Eposi i Kreshnikëve, një trashëgimi e veçantë shqiptare në Malin e Zi

February 13, 2017   | Reportazh / Reportaža
Eposi i Kreshnikëve, një trashëgimi e veçantë shqiptare në Malin e ZiShqiptarët në Mal të Zi janë të njohur për këngët e eposit të kreshnikëve, të cilat ende sot gjallojnë në Malësi, Plavë e Guci, Krajë dhe në Anë të Malit.

Studiuesit e kësaj fushe vlerësojnë se eposi i kreshnikëve është monument i veçantë i poezisë gojore shqiptare, që pati një ndikim të fuqishëm edhe tek popujtë tjerë në Ballkan.

Korrespondenti i Zërit të Amerikës Ali Salaj përgatiti kronikën:

VAO

VIDEO:
YouTube Preview Image