Abazović u Berlinu: Njemačka da pomogne u rješavanju krize

June 21, 2017   | Ngjarjet - Events

Lider Građanskog pokreta Ura, Dritan Abazović, zatražio je od poslanika njemačkog Bundestaga pomoć za rješenje političke kritze u Crnoj Gori.

Abazović je sinoć u Berlinu razgovarao sa poslanicima Bundestaga, upoznao ih sa dešavanjima u Crnoj Gori i zatražio pomoć oko prevazilaženja političke krize, nastale nakon parlamentarnih izbora.

“Njemačka je lokomotiva Evropske unije (EU) i zemlja koja iskreno pomaže Crnoj Gori, na putu njene društvene transformacije. Upoznao sam kolege sa aktuelnim dešavanjima, kao i sa zahtjevima opozicije vezanim za neophodno raspisivanje novih izbora. Pomoć Njemačke može biti od presudnog značaja”, poručio je Abazović nakon radne večere, kojoj su prisustvovali poslanici Achim Barchman (SPD), Thorstenin Frei (CDU), Josip Juratovic (SPD), Dorothee Schlegel (SPD), Johannes Selle (CDU), Tobias Zech (CSU)…

Abazović, podsjećaju iz Ure, boravi u Berlinu na poziv njemačkog Aspen instituta, u okviru konferencije “Ekonomski razvoj i stvaranje novih radnih mjesta na Zapadnom Balkanu”.

Tom prilikom, Abazovic posjetio njemačko Ministratvo ekonomije i energetike, gdje se sastao sa državnim sekretarom Uwe Beckmayerom, dok je obišao i Naučno-tehnološki park Adlerahof, koji zapošljava preko 17 hiljada radnika.

Izvor: RTCG