Turistička Organizacija Ulcinj u sajam Lukavac 2017

May 11, 2017   | news

Sajam List 2017 – Lukavac 11-13.05.2017

Turistička Organizacija Ulcinj učestvuje na sajmu turizma List 2017 u Lukavcu koji se održava od 11 do 13.maja i obezbjedila je štand od 20m2 a nastupa u saradnji sa NTO i Turističkom Organizacijom Tivat. Na svečanom otvaranju sajma govorili su organizatori g.Nuhanović, gradonačelnik Lukavcka g.Edin Delić.

Nas štand su posjetili potpredsjednik Opstine Edin Delić, direktor sajma g.Nuhanović, predsjednik Privredne komore BH Bruno Bojić, Premijer Kantona Bego Gutic, ministar turizma i saobracaja u vladi Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić, a direktor TO Ulcinj Mr.Fuad Hadžibeti je takođe iskoristio priliku da se vidi i porazgovara sa delegacijom grada Lukavca sa kojima je potpisao sporazum o bratimljenju prije tri godine.  Udruzenje “Devetak” koji su bili nasi gosti tokom manifestacije “Dolcinium International Fest” su takođe posjetili nas stand tokom prvog dana sajma. Od turistickih privrednika koji su odlučili da svoju ponudu predstave na ovom sajmu su hoteli Continental i Cruiser.

Interesovanje za nas grad je bilo veliko a očekujemo da će do kraja sajma posjećenost biti veća u odnosu na ranije godine. Sajam okuplja 130 izlagača iz 10 zemalja a jedan je od najznačajnijih u Bosni i Hercegovini koja je veoma vazno tržište za Ulcinj, jer broj gostiju iz ove zemlje raste iz godine u godinu. Broj gostiju iz ove zemlje koji su posjetili Ulcinj tokom 2016.godine je 19.822 a broj realizovanih noćenja je 98.622.

Nadamo se da će promovisanje turističke ponude, ali i naše učestvovanje na ovom sajmu koji se odrzava pred turističku sezonu doprinjeti tome da broj turista bude veći. Naravno, činjenica je da je najveći broj realizovanih noćenja u Ulcinju upravo iz zemalja regiona,

Stručna služba TO Ulcinj