DUA: Najoštrije osuđujemo prijetnje upućene vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj i svakoj drugoj različitosti

February 17, 2017   | Ngjarjet - Events

unioni-demokratik-te-shqiptareve-UlqinPosljednja dešavanja u crnogorskom Parlamentu ne samo da ne priliče demokratiji, već nažalost nas Albance ponovo vraćaju u neka vremena za koja smo mislili da su za nama, poručuju iz Demokratske unije Albanaca.

Kako navode iz partije, ne može imati opravdanja i prosto je neshvatljivo da neko Visoki zakonodavni dom, koji bi trebao da bude simbol poštovanja demokratije i međusobnog uvažavanja, pretvori u poligon nasilja, uvreda, nacionalne mržnje i fizičkog nasrtanja.

Dodaju i da je poražavajuća činjenica da legitimno izabrani predstavnici naroda ne mogu biti u ovom Domu amnestirani od uvreda i iskazane mržnje na nacionalnoj osnovi od strane njihovih kolega.

Mi u Demokratskoj Uniji Albanaca nikome ne osporavamo pravo na artikulisanje svog političkog i građanskog nezadovoljstva na legitiman i dostojanstven način. Međutim, najoštrije osuđujemo vrijeđanje na nacionalnoj, vjerskoj i svakoj drugoj različitosti – piše u saopštenju DUA.

Smatraju da niko nema pravo da svoje nezadovoljstvo i bijes iskazuje mržnjom prema Albancima.

Više od pripadnika DF-a čudi nas Albancac koji, i pored ovakvih scenarija, uporno nastavlja da pruža podršku ovakvoj diskriminatorskoj politici i onima koji ne propuštaju nijednu priliku da povrijede najviše vrijednosti Albanaca. Dok u Skupštini njegovi partneri psuju i vrijeđaju Albanske majke, on im ispred Skupštine aplaudira – stoji u saopštenju.

Misljenja su da je sada svakome jasno zašto Albanske nacionalne partije nisu uzeli u obzir koalicionu ponudu Demokratskog Fronta i ostalih opozicionih partija.

Izvor: PINK M