Završen D olcinium Iternational festival

September 26, 2016   | news

Përfundoi manifestimi D olcinium International festival-1Ulcinj je ovog vikenda bio mjesto susretanja i prožimanja različitih tradicija, kultura i običaja, mjesto druženja mladih ljudi iz nekoliko zemalja regiona i šire. Završena je manifestacija D olcinium International Festivala koju Turistička Organizacija Ulcinj u saradnji sa Opštinom Ulcinj i školom Porta di Danza organizuje treću godinu za redom. Sve je bilo u znaku raskošnih nošnji, muzike, pjesme, igre i mladosti….i to je sve počelo defilom ulicama našeg grada, da bi se nastavilo  koncertima dvije noći za redom u Domu Kulture na kojima su nastupali svi učesnici a ulcinjani su se okupili u velikom broju gdje su imali priliku da još jednom uživaju u ljepoti folklora kulturno umjetničkih društava i ansambla iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Kosova, Turske ..

Përfundoi manifestimi D olcinium International festival

Takođe ova dva dana predstavnike ovih kulturnih udruženja dočekao je i predsjednik Opštine Ulcinj g.Nazif Cungu koji je naveo da mu je drago što su učesnici ove tradicionalne manifestacije folklornog stvaralaštva bili u prilici da se susretnu i sklope nova prijateljstva i upoznali se sa specifičnostima multietničkog Ulcinja. U hotelu Mediteran je organizovan koktel za sve učesnike festivala i prisutne goste koji su uživali u zajedničkoj igri, specijalitetima ulcinjske kuhinje i tako priveli kraju manifestaciju sa nadom da ćemo se družiti opet naredne godine.

Përfundoi manifestimi D olcinium International festival-2

Festival je zvanično zatvorio direktor Turističke Organizacije Ulcinj g.Mr Fuad Hadzibeti izražavajući zadovoljstvo što je Ulcinj još jednom ugostio mlade folkloriste iz raznih krajeva i da će Turistička Organizacija Ulcinj i u buduće podržavati slične manifestacije i smotre mladosti koje imaju za cilj njegovanje kulturno-istorijskih i turističkih vrijednosti. Svim učesnicima su dodijeljene zahvalnice i prigodni pokloni kao uspomena na njihov boravak u Ulcinju.

Strucna sluzba TO Ulcinj