URA: Ni centa za ulcinjske klubove, dok Cungu bistri globalnu politiku

April 26, 2017   | Ngjarjet - Events

URA ističe da se, dok sportisti spremaju štrajk, ulcinjska vlast „bavi regionalnim i globalnim problemima – od sastavljanja vlasti u Makedoniji do referenduma u Turskoj. Čak su zabrinuti i za odnose NATO saveza i Rusije“

Od četiri miliona eura, koliko iznosi fond Ministarstva sporta za sufinansiranje crnogorskih sportskih klubova, nijedan jedini cent neće biti dodijeljen sportskim klubovima iz Ulcinja, koji funkcionišu u veoma teškim finansijskim uslovima, naveli su u ulcinjskom odboru Građanskog pokreta URA.

„Ovakav konkurs, koji je prošao gotovo nezapaženo, je najblaže rečeno – skandalozan. Takvim činjenjem, Ministarstvo sporta je zatvorilo vrata svim klubovima iz najjužnije crnogorske opštine, šta slikovito opisuje odnos ne samo ovog, već svih državnih organa prema našem gradu. Iako je u pitanju konkurs resorsnog ministarstva, vjerujemo da bi odgovorna lokalna uprava, na čelu sa upućenim i zainteresovanim predsjednikom, itekako trebala da se bavi tim pitanjem. Lokalna uprava je morala, u najmanju ruku, da pruži svu neophodnu tehničku i savjetodavnu podršku našim sportskim klubovima, ili da ih makar obavijesti o navedenom konkursu“, naveli su u ulcinjskom pokretu URA.

URA ističe da se, dok sportisti spremaju štrajk, ulcinjska vlast „bavi regionalnim i globalnim problemima – od sastavljanja vlasti u Makedoniji do referenduma u Turskoj. Čak su zabrinuti i za odnose NATO saveza i Rusije“.

„Međutim, za sve to vrijeme ne propuštaju priliku da preko društvenih mreža, a naročito putem Facebook-a, prisvajaju uspjehe naših klubova, u cilju priprema za predstojeće lokalne izbore. U tome leži izražena ironija, koja vlada našom svakodnevnicom“, naveli su u pokretu URA.

U pokretu URA navode da „svi znamo koliko je razvoj sporta bitan za jednu zajednicu, a pogotovo za građane Ulcinja – koji su oduvijek sa emocijama pratili nastupe svojih sportskih klubova i pojedinaca“.

„Ulcinjski sport je uvijek imao problema sa finansijama, ali su naši klubovi ipak opstajali. Svim sportistima i sportskim radnicima na tome treba čestitati, jer im nije bilo lako. Pogotovo kada vidimo koliko ozbiljne protivnike imaju van terena, a paradoksalno – i među sopstvenom publikom“, istakli su pokretu URA.

Izvor: Vijesti