Obilježavanje dana Evrope u Ulcinju

May 8, 2017   | news

NAJAVA: Obilježavanje dana Evrope u Ulcinju

Povodom 9. maja, Dana Evrope, Ministarstvo evropskih poslova, u saradnji s Kabinetom predsjednika opštine Ulcinj, Delegacijom EU u Crnoj Gori i NVO Evropski pokret u Crnoj Gori, organizuje niz informativnih i kulturno–umjetničkih događaja u Ulcinju kojima će se obilježiti datum koji označava početak stvaranja velikog evropskog projekta.

Cilj organizacije obilježavanja Dana Evrope je približiti građanima Crne Gore ideju i vrijednosti ujedinjene Evrope, te značaj procesa pristupanja Crne Gore u EU.

Manifestacija počinje 9. maja u 9:30. sastankom ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića s predsjednikom Opštine Ulcinj Nazifom Cunguom, a nastavlja se javnom debatom: „Dan Evrope u Ulcinju: evropska ideja na djelu u Crnoj Gori“, koja će se održati u velikoj sali Skupštine opštine Ulcinj, s početkom u 10:30. Na javnoj debati će govoriti: predsjednik Opštin Nazif Cungu, ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori Andre Lis i predsjednik Evropskog pokreta u Crnoj Gori Momčilo Radulović.

Proslava će se nastaviti centralnom manifestacijom u Galeriji Centra za Kulturu gdje će biti priređen kulturno umjetnički program i organizovano likovno takmičenje osnovaca, s početkom u 12:00 sati.

U 12:45 sati, ministar Pejović će, zajedno s predsjednikom Opštine i predstavnikom Delegacije EU obići uspješno ulcinjsko preduzeće Euroflex.

Završnicu proslave Dana Evrope, činiće uručivanje nagrada učenicima osnovnih škola za najbolji likovni rad u 13:30 u Galeriji Centra za Kulturu.

Pozivamo medije da izvještavaju s događaja.