Vlada donijela Odluku o donošenju Prostorno – urbanističkog plana Opštine Ulcinj

February 17, 2017   | news

Banorët e Ulqinit, me pikë të re kufitare me ShqipëriKako je saopšteno nakon sjednice Vlade, planom je predviđena revitalizacija starog grada, na Valdanosu nije dozvoljena gradnja, a područje Solane je definisano kao park prirode

Autor: Mina Business

Vlada je donijela i Odluku o donošenju Prostorno – urbanističkog plana (PUP) Opštine Ulcinj kojom su određeni ciljevi i mjere prostornog i urbanističkog razvoja Ulcinja, u skladu sa planiranim ekonomskim, socijalnim, ekološkim i kulturno-istorijskim razvojem.

Kako je saopšteno nakon sjednice Vlade, planom je predviđena revitalizacija starog grada, na Valdanosu nije dozvoljena gradnja, a područje Solane je definisano kao park prirode.

“PUP Ulcinj je pripremljen po postupku predviđenim Zakonom, uključujući i sprovedenu javnu raspravu, kao i kompletnu proceduru vezanu za stratešku procjenu uticaja na životnu sredinu. Na sjednici je istaknuto da će ova Odluka doprinijeti bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji ulcinjskih resursa”, kaže se u saopštenju.

Vlada je donijela Uredbu o načinu obračuna posebne naknade na investicije za izgradnju ili rekonstrukciju objekata na Crnogorskom primorju.

“Uredbom se detaljnije uređuje način obračuna posebne naknade na investicije za izgradnju ili rekonstrukciju objekata na Crnogorskom primorju, u skladu sa članom 22 Zakona o regionalnom vodosnabdijevanju Crnogorskog primorja”, pojašnjava se u saopštenju.

Naknada je, kako se dodaje, uvedena Zakonom iz 1991. godine, tako da ona ne predstavlja novu obavezu za investitore na Crnogorskom primorju.

Izvor: Vijesti Online