Abazović: Neće biti formiranja odbora, dok se ne dogovori održavanje novih izbora
“Ne možemo da učestvujemo u radu parlamenta koji je većinu konstituisao na ovakav način. Odluka ostaje sve dok druga strana koja je činila zloupotrebe ne pristane na ponavljanje parlamentarnih izbora u razumnom roku”, izjavio je Dritan Abazović za današnje Vijesti. Predlog komesara Evropske komisije Johannes Hahna da se u parlamentu formira poseban odbor koji bi se bavio događajima tokom izbornog dana, opoziciji je neprihvatljiv. Potpredsjednik pokreta URA Dritan Abazović kazao je da neće biti formiranja odbora, dok... Vazhdo

December 13, 2016  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Abazović: Neće biti formiranja odbora, dok se ne dogovori održavanje novih izbora
Tags:

Mipa: Promocija investicionih potencijala grada Ulcinja
Predsjednik Cungu primio je u svom kabinetu direktora Agencije za promociju stranih investicija Crne Gore – MIPA, Miloša Jovanovića.  MIPA je državna agencija osnovana 2005. godine, čiji je cilj promocija Crne Gore kao investicione destinacije. Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima zajedničkog djelovanje MIPE i Opštine u cilju privlačenja stranih investitora. Direktor Jovanović je upoznao predsjednika Cungu sa aktivnostima koje Agencija trenutno realizuje i pozvao Ulcinj da se što aktivnije uključi i bude dio... Vazhdo

December 13, 2016  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Mipa: Promocija investicionih potencijala grada Ulcinja
Tags:

MIPA: Promovimi i Investimeve të huaja në Ulqin
Kryetari Cungu priti sot drejtorin e Agjencionit për Promovimin e Investimeve të Huaja të Malit të Zi – MIPA, Milosh Jovanoviq. MIPA është agjencioni shtetëror i themeluar në vitin 2005 më qëllim të promovimit të Malit të Zi si destinacion për investime në tregun ndërkombëtar të investitorëve. Në takim është biseduar për mundësitë e veprimit të përbashkët të MIPËS dhe Komunës së Ulqin në fushën e thithjes së investimeve të huaja. Drejtori Jovanoviq informoi kryetarin Cungu me aktivitetet promovuese... Vazhdo

December 13, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on MIPA: Promovimi i Investimeve të huaja në Ulqin
Tags:

RTCG: Hronika gradova – Ulcinj – Gost  Mr.Vaso Radović ecc
Poštujući načelo demokratičnosti, kao i pravo građana da slobodno i kritički iznose mišljenje o pojavama, procesima, događajima i ličnostima, u cilju razvijanja. Gost emisije potpredsjednik opstine Ulcinj:  Mr.Vaso Radović ecc. TVCG http://www.rtcg.me/upload/boxFileData/2016/12/12/206838/hro%20gr.mp4    Vazhdo

December 13, 2016  :: news :: Comments Off on RTCG: Hronika gradova – Ulcinj – Gost Mr.Vaso Radović ecc
Tags:

Richard Lukaj: Bordi i Drejtorëve i Fondacionit të A.U.K filloi fushatën vjetore të mbledhjes së fondeve me një koktej në SHBA
Më 3 dhjetor 2016, Komisionit për Zhvillim i Bordit të Drejtorëve të AUKF organizoi një koktej për mbledhje të fondeve në shtëpinë e Kryesuesit Richard Lukaj në Connecticut, SHBA. Një numër të diplomuarish nga RIT Kosovë™ (A.U.K), disa prej të cilëve janë duke ndjekur studimet e mëtejme në SHBA, iu bashkuan kësaj ngjarjeje, së bashku me anëtarë të tjerë të bordit të RIT Kosovë™ (A.U.K) President Sharon Y. Hart, dhe mysafirë të ftuar, duke përfshirë Konsullin e Përgjithshëm të Kosovës në SHBA,... Vazhdo

December 13, 2016  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Richard Lukaj: Bordi i Drejtorëve i Fondacionit të A.U.K filloi fushatën vjetore të mbledhjes së fondeve me një koktej në SHBA
Tags:

