Skender Elezagić Forci: Da li je podrška Vladi cijena koju građani treba da plate zbog vaših interesa?

September 27, 2016   | news

sdp-ulcinjElezagić je kazao da se SDP za razliku od Force odgovorno i stručno odnosio prema svim problema sa kojima se sredina suočavala, brinući o interesima građana Ulcinja na pravi, a ne na marketinški način

Autor: Vijesti online

Šef ulcinjskog SDP-a Skender Elezagić kazao je da mu je iskreno žao što se Forca prepoznala u saopštenju gdje je navedeno da će predstavnici albanskih nacionalnih partija po običaju potrčati da daju podršku Vladi DPS-a od koje ni Ulcinj ni njihovi glasači nijesu dobili ništa što bi ih navelo da tako postupe.

“Po starom dobrom modelu „kad nemaš odgovor na pitanje ti postavi kontrapitanje“  Forca, umjesto da jednostavno objasni koristi koje očekuje, po svoje birače i građane Ulcinja od odluke da podrže Vladu, mijenja teze i optužuje ulcinjski SDP, za sve probleme ovoga grada”, kazao je Elezagić.

Elezagić je kazao da se SDP za razliku od Force odgovorno i stručno odnosio prema svim problemima sa kojima se sredina suočavala, brinući o interesima građana Ulcinja na pravi, a ne na marketinški način.

I to je SDP radio, kako kaže Elezagić puno uspješnije od onih koji su od Ulcinjana dobijali i koji glas više od njih.

“O našim naporima da mjenjamo to stanje, kako permanetnim ukazivanjem tako i konkretnim rezultatima možemo napisati dosta, ali ćemo ovom prilikom pomenuti samo izmjene statusa Solane u Prostornom planu Crne Gore, pokretanje pitanja Solane od strane našeg poslanika Izeta Bralića pred Evropskim Parlamentom,  neizglasanje Zakonaa o Morskom dobru sa spornim odredbama koje se tiču i Ulcinja i tako dalje.I nova pitanja za Forcu. Da li Vlada i ljudi koji u njoj sjede imaju bar malo odgovornosti za probleme koje navodite, za Solanu, za Valdanos i „Cubus Lux“, za liniju morskog dobra, za uništenu turističku privredu? Da li je podrška toj Vladi u interesu vaših birača i građana Ulcinja ili cijena koju oni treba da plate zarad ambicija i ličnih interesa nekih od vas”, kazao je Elezagić.

 

Skender Elezagić: Predstavnici albanskih nacionalnih partija požurili da daju besu da će podržati Vladu

“Kao svaki dobar, poslušan i lojalan satelit poručili su centru svog Svemira da čvrsto stoje na zacrtanoj orbiti i da neće skrenuti sa puta, iako to nije volja onih koje predstavljaju”, kazao je Elezagić

Autor: Vijesti online

Predsjednik OO SDP Ulcinj Skender Elezagić kazao je da su pred glasanje o povjerenju Vladi Crne Gore predstavnici albanskih nacionalnih partija u crnogorskom Parlamentu, po već stvorenoj navici, “prije svih ostalih i bez bilo kakvih uslova, požurili da daju besu da će podržati Vladu.”

“Kao svaki dobar, poslušan i lojalan satelit poručili su centru svog Svemira da čvrsto stoje na zacrtanoj orbiti i da neće skrenuti sa puta, iako to nije volja onih koje predstavljaju. Naravno, u ovakvim situacijama svaki politički subjekt ima apsolutno pravo, da u skladu sa svojim političkim i partijskim interesima samostalno donosi odluku i tu nema nikakvog spora”, kazao je Elezagić.

Elezagić je kazao da su to ujedno i situacije koje se, na sasvim legitiman način koriste da se ojača svoja politička pozicija i da se od partnera kojima treba podrška, zatraži i dobije ustupak u vidu ispunjenja nekog svog značajnog političkog i programskog cilja.

