Potpredsjednik Vlade Crne Gore u posjeti Opštini Ulcinj

August 18, 2016   | news

Cungu-Vujovic-Ulcinj-1Osnovna tema razgovora – povraćaj maslinade Valdanos

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujovic je boravio na službenoj posjeti Opštini Ulcinj. Njega je dočekao predsjednik opštine Nazif Cungu sa njegovim saradnicima. Ovu posjetu je inicirao Odbor za povraćaj i restituciju sa ciljem detaljnog informisanja o problemima koje ima proces povraćaja zemljišta bivšim vlasnicima maslinade Valdanos međutim na sastanku je više riječi bilo i o posebnim slučajevima od krucijalnog značaja za opštinu Ulcinj.

Potpredsjednik Vlade Milorad Vujović je vosoko ocjenio sastanak, tačnije koaliciju koji predvodi predsjednik Cungu kao moderan model upravljanja u Crnoj Gori.

Cungu-Vujovic-Ulcinj

Vujović je kazao da je neophodno da se slučaju Valdanos svi zajedno posvetimo kako javni tako i privatni sektor kako bi svi uložili neophodne napore kako bi se restitucija opet nađe u dnevnom redu Skupštine Crne Gore i ponudi svim zaiteresovanim stranama ono što im je u interesu. Sa druge strane predsjednik Cungu na sastanku je govorio i o Prostornom Planu koji je u fazi pripreme od strane Ministarstva turizma i održivog razvoja u što kraćem vremenskom roku u suprotnom će Opština Ulcinj biti prinuđena da raskine Ugovor zbog neispunjavanja obaveza iz Ugovora. Što se tiče Valdanosa, Predsjednik Cungu je opet naglasio i potvrdio stav Opštine Ulcinj da se pridržava zaključka Skupštine Opštine Ulcinj kako bi se taj dio pretvorio u park prirode i bude striktno kontrolisan što se tiče gradnje i valorizacije.

Predsjednik Cungu i vicepremijer Vujovic zajedno sa saradnicima su posjetili Valdanos.