AUKF Board of Trustees kicked off the annual fundraising campaign with a reception in United States
On December 3, 2016, the Development Committee of the AUKF Board of Trustees held a formal fundraising reception at the home of Chairman Richard Lukaj in Connecticut, USA. Several RIT Kosovo™ (A.U.K) Alumni, some who are pursuing further studies in US, joined the event, along with other board members, RIT Kosovo™ (A.U.K) President Sharon Y. Hart, and invited guest, including Kosovo’s Consul General in US, Ms. Teuta Sahatqija. A short story was published by RTV 21 correspondent in US, Mr. Halil Mula and can be found here: http://rtv21.tv/web/nju-jork-takim-fondmbledhes-per-studentet-kosovare-video/.... Vazhdo

December 13, 2016  :: Bota :: Comments Off on AUKF Board of Trustees kicked off the annual fundraising campaign with a reception in United States
Tags:

Biotehnički Fakultet Univerziteta Crne Gore će pripremitu studiju revitalizacije maslinade Valdanos
Predsjednik Opštine Nazif Cungu sa saradnicima je dočekao grupu eksperata Biotehničkog Fakulteta, predstavnike Udruženja za povraćaj maslinade Valdanos i savjetnike za poljoprivredu opštine Ulcinj. Tema razgovora je bila ispitivanje stanja i revitalizacija maslinade Valdanos Na sastanku je dogovoreno da Biotehnički Fakultet u kratkom vremenskom periodu pripremi studiju kojom će se detaljno analizirati realno stanje maslinade Valdanos, preduzimanje neophodnih mjera i troškove za realizaciju revitalizacije ovog veoma bitnog kompleksa. Očekuje... Vazhdo

December 13, 2016  :: news :: Comments Off on Biotehnički Fakultet Univerziteta Crne Gore će pripremitu studiju revitalizacije maslinade Valdanos
Tags:

Fakulteti Bioteknik i Universitetit të Malit të Zi do të përgatisë studimin për revitalizimin e ullishtës në Valdanos
Kryetari i komunës Nazif Cungu me bashkëpunëtorë  priti sot një grup ekspertësh të Fakultetit  bioteknik , përfaqësuesit  e Shoqatës  për kthimin e pronës në Valdanos dhe këshilltarin për bujqësi pranë Komunës së Ulqinit. Temë diskutimi ishte ullishta  në Valdanos U la që Fakulteti bioteknik  në një kohë  optimale të hartojë një studim ku detalisht  do të  analizohet gjëndja  e ullishtës në Valdanos , masat dhe kosto që kërkon  revitalizimi i këtij kompleksi të rëndësishëm. Ky do të jetë... Vazhdo

December 13, 2016  :: Shtypi / Mediji :: Comments Off on Fakulteti Bioteknik i Universitetit të Malit të Zi do të përgatisë studimin për revitalizimin e ullishtës në Valdanos
Tags:

Në Gjenevë u promovuan vepra me vlerë nga fusha e letërsisë dhe kulturës sonë
Këtë fundjavë në një nga sallat auditoriale të Universitetit shtetëror të Gjenevës, u bë promovimi  i  veprës së bashkautorëve Besnik Camaj e Shefqet Dibrani  “Leksikon i Autorëve Shqiptarë në         Zvicër” si dhe ai i  përmbledhjes “Tresors  Albanais”i poetes dhe përkthyeses Rina Çela- Grasset, që përmban një fond të pasur thëniesh të urta shqiptare me përkthim edhe në frëngjisht. Takimin me nxënës, studentë e intelektualë të fushave të ndryshme e deklaroi të hapur zonja Margarita... Vazhdo

December 13, 2016  :: Bota :: Comments Off on Në Gjenevë u promovuan vepra me vlerë nga fusha e letërsisë dhe kulturës sonë
Tags:

Gjonaj: Mr. Riza Rexha, Historian i së vërtetës
Gjekë Gjonaj Mr. Riza Rexha që nga 12 nëntori i këtij viti nuk jeton më. Ai u shue në shtrat si një dritë  qiriri që shndëriti  deri në momentet e fundit të jetës. Por drita e tij do të ndriçojë në veprën që la pas dhe do të jetojë i gjallë në kujtesën e  brezave.  E kam njohur nga afër. E kisha shok të mirë.  Ishim miq të kahershëm e ti sinqertë me    Bacën Riza, siç e  quanin me pietet  në Ulqin. Takoheshim shpesh. Bisedonim për shumëçka. Më së shumti  për  të kaluarën e vështirë... Vazhdo

December 13, 2016  :: Intervista / Intervju, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Gjonaj: Mr. Riza Rexha, Historian i së vërtetës
Tags:

Page 10 of 204« First...89101112...203040...Last »