Ko je zapalio požar na deponiji Mavrijan – Hije u Krucama
Na stranici Fejsbuka gops. Petar Junkovic Piše: Redakcijski komentar o požaru na Mavrijan – Hije u Kručama Danas se desila jedna nesvakidasnja i krajnje neodgovorna radnja od strane strazara koji je postavljn na vec davno zatvorenoj deponiji Mavrijan Hije u Krucama,naime kuljao je crni dim do nebesa i raznesen je vjetrom do Velikog Pjeska,odvezao sam se do zatvorene deponije i zateko strazara koji nije znao ,,Ko je zapalio,,? jer stvarno savjesno obavlja svoj posao za koji je na to radno mjesto postavljen,NAPOMINJEM da vatrogsci... Vazhdo

December 24, 2016  :: news :: Comments Off on Ko je zapalio požar na deponiji Mavrijan – Hije u Krucama
Tags:

U Ulcinj talas divlje gradnje, Cungu najavljuje rigorozne mjere protiv divlje gradnje
Na inicijativu predsjednika Opštine Ulcinj, Nazifa Cungua održan je sastanak u čijem je fokusu bila nelegalna gradnja na teritoriji opštine Ulcinj. Ovaj fenomen se iz godine u godinu ponavlja, i treba hitno preduzeti mjere u cilju njegovog stavljanja u zakonske okvire, rekla je potpredsjednica Opštine, Hadidža Đoni. Pomoćnica direktora u Upravi za inspekcijske polove, Biljana Jakić je konstatovala da je ova pojava rezultat nepostojanja planskih dokumenata. Zakon o legalizaciji objekata, čija primjena počinje u martu naredne... Vazhdo

December 24, 2016  :: news :: Comments Off on U Ulcinj talas divlje gradnje, Cungu najavljuje rigorozne mjere protiv divlje gradnje
Tags:

Bregdeti Ulqinit në kantier ndërtimi, Cungu i rrit kompetencat, objektet do shemben
Komuna e Ulqinit merr vendimin nga qeveria sajë në ndërhyrje për ndërtimet që shkeljin ligjin në të gjithë territorin e sajë. Kësaj here inspektorati do të veprojë me dorë të fortë. Paralajmërohen masa rigoroze për ndalimin e ndërtimit të egër Në iniciativë të kryetarit të Komunës së Ulqinit z. Nazif  Cungu, u organizua takimi ku në fokus ishte ndërtimi  jolegal në territorin e komunës së Ulqinit. Pjesëmarrësit e takimit theksuan që kjo dukuri në komunën tonë përsëritet prej vitesh, andaj... Vazhdo

December 24, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Bregdeti Ulqinit në kantier ndërtimi, Cungu i rrit kompetencat, objektet do shemben
Tags:

Nga viti i ardhshëm, fillon konservimi i objekteve në lokalitetin e Shasit
Kryetari i Ulqinit Nazif Cungu dhe bashkëpunëtorët e tij pritën në një takim pune drejtorin e Muzeut Kombëtar të Malit të Zi, Z.Pavle Pejoviq. Ai në emër të institucionit që drejton kërkoi që komuna si pronare e lokalitetit të Shasit të japë pëlqimin për marrjen e kushteve nga Drejtoria e Mbrojtjes e Trashegimisë Kulturore për konservimin e objekteve në Shas. Në takim u ra dakort që të krijohet një stafi i përbashkët profesional detyra e të cilit është hartimi i projektit të... Vazhdo

December 23, 2016  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Nga viti i ardhshëm, fillon konservimi i objekteve në lokalitetin e Shasit
Tags:

U stari grad Šas iduće godine počinju konzervatorski radovi
Predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu sa saradnicima primio je direktora Narodnog Muzeja Crne Gore Pavla Pejovića. Direktor Pejovič je zatražio saglasnost Opštine Ulcinj za dobijanje konzervatorskih uslova od strane Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore za restauraciju istorijskih objekata u Šasu. Na sastanku je postignut dogovor o formiranju zajedničkog tima koji će raditi na pripremi konzervatorskog projekta. Očekuje se da konzervatorski radovi počnu tokom naredne godine, za koje biće zadužen Narodni Muzej na Cetinju.  Vazhdo

