Predsjednik Cungu dočekao je delegaciju projekta „Crna gora u ritmu Evrope”

April 6, 2017   | Anketë / Anketa

Instituti Yunus Emre ne UlqinPredsjednik Opštine Nazif Cungu dočekao je danas delegaciju koju čine ambasador republike turske nj.e. Serhat Galip, direktor Instituta „Yunus Emre“ dr. Džihan Ozdemir i direktor projekta „Crna Gora u ritmu Evrope“ g. Igor Karadarević. Na sastanku je bilo riječi o finalnim pripremama koje su u toku za učešće na pomenutoj manifestaciji.

Ambasador Turske g. Galip je naglasio da se osjeća izuzetno privilegovanim time što če Ulcinjani performans realizovati na turskom jeziku navodeći takođe kulturne sličnosti koje ulcinjani imaju sa narodom kojeg on predstavlja. Između ostalog, on je kazao da je od izuzetne važnosti za ovaj projekat činjenica da će djeca sarađivati i time prvobitno doprinjeti promociji Ulcinja a zatim i turskog jezika naglašavajuči da je 2017. godina već proglašena za godinom turskog jezika.

Organizator ove manifestacije g. Igor Karadarević razdvojio je je izuzetnu saradnju koju je ostvario sa Opštinom Ulcinj i pohvalio je doprinos koji Opština pridaje razvoju kulture u gradu. On je kazao da će se koristiti skoro isti sistem koji se koristi na evroviziji i da će ovaj projekat doprinjeti da se poboljša saradnja i kako bi se manifestacija uzdigla na veći nivo.

Predsjednik Cungu je naglasio da će Opština Ulcinj nastaviti da podrži slične projekte pružajući ujedno podrčku mladima iz Ulcinja. On je kazao da će slični projekti na temi kulture, sporta i drugih branši uvijek imati maksimalnu podršku Opštine Ulcinj.

Djeca iz Ulcinja su pripremila poklon za Ambasadora Republike Turske koji je takođe u ime Ambasade djeci dodijelio simbolične poklone. Prisutni su mogli takođe čuti kratak performans pjesme kojom će se predstaviti Ulcinj i moglo se zaključiti da dosta obećava.

U nastavku dana delegacija je posjetila uvalu Valdanosa i Stari Grad.