Opštinski zvaničnici Kosova posjetili Ulcinj

November 11, 2016   | news

Zyrtarë të komunave të Kosovës vizitojnë Ulqinin-Posjeta opština Priština, Lipljan i Kosovo Polje Ulcinju

Predstavnici opština Priština, Lipljan i Kosovo Polje borave u opštini Ulcinj u sklopu studijske posjete. Njih je danas u svom kabinetu primio predsjednik opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima. Teme njihove studijske posjete su funkcionisanje lokalnih zajednica, službe matičara, rodne ravnopravnosti i saradnja sa nevladinim organizacijama.

Gosti su predsjednika Cungua upoznali sa rezultatima koje njihove opštine ostvaruju u primjeni naprednih softverskih rješenja i modela dobre prakse, i da su spremni da opštini Ulcinj pruže pomoć u tom pravcu.

Predsjednik Cungu je informisao prisutne da opština Ulcinj već ima uspostavljenu saradnju u oblasti urbanizma sa Prištinom, i da je saglasan da treba pratiti međunarodne trendove u oblasti digitalizacije usluga jer se time urbzavaju procedure i utiče na kvalitet života građana opštine.

Članovi delegacije sa Kosova bili su: Muhedin Nuši – direktor Direkcije za administraciju opštine Priština, Fauz Džemali – direktor Direkcije za administraciju opštine Lipljan, Premtime Prenići i Đuste Dabaj iz kancelarija za rodnu ravnopravnost opština Priština i Lipljan, Mursel Morina – menadžer kadrovske službe i Hasan Đurevci – visoki zvaničnik za skupštinu i komitete opštine Kosovo Polje.