Bajraktari: “Razvojna politika u Ulcinju doživjela krah”

April 23, 2017   | news

Gotovo da ne postoji parametar ili indikator koji ne potvrđuje činjenicu da je ekonomska i razvojna politika vladajuće koalicije prema Ulcinju doživjela potpuni krah, istakao je predsjednik ulcinjskog odbora pokreta URA Omer Bajraktari.

„Najsvježiji podatak jeste broj nezaposlenih u Ulcinju, koji je dostigao rekord od 1.868, šta predstavlja skoro 30 odsto ili jednu od najvećih stopi u cijeloj državi. Poređenja radi, taj procenat je u odnosu na prethodnu godinu porastao za čak 15 odsto!“, istakao je Bajraktari.

On je naglasio da „nije potrebna velika pamet kako bi se objasnili razlozi za takvo stanje“, kao i da je poražavajuće to što stranke sa sjedištem u Ulcinju „slijepo i odlučno podržavaju DPS politiku, koja kontinuirano i sistematski uništava najjužniju crnogorsku opštinu“.

„Morate biti veliki `patriota`, da bi progutali činjenicu da imate ubjedljivo najmanji indeks razvijenosti od svih primorskih opština, rekordnu stopu nezaposlenosti, uništenu hotelsko-turističku privredu, ruiniranu Solanu, male ili nikakve investicije iz državnog i lokalnog budžeta, plansku divlju gradnju, zarobljene maslinjake, preslabe investicije u obrazovanje ili rekonstrukciju međunarodnog putnog pravca Ulcinj – Sukobin, koja traje duže nego izgradnja jednog autoputa“, naveo je Bajraktari.

On navodi da su to sve „činjenice koje niko ne može da ospori, a koje se slijepo prećutkuju zbog sitnih ličnih interesa, šta rezultira daljim propadanjem grada, stvaranjem izgubljenih generacija i emigriranjem“.

Izvor: TVCG