Edita Nimanbegu će održati 6 maja modnu reviju u Ulcinju – Video

May 5, 2017   | news

Edita Nimanbegu će održati u subotu 6 maja modnu reviju u Ulcinju

Najteže je svoj rad predstaviti onima koje poznaješ

Nimanbegu je za ovu priliku i ulcinjsku publiku pripremila presjek svog dosadašnjeg rada, odnosno spoj svoje dvije kolekcije “(Un)Veiled” i “She Who Fell to Earth”, koje su prethodno predstavljene na crnogorskom Fashion Weeku u Podgorici, ali i u Italiji, a koje su namijenjene za sezonu proljeće-ljeto

Autor: Mirela Hodžić

Crnogorska dizajnerka Edita Nimanbegu, predstaviće svoj dosadašnji rad u rodnom Ulcinju, a njoj će kao domaćinu, društvo praviti još četiri kreatora iz Crne Gore i regiona, i to u subotu, 6. maja u Starom gradu u okviru manifestacije koja je nazvana Modna revija i čiji je pokrovitelj Turistička organizacija.

 

“Ovo će biti moje prvo predstavljanje u Ulcinju. Iako sam priželjkivala da se domaćoj publici predstavim samostalnom revijom, ipak će to biti u okviru manifestacije Modna revija, a u sklopu Dana turizma tog grada, koji će biti održani 4, 5. i 6. maja”, otkrila je ona.

Nimanbegu u razgovoru potvrđuje da je tvrdnja prema kojoj je najteže, ali i najvažnije pridobiti publiku iz svog grada tačna. Zbog toga, objašnjava, ima tremu.

“Upravo tako. Najteže je pokazati svoj rad ljudima koje  poznaješ  privatno, zbog toga imam malu tremu, ali mislim da je to sasvim normalno. Sa druge strane, nemam ni previše vremena da razmišljam o tome, jer je sva organizacija te večeri na meni i mojih par prijatelja. Zato nemam vremena ni za pravu tremu, ali se nadam da će sve biti kako treba”, priznaje ona.

Nimanbegu je za ovu priliku i ulcinjsku publiku pripremila presjek svog dosadašnjeg rada, odnosno spoj svoje dvije kolekcije “(Un)Veiled” i “She Who Fell to Earth”, koje su prethodno predstavljene na crnogorskom Fashion Weeku u Podgorici, ali i u Italiji, a koje su namijenjene za sezonu proljeće-ljeto.

“S obzirom na to da je period matura, a i da je sve nekako išlo na brzinu, nisam imala vremena da pripremim novu kolekciju, pa ću predstaviti kombinaciju moje dvije posljednje revije. Mali miks od deset modela”, objašnjava Ulcinjanka, koja je završila Fakultet vizuelnih umjetnosti na Univerzitetu “Mediteran”, na odsjeku grafički dizajn.

“Iako imam samo dva dana, potrudiću se da pripremim dva nova modela. Ostalo će naravno biti malo modifikovano”, obećava ona i dodaje da će u okviru Modne revije, i polumaturantkinje i maturantkinje moći da pronađu toaletu za svoje posebno veče.

“Nadam se da će i djevojke koje idu na mature i polumature pronaći na reviji nešto za sebe, jer su uglavnom u pitanju haljine za specijalne prilike”, ističe kreatorka koja je uz Lea Jankovića (L&G design), Muha Uručija i Anelu Zuberović organizator modne manifestacije.

“Moj brend Eden Atelier stoji iza naslovne fotografije, ali i organizacije te modne večeri”, kazala je ona.

Za septembar priprema veći događaj

“Osim brenda Eden Atelier, predstaviće se jedna dizajnerka sa Kosova, odnosno iz Prištine, Atlantida Maloku, jedna iz Albanije, tačnije Tirane, Lilo Shehu, kao i Podgoričani Lazar i Kristina Ilić sa brendom Hunt”, kaže Nimanbegu.

Ona je navela da ovaj događaj počinje u 21 sat.

“Modna revija je zapravio uvod u mnogo veći događaj koji planiramo za  septembar . Imam u planu modnu manifestaciju internacionalnog karaktera, gdje će uz domaće doći i dizajneri iz okruženja, a pored njih potrudićemo se da dovedemo i inostrane modele iz Italije, Srbije, Albanije i sa Kosova”, nagovijestila je za “Vijesti” kreatorka.

“Sada imamo djevojku iz Albanije koja je proglašena za Miss Globe, ali to je samo početak”, ispričala je Nimanbegu.

Ona je dodala da se nada da će se Ulcinj sa tom manifestacijom uvrstiti među regionalne centre mode.

Izvor: Vijesti Online

YouTube Preview Image