Šegrt: Porodilište u Ulcinju nastavlja sa radom – Video

October 25, 2016   | news

SHEGRT-CUNGU-Glavna tema sastanka je bila vijest objavljena u lokalnim medijima i društvenim mrežama o tome da je Ministarstvo zdravlja Crne Gore donijelo odluku da zatvori ulcinjsko porodilište nakon skoro 12 godina postojanja. Ministar Šegrt je objasnio da je u pitanju greška administrativno tehničke  koja se potkrala u dokumentu na koji se mediji pozivaju, da je Ministarstvo ispravilo grešku i da mu je žao zbog konfuzije koja je nakon toga nastala.  Ministar je objasnio da neće doći do nikakve promjene i da će porodilište nastaviti da radi u punom kapacitetu kao i do sada.

Ministar je upoznao prisutne da u cilju pružanja građanima sigurne, kvalitetne i dostupne zdravstvene zaštite, Ministarstvo zdravlja Crne Gore razmatra opciju da nađe investitora koji bi ulagao u obezbjeđivanje savremene opreme i obrazovanje medicinskog kadra sa ciljem usvajanja i primjene vrhunske medicinske usluge i kvalitetne, stanardizovane procedure, i da je to model preko kojeg će Ministarstvo pokušati da ulcinjskom porodilištu obezbjedi nedostajuću opreacionu salu i odjeljenje za tranfuziju krvi. Najozbiljniji investitor sa kojim se pregovra je VGH korporacija koja u svom sastavu ima Harvard univerzitet i Asocijaciju harvard bolnica koje su po kvalitetu najprestiznije u SAD. Takođe, partner im je i bolnica i medicinski fakultet Berks, dio univerziteta Queen Marry, prvi medicinski fakultet sa najdužom tradicijom u Velikoj Britaniji.

Predsjednik Cungu se zahvalio ministru Šergtu na pojašnjenju i brzoj reakciji,i dodao da će opština Ulcinj biti partner Ministarstvu u svakom projektu koji ima za cilj unapređenje stanja zdravstvene zaštite u Ulcinju.

Pored predsjednika Cungu i ministra Šegrta, sastanku su prisustvovali poslanik Genci Nimanbegu, potpredsjednici opštine Vaso Radović, Hadidža Đoni i Arian Murati, direktor Opšte bolnice Bar Dr. Dragan Tomanović, direktor Doma zdravlja Dr. Ulcinj Pavle Marniković, načelnica Porodilišta u Ulcinju Dr. Zulfija Duraku i bivši direktor Doma zdravlja Ulcinj Dr. Gani Karamanaga.