Genci Nimanbegu tvrdi da plan Vlade ne može proći u Ulcinj

October 7, 2016   | news

Genci Nimanbegu“Nažalost, ovo više nije pitanje zakona već politike što je ministar teško zloupotrijebio. To zatvara vrata svakom mogućem postizbornom sporazumu naše koalicije sa svakom vladom koja bi došla na vlasti”

Autor: Samir Adrović

Nosilac liste albanske koalicije „Albanci odlučni“ i visoki funkcioner Force Genci Nimanbegu kazao je da ta partija neće glasati za Prostorno- urbanistički plan opštine, koji je izradila Vlada i dostavila lokalnom parlamentu na usvajanje.

On je najavio i mogućnost da ta koalicija ne zaključi postizborni sporazum sa bilo kojom Vladom koja neće priznati vlasnička prava bivših vlasnika imovine u Valdanosu. Izjava Nimanbegua šamar je premijeru Milu Đukanoviću koji je tokom nedavne radne posjete Ulcinju, u prisustvu predsjednika Opštine i lidera Force Nazifa Cungua, kazao da će PUP sigurno biti usvojen prije izbora. Premijer je istom prilikom rekao da je sa Forcom, koja je DPS- u koalicioni partner i na državnom i na lokalnom nivou, usaglašeno više od 90 odsto spornih pitanja vezano za valorizaciju Valdanosa.

Na zvaničnoj facebook stranici, Nimanbegu je reagovao na tvrdnje ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, koji je tokom debate na TV Vijesti kazao da je Valdanos državna imovina i da su bivši vlasnici uzeli novac za uzete maslinjake.

“Povraćaj imovine u Valdanosu pravim vlasnicima, je dio našeg političkog stava o kojem se ne može pregovarati. Nažalost, ovo više nije pitanje zakona već politike što je ministar teško zloupotrijebio. To zatvara vrata svakom mogućem postizbornom sporazumu naše koalicije sa svakom vladom koja bi došla na vlasti” napisao je Nimanbegu.

Naveo je „da je nepravda učinjena u Valdanosu, nešto od čega mi nećemo odustati“.

“Što je razlog više da predloženi , koji je izradila Vlada, ne bude izglasan u SO Ulcinj” ocijenio je Nimanbegu.

Nrekić:Politički marketing Force

Ulcinj- Šef ulcinjskog DPS-a Ljoro Nrekić, koji je i predsjednik SO, kazao je da će sjednicu lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu će biti Prostorno urbanistički plan, zakazati poslije izbora. Upitan da prokomentariše izjavu Nimanbegua, Nrekić je ocijenio da je u pitanju politički marketing Force.

“To je zbog 16. oktobra. Budući da smo koalicioni partneri, sve će na svoje mjesto doći poslije izbora” kazao je on Vijestima.

Izvor: Vijesti Online