Elezagić je kazao da je albanski narod u Crnoj Gori podržao sve pozitivne istorijske procese, “otklon od Miloševića i ratne politike, borbu za nezavisnost i euroatlanski put, na šta možemo biti ponosni”.

On je dodao da su albanske nacionalne partije, išle i korak dalje, gotovo uvijek podržavale, ne samo pozitivnu državnu politiku, nego i DPS, “čak i kada je državna korist bila upitna, kao što su predsjednički izbori i treći mandat Filipa Vujanovića i mnoge privatizacione projekte.”

Predsjednik ulcinjskog SDP-a dodao je da ta podrška nije izostala, ni kada je trebala, ni kada nije, ali je Ulcinj i dalje, iako najbogatiji po prirodnim resursima, jedna od najnerazvijenijih opština u Crnoj Gori, jedini grad na crnogorskom primorju iz kojeg mladi emigriraju iz ekonomskih razloga.

“Ovim putem, javno pitamo lidere albanskih političkih partija, zašto nisu imali hrabrosti da od svojih partnera, u zamjenu za podršku, zatraže rješavanje makar nekog od gorućih ulcinjskih problema, recimo, utvrđivanje linije morskog dobra na isti način kako je to urađeno u ostalim primorskim opštinama, zaštita imovine Solane, povraćaj maslinjaka u Valdanosu, pokretnje barem jedne ozbiljne investicije u turističke kapacitete (ili makar zaustaviti odvraćanje investitora zainteresovanih da ulažu u Ulcinj)? Umjesto toga, oni koji su uzrok svih navedenih problema, imaju bezuslovnu podršku predstavnika oštećenih građana Ulcinja. Razloga za to može biti mnogo, ali teško da su ideološke prirode”, zaključio je Elezagić.

 

Krivokapić u Ulcinju: SDP ne treba glas radi vlasti, nego zbog dobrobiti građana

Večeras je u Velikoj sali Opštine Ulcinj održana još jedna “primorska” tribina liste “SDP – Ranko Krivokapić – Država svima”. Kao i prije dvije noći u Budvi, sala je bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Kandidat za poslanika Džavid Šabović poručio je večeras Ulcinjanima da će poslije 16. oktobra premijer Milo Đukanović imati više vremena da se druži sa nekadašnjim prvim saradnikom i njegovim saradnicima.

Predsjednik Ranko Krivokapić je naglasio da je vlast korumpirana mnogo više, nego što su mislili. “SDP ne treba glas radi vlasti, nego zbog dobrobiti građana,” poručio je.

On je rekao da vlast treba da se boji građana, a ne obratno.

Krivokapić je podsjetio na učinak 27-ogodišnje vladavine premijera Mila Đukanovića, tvrdeći da on danas ne može reći kako Crna Gora posljednje četiri godine ima više zaposlenih.

“Naprotiv, imamo 25 odsto više nezaposlenih, nemamo novih preduzeća u industriji, a u turizmu smo daleko od onoga gdje smo bili prije 40 godina. To je mjera našeg premijera, a i njegova presuda,” poručio je.

Kandidatkinja za poslanicu Draginja Vuksanović poručila je da SDP neće dati ni pedalj Ulcinjske rivijere i Valdanosa.

“Nije moj manir da koristim ove riječi, ali moram…  Sram ih bilo, po kojoj cijeni su prodali metar kvadratni Solane. E, to je izdaja države”, navela je.

Književnik Jovan Nikolaidis kazao je da su Ulcinjani mudri i da decenijama traže samo svoje.

“A danas se dešava najgore – Ulcinjani varaju svoje Ulcinjane, bez stida i savjesti,” dodao je.

Predsjednik SDP Ulcinja Skender Elezagić pitao je kako je moguće da za 25 godina  na najljepšoj plaži na Jadranu nije izgrađen ni jedan hotel. “Umjesto toga sada hoće da nam postave naftne bušotine,” kazao je.

Na konvenciji su govorili i Almir Rebronja, Osman Subašić, i Albina Osmani Markašević.

 

Medijski pul SDP 

YouTube Preview Image