URA Ulcinj: Kako medij postaje oglasna tabla jedne stranke

February 16, 2017   | news

URA Ulcinj- Kako medij postaje oglasna tabla jedne strankePoštovani građani!
Uloga medija na društvo i pojedinca je u današnjem društvu ogromna, pa zato mediji moraju prihvatiti odgovornost za ono što plasiraju u javnost. Moć medija ogleda se, između ostalog, i u postavljanju dnevnog reda tema o kojima će javnost raspravljati.
U mnoštvu emisija koje su se odnosile na parlamentarne izbore 2016. godine, ali i nakon toga, činilo se da urednici medija, tačnije lokalne televizije “TV Teuta”, nisu imali nikakav filter kroz koji su informacije morale proći.
Ono što želimo da podijelimo sa Vama jeste dokumenat koji dokazuje ono što je svima manje-više poznato, a to je kako jedna politička partija, tačnije FORCA, vrši uređivačku politiku tog medija, koja se odnosi na najgledanije emisije: “Kronika”, “Portreti” i “Emisioni i mengjesit”, kao i na odabir dokumentarnih filmova koje treba prikazivati.
Iz ovog dokumenta koji želimo da podijelimo sa vama lako se zaključuje da je uređivačka politika tog medija bila jednaka političkom programu te partije u predizbornom periodu.
Ovo samo pokazuje koliko su neki političari i političke grupacije usmjereni na manipalicije kako bi popravili svoj politički rejting koji je u stalnom padu.