Kome smeta da Štajnaker bude počasna građanka Ulcinja? – Video

February 20, 2017   | news

Elizabet StajnakerKako tvrde u ulcinjskom SDP-u, Štajnaker se ozbiljno zamjerila strukturama bliskim vlasti, kojima ne odgovara zaštita Solane

Autor: Suzana Ganić

Inicijativa da se bivša ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori Gudrun Elizabet Štajnaker proglasi počasnom građankom Ulcinja, iako nailazi na punu podršku javnosti i političkih partija koje djeluju u Ulcinju, još formalno nije zaživjela.

YouTube Preview Image

I dok iz Skupštinskog odbora za izbor i imenovanja stižu uvjeravanja da je za takav čin neophodna promjena statute Skupštine Opštine, jer je riječ o stranom državljaninu, iz SDP-a i civilnog sektora to lako demantuju.

“Ne pije vodu, zato što su i Edi Rama i Tači počasni građani”, kaže za TV Vijesti Zenepa Lika,predsjednica Društva dr Martin Šnajder Jakobi.

“Mislim da su to obrazloženja koja su formalno smiješna”, navodi Skender Elezagić, predsjednik OO SDP-a Ulcinj.

Iz SDP-a, koji je jos prije nekoliko mjeseci pokrenuo ovu nicijativu, tvrde da ona ne odgovara nekim moćnim strukturama bliskim DPS-u.

“Politički subjekti koji trenutno vode opštinu Ulcinj nijesu samostalni u donošenju svojih odluka, nego se na njih utiče iz nekih neformalnih centara moći van Ulcinja. I DPS je zvanično podržao tu inicijativu, ali vjerovatno nekim strukturama bliskim DPS-u, kojima odluka da se namjena prostora Solane ne mijenja, sigurno ne odgovara jer se radi o značajnim materijalnim sredstvima”, kaže Skender Elezagić, predsjednik OO SDP-a Ulcinj.

U civilnom sektoru su uvjereni da ce inicijativa da se bivša ambasadorka Njemačke Gudrun Elizabet Štajnaker proglasi počasnom gradjankom Ulcinja ipak biti sprovedene u djelo.

“Ako ima čovjeka koji je zaslužio da bude počasni građanin Ulcinja, onda je to bivša ambasadorka”, smatra Lika.

Izvor: Vijesti Online