Hodžić: SD će raditi na sveukupnoj obnovi Ulcinja”

September 27, 2016   | news

Socijaldemokrate UlcinjUlcinj, 26. 09. 2016. godine

Socijaldemokrate Ulcinja apeluju da se što prije donese prostorni plan za opštinu Ulcinj, jer je to prva i osnovna obaveza koja se nameće u ovom gradu, a koja se nažalost već dugo godina odlaže. Donošenje pomenute dokumentacije  je osnovni preduslov  da bi se privukli domaći i strani investitori,što je  polazna osnova za obezbjeđivanje većeg broja radnih mjesta, kao i za opšti ekonomski procvat grada.

 

Mi u SD-u  afirmišemo koncept Crne Gore kao cjelogodišnje turističke destinacije, a kako je  turizam osnovno opredjeljenje  grada Ulcinja, Socijaldemokrate će  posebnu pažnju  posvetiti razvoju i unapređenju privrede, uz razne vrste olakšica,  kako bi prihodi od turizma bili znatno veći.

 

Našim predlogom koji se odnosi na smanjenje  poreske stope na 7% za sve usluge u ugostiteljstvu, cilj je da se povećaju investicije i zapošljavanje u ovom sektoru. Takođe, zalagaćemo se  da se napokon otpočne sa izgradnjom hotela Galeb, Jadran,Lido i  Mediteran.

 

U našem fokusu je i  razvoj infrastrukture grada sa  akcentom na rješavanje problema vodosnadbevanja i otpadnih voda koji evidentno predstavlja veliku smetnju razvoju turizma , kao i postojeće neodrživo stanje kad su u pitanju crne ekološke tačke kakav je slučaj  Port Milena.

Apelujemo  na lokalnu vlast da se maksimalno usredsredi na realizaciju projekta vodosnadbjevanja i tretmana otpadnih voda čija realizacija ide neshvatljivo usporenom dinamikom, znajući da je preko Vlade Crne Gore obezbijeđen pristup finansijskim sredstava kod ( KFW) Njemačke banke. Sa žaljenjem konstatujemo da  smo jedina od 6 primorskih opština koja ni dan danas nije učinila ništa da se ova sredstva iskoriste, a već znamo da su ostale primorske opštine već odmakle u realizaciji ovih projekata.

 

Stoga, sa posebnim naglaskom na ravnomjeran razvoj Ulcinja, u narednom periodu daćemo doprinos njegovoj ekonomskoj, privrednoj i turističkoj obnovi kako bi svi potencijali ovog grada na pravi način bili valorizovani.

 

 

Predsjednik OO SD Ulcinj

                                                                                                                                                Ćazim Hodžić