Nazif Cungu i Husović žrtvovali albanski mandat u korist Fronta?

October 25, 2016   | news

Nazif-Cungu-Forca“Mi njima tako nešto, a oni to dobro znaju, nikad ne bi uradili”, navodi se u saopštenju Đekine koalicije

Autor: Samir Adrović

Albanska koalicija “Sa jednim ciljem”, koju predvodi lider Demokratske partije Fatmir Đeka, optužila je Forcu Nazifa Cungua i Bošnjačku stranku Rafeta Husovića da su žrtvovali jedan poslanički mandat Albanaca u korist Demokratskog fronta. Opštinska izborna komisija bila je odlučila na zahtjev Đekine koalicije, da se glasanja u Ulcinju ponove na dva biračka mjesta, u Bratici i Štoju. To bi vjerovatno bivšem ministru i gradonačelniku Ulcinja Gzimu Hajdinagi, koji je predvodio Đekinu listu, donijelo nedostajući broj glasova za poslanika ali su prigovor DIK- u podnijeli koalicija “Albanci odlučno”, koju predvodi Forca i BS.

“Prigovor koju su čelnici koalicije “Albanci odlučno” uputili DIK- u i glasanje njihovog predstavnika u tom tijelu, trajna je opomena Albancima u Crnoj Gori kako se ne bi trebalo raditi u nacionalnom interesu. Žaliti se na naš zahtjev, koji je bio u skladu sa zakonima da se ponove izbori na nekoliko mjesta, postupak je vrijedan prezrenja”, piše u saopštenju Đekine koalicije.

Dodaje se da je na taj način suparnički politčki blok pokazao da mu je najveće zadovoljstvo to da Albanci imaju poslanika manje a Front jednog više.

“Začudilo nas je je odlučno protiv našeg zahtjeva bila i Bošnjačka stranka- piše u saopštenju i naglašava ” da nas je to još više učvrstilo u stavu da sa njima nema jediunstvenog djelovanja jer je jasno da na isti način ne vidimo položaj i prava Albanaca. Sa ovakvim partnerima na državnom i lokalnom nivou, daleko neće stići ni premijer Milo Đukanović- ocjenjuje se u saopštenju i zaključuje da nakon ovakvog poteza, albanska koalicija “Sa jednim ciljem”, iako nje to namjeravala neće čestitati Cunguovoj koaliciji poslanički mandat. Svojim postupcima dokazali su da nijesu dostojni reprezenti albanskog naroda. Mi njima tako nešto, a oni to dobro znaju, nikad ne bi uradili”, kaže se na kraju.

Izvor: Vijesti Online