Cungu u MIPIM 2017: U Ulcinj bi da ulažu Francuzi, Austrijanci i Kinezi

March 20, 2017   | news

Montenegro- MIPIM 2017Opština Ulcinj je na sajmu učestvovala u ukviru delegacije Crne Gore predvođena Ministarstvom održivog razvoja i turizma

Autor: Samir Adrović

Najveće interesovanje za investiranje u Opštini Ulcinj u oblasti turizma, na nedavno održanom sajmu nekretnina u Kanu u Francuskoj, pokazale su kompnije „Accor Hotels“ iz Francuske, „Falkensteiner group“ iz Austrije i „Wanda“ iz NR Kine. Interes da ulažu u Ulcinj pokazale su i još neke kompanije i grupe iz Turske, Arapskih Emirata i drugih evropskih zemalja. To je novinarima nakon povratka iz Francuske saopštio predsjednik Opštine Nazif Cungu.

Opština Ulcinj je na sajmu učestvovala u ukviru delegacije Crne Gore predvođena Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Ulcinjska delegacija je na bazi Prostorno Urbanističkog Plana pripremila materijal koji je predstavila zainteresovanim licima, agencijama, predstavnicima raznih investicionih grupa i direktorima brojnih turističkih lanaca.

2Poseban fokus bio je na mogućnost valorizacije Velike plaže, Ade Bojane i Mavrijana. Osim navedenih lokacija, Opština Ulcinj ohrabruje i druge vlasnike privatnih zemljišta na atraktivnim lokacijama da se prijave ukoliko su zainteresovani da svojinu koju posjeduju valorizuju u partnerstvu sa međunarodnim partnerima”, poručio je Cungu.

Izvor: Vijesti Online