Albanci odlučno: Narednih dana zajednička platforma

October 25, 2016   | news

Takimi i perfaqesuesve politik te pakicave ne Male te ZiPredstavnici partija manjinskih naroda: koalicije „Albanci odlučno“, Bošnjačke stranke i Hrvatske građanske inicijative razgovarali su večeras, u prostorijama Bošnjačke stranke, o zajedničkoj platformi koja će sadržavati političke zahtjeve, u skladu sa njihovim partijskim programima i principima.

“Na sastanku je dogovoreno formiranje zajedničke Radne grupe koja će, narednih dana, raditi na zajedničkoj platformi manjinskih partija u Crnoj Gori. Ujedno sa Platformom, svaka od partija ili koalicija će raditi i na definisanju posebnih dokumenata u kojima će biti navedeni specifični politički zahtjevi, kao sastavni dio ovog procesa. Tek nakon definisanja ovih zajedničkih i posebnih dokumenata, predstavnici partija će krenuti u proces pregovaranja oko skupštinske većine”, navodi se u kratkom saopštenju dostavljenom našem portalu nakon sastanka.

Na sastanku su, u ime Bošnjačke stranke, učestvovali potpredsjednici Osman Nurković i Kemal Purišić, kao i politički direktor Suljo Mustafić i budući poslanik Ervin Ibrahimović. Koaliciju „Albanci odlučno“ predstavljali su Nazif Cungu i Genci Nimanbegu, predsjednik i potpredsjednik Force, Gjergj  Camaj, predsjednik Albanske alternative i Mehmet Zenka, predsjednik DUA. Hrvatsku građansku inicijativu zastupali su Marija Vučinović, predsjednica HGI i Adrijan Vuksanović, budući poslanik ove partije.

TVCG