KfW Banke sa saradnicima u službenoj posjeti Opštini Ulcinj

September 22, 2016   | news

Perfaqësuesit e bankës KfW-ne vizit komunes UlqinitPresjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima je docekao predstavnike KfW –  Njemačke Banke za razvoj, Vodakoma, JP Vodovod i Kanalizacija, i konsultantskih firmi Sachsen-Wasser i Hydrophil.
Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj situaciji u JP ViK i o nastavku procesa za realizaciju projekta izgradnje sistema vodosnadbijevanja i kanalizacije za 4 gradska naselja (Bratica, Totoši, Kodre i Bijela Gora) koji je trenutno u fazi tehničkog osposobljavanja koja prethodi glavnoj fazi realizacije projekta tokom koje se očekuje izgradnja infrastrukturne mreže u vrijednosti od 20 miliona eura.
Od Njemačke vlade se očekuje da osim izgradnje infrastrukturne mreže, projekat služiti i reformi u samom JP ViK, te se očekuje da će ovo preduzeće biti u mogućnosti da u sledećem vremenskom periodu upravlja i održava taj infrastrukturni sistem kazala je menadžerka projekta ujedno i predstavnica KfW Banke Lotte Westermann. Osim navedenog, ona je pozdravila napore Opštine Ulcinj da riješi određena pitanja koja su od krucijalnog značaja za sami projekat kako bi se proces realizacije obrzao.
Predsjednik Opštine Nazif Cungu je kazao da u Opštini postoje inicijative i za ostale projekte ovog tipa te da smatra da u budućem periodu Opština Ulcinj riješiti probleme koji su stvoreni kroz dugi niz godina te će ovim putem JP ViK postati rentabilno i razvijeno preduzeće. On je govorio i o projektima Kruče i Brajša koji su povezani sa infrastrukturom vodosnadbiujevanja i kanalizacije koji su planirani da se realizuju budućem periodu.
Na posljetku predsjednik Cungu je naglasio da će projekat o kojem se govori znatno uticati na poboljšanje situacije u Port Mileni i osjetljivo poboljšati život građana Ulcinja.