Mipa: Promocija investicionih potencijala grada Ulcinja

December 13, 2016   | Ngjarjet - Events

MIPA-Milosh Jovanovic-Nazif-Cungu-UlcinjPredsjednik Cungu primio je u svom kabinetu direktora Agencije za promociju stranih investicija Crne Gore – MIPA, Miloša Jovanovića.  MIPA je državna agencija osnovana 2005. godine, čiji je cilj promocija Crne Gore kao investicione destinacije.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima zajedničkog djelovanje MIPE i Opštine u cilju privlačenja stranih investitora. Direktor Jovanović je upoznao predsjednika Cungu sa aktivnostima koje Agencija trenutno realizuje i pozvao Ulcinj da se što aktivnije uključi i bude dio tih promocija.

Predsjednik Cungu je naglasio da je pravi trenutak za ovakve aktivnosti, posebno ako se uzme u obzir činjenica da će Skupština Opštine Ulcinj uskoro usvojiti Prostorno urbanistički plan, koji otvara nove mogućnosti za investiranje.

Dogovoreno je da uz pomoć MIPE, Opština Ulcinj napravi brošuru koja će sadržavati sve potrebne podatke za investitore i nekoliko konkretnih predloga za investiranje, i koja će biti dio promocije Opštine Ulcinj naredne godine na sajmu investicija MIPIM u Kanu.