December 23, 2016  :: news :: Comments Off on U stari grad Šas iduće godine počinju konzervatorski radovi
Tags:

Nika: A është koha të inicohet formimi i myftinisë shqiptarte në Mal të Zi?!
Shkruan Muhamet  Nika  (Ka shumë arsye që kjo të ndodhë  , por këtu po sjellim vetëm një refleksion të rastit të një  besimtari  , kur   i ra  në dorë  kalendari i  sivjetshëm i  Meshihatit i  botuar   – pa shqipe…)?! E për strukturat udhëheqëse në këtë kryesi dhe institucioneve drejtuese , të mos flasim – shqiptarët morën fund njëherë e përgjithmonë me ikjen e reisit paraprak Idriz Demirit..?!Kjo konfirmohet edhe  me ndërrimet kushtetuese – ku reisi aktual bëhet i përjetshëm…?!!... Vazhdo

December 23, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: A është koha të inicohet formimi i myftinisë shqiptarte në Mal të Zi?!
Tags:

Usvojen Program rada Turističke Organizacije Ulcinj za 2017
Saopštenje povodom sjednice Skupštine Turističke Organizacije Danas je na velikoj Sali Opštine Ulcinj održana sjednica Skupštine Turističke Organizacije Ulcinj u kojoj je usvojen Program rada Turističke Organizacije Ulcinj za 2017. godinu uz sugestije članova skupštine. Tokom prezentacije Godišnjeg plana za 2017. godinu, Direktor Turističke Organizacije mr. Fuad Hadžibeti je naglasio da očekuje poboljšanje u procesu prikupljanja ulaznih sredstava šta će i omogućiti realizaciju planiranih investicija u promociji grada... Vazhdo

December 23, 2016  :: news :: Comments Off on Usvojen Program rada Turističke Organizacije Ulcinj za 2017
Tags:

U miratua programi i ri operativ i Organizatës Turistike të Ulqinit 2017
Kumtesë nga Kuvendi i Organizatës Turistike Sot u mbajt Kuvendi  i Organizatës Turistike  të qytetit tonë ku  u miratua Programi i punes  për vitin 2017.Drejtori i OT, Mr.Fuad Haxhibeti  tha se  pret  që të hyrat e mjeteve të shënojnë rritje  dhe kjo do të mundësonte  realizimin e teresishëm të  investimeve në  promovimin e  qytetit, zhvillimin e  kulturës, organiyimin e  manifestimeve të ndryshme , festivaleve, pjesëmarrjen  në  panairet  ndërkombetare  dhe investimeve  ne projektet  infrastrukturore... Vazhdo

December 23, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events :: Comments Off on U miratua programi i ri operativ i Organizatës Turistike të Ulqinit 2017
Tags:

Jakup Xhafa, bajraktari  që la emër të madh e vepra fisnike
Gjekë Gjonaj Sivjet janë mbushur 141  vjet prej kur erdhi në jetë  Jakup Xhafë Gjeloshi nga   fshati  Kravar i Anës së Malit , Komuna e Ulqinit.  . Ky burrë fisnik njëheri mbante edhe titullin  bajraktar i Kravarit , që ishte edhe qendra e vetme e bajraktarëve në Anë të Malit . Prejardhja Lindi në vitin 1875. Rrjedh nga   një familje me origjinë nga Malësia e Madhe, ku u ruajtën të paprekura traditat e lashta ilire-shqiptare.  Ka qenë  djali i parë i  familjes së  Xhafës .   Ka patur   një vëlla... Vazhdo

December 23, 2016  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Jakup Xhafa, bajraktari që la emër të madh e vepra fisnike
Tags:

Suzana Ganic: STOKA NA PUTU (BEZ GRANICA) – Video

December 22, 2016  :: news :: Comments Off on Suzana Ganic: STOKA NA PUTU (BEZ GRANICA) – Video
Tags:

Page 5 of 204« First...34567...102030...Last »