TO Ulcinj na sajmu turizma u Tirani 2017

March 24, 2017   | news

romovohet turizmi i Ulqinit në Panairin Ndërkombëtar të Turizmit Tirana 2017Turistička Organizacija Ulcinj po treći put nastupa na sajmu turizma u Tirani koji se održava 24 i 25.marta. Ove godine TO Ulcinj je organizator sajma uz podršku Nacionalne Turističke Organizacije CG a zajedno sa nama prisutni su i kolege iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, NTO, TO Budva, Bar, Podgorica, Kolašin, Žabljak kao i privrednici i hotelijeri kao što su hotel Hilton iz Podgorice, Mediteran, Llolla, Cruiser, Continental, Eneida iz Ulcinja.

Sajam organizuje poznata firma u Albaniji za sajmove Albexpo Group u saradnji sa Albanskim Udruženjem turista i Nacionalnom Agencijom turizma a učestvuje preko 100 turističkih operatera kako bi promovisali svoje turističke ponude i usluge.

Na otvaranju sajma pozdravnu riječ je imao i direktor TO ulcinj g.Mr Fuad Hadžibeti koji je izrazio zadovoljstvo nalazeći se na ovom sajmu, nada se da će se dobri međusobni odnosi nastaviti i u buduće,  rekao je da Ulcinj sprema dobru turističku sezonu a takođe pozvao turiste iz Albanije da ove godine posjete Ulcinj i Crnu Goru. Tokom prvog dana direktor je dao brojne intervjue za najpoznatije albanske televizije, a novinari na štandu CG su imali priliku da degustiraju ulcinjske tradicionalne poslastice i crnogorsko vino i rakiju.

Štand Crne Gore je danas posjetio i gradonačeknik Tirane Erion Veliu koji se takođe obratio prisutnima na otvaranju sajma.

Albanija je važno tržište za Crnu Goru, jer zadnjih godina imamo sve veći broj turista sa ovog područja ali svakako da moramo više raditi na promociju turističke ponude. Sajam će trajati još sjutra 25.marta i možemo reći da je naša turistička ponuda probudila veliko interesovanje.

Tokom 2016.godine Ulcinj je posjetilo 7.079 registrovanih turista iz Albanije koji su realizovali 37.351 noćenja.

Stručna služba TO Ulcinj