Abazovic: DPS mora pristati na ponavljanje izbora

January 4, 2017   | news

Dritan-AbazovicOčekujem da se tokom ove godine prevaziđe politička kriza koja ne zahtijeva neki pretjerano komplikovani rasplet. DPS mora pristati na ponavljanje izbora, a državne institucije do tada moraju dovesti do kraja priču o „državnom udaru“ ocijenio je u intervjuu za Pobjedu potpredsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Opozicioni poslanik u razgovoru za Pobjedu kaže da, ukoliko se ovi uslovi ispune, onda se može govoriti o povratku opozicije u Skupštinu.

“Demokratska partija socijalista mora pristati na ponavljanje izbora najkasnije sa predsjedničkim, dakle 2018. godine, a državne institucije do tada moraju dovesti do kraja priču o „državnom udaru“ u kojoj su se nespretno zapetljali. Ako se ovi uslovi ispune, onda možemo govoriti o povratku u Skupštinu, u suprotnom politička kriza u zemlji će dalje da narasta i vjerovatno će dobiti neku drugačiju formu, kojuje sada teško predvidjeti”, rekao je Abazović.

On ističe da je ulazak u bojkot sasvim logična posljedica onoga što se dešavalo na parlamentarnim izborima, kada smo, kako navodi, u atmosferi državnog udara i uz neviđeni broj pritisaka dobili nelegalni i nelegitimni parlament.

“Za sada se ovakvo djelovanje opozicije pokazuje kao zaista efikasno sredstvo u osvajanju slobode i odbrani Ustava Crne Gore, naročito djela koji se tiče uspostavljanja vlasti i suverenosti građana. Da nije tako, Vlada ne bi svakodnevno molila opoziciju da se vrati u parlament. Naravno, očekujem da se tokom ove godine prevaziđe politička kriza koja ne zahtijeva neki pretjerano komplikovani rasplet”, rekao je poslanik URA-e.

Izvor: Pobjeda / RTCG