Abazović: Ne vraćamo se u parlament

December 14, 2016   | Anketë / Anketa

Dritan-abazovicPotpredsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, rekao je da svaki poziv da se bilo koji opozicioni subjekt na bilo koji način involvira u vladu koja je izbrana u nelegitimnom i nelegalnom parlamentu, predstavlja pucanj u prazno.

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović saopštio je juče da i dalje važi poziv premijera Duška Markovića opoziciji koja podržava NATO i EU integracije da uđe u Vladu.

Komentarišući izjavu ministra vanjskih poslova, Srđana Darmanovića, da poziv premijera Duška Markovića opoziciji koja podržava EU i NATO da uđe u vladu i dalje važi, Abazović je rekao da nema povratka u parlament niti bilo kakvog dijaloga, ili traženja modela zajedničke saradnje, dok se ne udovolji zahtjevima opozicije.

“Dakle, dok se ne raspišu ponovljeni parlamentarni izbori, jer su ovi 16. oktobra pokradeni, i dok se ne riješi ‘državni udar’, povratka u institucije nema. Znamo da takva situacija nervira Vladu Crne Gore, mi to potpuno razumijemo, ali nijesmo uopšte opterećeni time, i nadam se da opoziciono jedinstvo neće biti bilo čim narušeno”, istakao je Abazović za Dan.

On je rekao da oni iz Građanskog pokreta URA koji podržavaju članstvo Crne Gore u NATO-u, pa i u vrednosnom smislu, žele da Darmanoviću postave nekoliko pitanja.

“Pitamo ministra vanjskih poslova Crne Gore da li zna neku članicu NATO-a gdje se paralelno održavaju slobodni izbori i sprovodi državni udar i da li zna neku članicu NATO-a gdje se nesmetano obavljaju kupovina glasova i zloupotrebe javnih resursa, a onda se vlast proglašava legitimnom”, naglasio je Abazović.

Izvor: DAN / RTCG