Usvojen Program rada Turističke Organizacije Ulcinj za 2017

December 23, 2016   | news

U miratua programi i ri operativ i OT-ULQIN-ULCINJ-2Saopštenje povodom sjednice Skupštine Turističke Organizacije

Danas je na velikoj Sali Opštine Ulcinj održana sjednica Skupštine Turističke Organizacije Ulcinj u kojoj je usvojen Program rada Turističke Organizacije Ulcinj za 2017. godinu uz sugestije članova skupštine.

Tokom prezentacije Godišnjeg plana za 2017. godinu, Direktor Turističke Organizacije mr. Fuad Hadžibeti je naglasio da očekuje poboljšanje u procesu prikupljanja ulaznih sredstava šta će i omogućiti realizaciju planiranih investicija u promociji grada Ulcinja, razvoju kulture, organizovanju raznih manifestacija i festivala, učestvovanje na raznim međunarodnim sajmovima i investicije u manjim infrastrukturnim projektima u teritoriji Opštine Ulcinj, sve u cilju kvalitetnog pozicioniranja Ulcinja na međunarodnom tržištu turizma.

Osim  navedenog posebna pažnja posvećena je smanjenju troškova i korišćenju sredstava na ekonomičan i efikasan način šta su potvrdili i članovi izvršnog odbora. Bitni projekti koji su noviteti Godišnjeg plana za 2017. godinu su izgradnja vidikovaca u Štegvašu i Mavrijanu, izgradnja teretane u prirodi, organizacija dana Servantesa, manifestaciji „Svi za turizam“ dodata je manifestacija „Dani Ulcinjskog Kulinarstva“ i još mnogo drugih manifestacija i festivala u saradnji sa Centrom za Kulturu, Opštinom Ulcinj i drugim nevladinim organizacijama u cilju realizacije bitnih projekata za 2017. godinu.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Cungu, koji je između ostalog naglasio da se tokom 2017. godine očekuje realizacija bitnih infrastrukturnih projekata za razvoj turizma u našem gradu i dodao da su već prvi preuzeti prvi koraci u cilju vraćenja Njemačkih tur-operatora u Opštini Ulcinj. Predsjednik Cungu je potvrdio da će Opština Ulcinj posvetiti posebnu pažnju saradnji sa privatnim sektorom u cilju stvaranja adekvatne strategije za razvoj grada i na to je još dodao da se očekuju intenzivnije aktivnosti u procesu prikupljanja boravišne takse kako bi se investiralo u razvoj elitnog turizma.

U miratua programi i ri operativ i OT-ULQIN-ULCINJ-1