Opština Ulcinj izgubila spor sa radnicima

May 7, 2017   | news

Radnicima isplaćeno nešto više od pola iznosa, a ostatak su zatezne kamate i troškovi suđenja koje je platila Opština

Autor: Samir Adrović

Bivšim i sadašnjim radnicima Opštine Ulcinj isplaćen je novac po osnovnu naknade štete zbog nezakonitog umanjenja zarada.

Ukupno 39 radnika novac je dobilo u srijedu na osnovu naknade štete za period od 1. marta 2012. do 30. aprila 2014. godine, nakon što je sud presudio u njihovu korist, potvrđeno je “Vijestima”.

Opština je ostala “kraća” za više od 30.000 eura, od čega zatezne kamate iznose oko 5.000 eura, a troškovi suđenja 7.500.

Presudu je 3. aprila ove godine donio sudija ulcinjskog suda Gazmend Kalabrezi, a 15 dana kasnije potvrdio je i Viši sud u Podgorici.

U obrazloženju presude u koju su “Vijesti” imale uvid, stoji da su radnici opštinskoj komisiji za žalbe, preko advokata Gzima Hadžibetija, blagovremeno podnijeli žalbu, koja je odbijena kao neosnovanu.

Tužiocu su se potom obratili Upravnom sudu koji je naložio opštinskoj komisiji da u roku od 15 dana donese novi akt u izvršenju presude.

Komisija je 24. marta 2016. poništila sva rješenja kojima je tužiocima izvršeno umanjenje koeficijenta za obračun ličnih primanja od pet odsto.

Radnici su se nakon toga obratili i predsjedniku Opštine, ali navodno do juče  nijesu dobili odgovor.

Među strankama nije bio sporan osnov niti visina tužbenog zahtjeva.

Izvor: Vijesti Online