URA: Vječiti političari pojeli Ulcinj

March 15, 2017   | news

Gradjanski pokret URA u UlcinjuURA ukazuje na paradoksalnu situaciju u Javnom preduzeću „Za uzgoj i zaštitu divljači“, koje ima 9 zaposlenih lica, na čelu sa direktorom, dva pomoćnika direktora i čak 7 članova Upravnog odbora

Autor: Vijesti online

Nakon godinu dana funkcionisanja ulcinjske vlasti, građanima servirane dekretom iz Podgorice, svima je jasno da je taj usamljeni primjer, ali i eksperiment – osuđen na propast, istakli su u ulcinjskom odboru Građanskog pokreta URA.

„Uprkos tome što DPS, prilikom svakog javnog nastupa, ponavlja da „bez njih nema razvoja Ulcinja“, praksa i realan život ih svakodnevno demantuju. Sem ukoliko njihovu viziju razvoja grada ne predstavlja štancanje ugovora o djelu, rekordno zaduživanje i neodgovorno upravljanje“, istakli su u tom odoboru.

URA ukazuje na paradoksalnu situaciju u Javnom preduzeću „Za uzgoj i zaštitu divljači“, koje ima 9 zaposlenih lica, na čelu sa direktorom, dva pomoćnika direktora i čak 7 članova Upravnog odbora.

„Ukoliko znamo da u tom preduzeću ima daleko više rukovodećeg kadra, od operativnog, onda nije čudno što u istom plate kasne 15 mjeseci. A to je samo jedan od primjera funkcionisanja, zbog kojeg građani Ulcinja plaćaju skuplju vodu, komunalni otpad, porez na nepokretost, boravišnu taksu i druge namete“, naveli su u ulcinjskom pokretu URA.

URA navodi da „zbog odnosa prema finansijama, te rekordnom zaduženju od pet miliona eura i ogromnim problemima sa servisiranjem obaveza prema zaposlenima, vlast više ne pominje ni hotele Jadran, Galeb i Lido, akvapark i Solanu, ali ni škole, vrtiće ili ogromnu nezaposlenost.

„Preko pola miliona eura je utrošeno na otpremnine, zarad smanjenja broja zaposlenih, dok su troškovi zarada veći nego što su bili. Činjenica koja najubjedljivije crta karakter ove vlasti jeste da, uprkos tome što imaju čak 27 odbornika od ukupno 33, koliko ih broji lokalna Skupština, gotovo uvijek imaju problem sa kvorumom, dok se neke odluke donose i bez potrebnog kvoruma“, naveli su u ulcijnskom odboru URA.

Oni ističu da posebno zabrinjava podatak da u Ulcinju, svake godine, živi sve manje stanovnika.

„Ulcinj se mora, u što kraćem roku, osloboditi garniture vječitih političara, koji su svojim djelovanjem postali dio problema, a ne rješenja. Više niko nema dilemu da je, sa ovim političarima, Ulcinj samo na gubitku. Da su željeli da rade nešto dobro za ovaj grad, imali su sasvim dovoljno vremena za to. Zbog toga svaki njihov dan u foteljama, građane Ulcinja košta do nekoliko puta više, nego njihove plate koje su sami sebi izglasali“, naveli su u pokretu URA.

Izvor: Vijesti online