Vijest i podsjecanje: Tako to radi Morsko dobro u Budvi i u Ulcinju

June 21, 2017   | news

Juče smo iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom dobili sljedeću vijest i sliku:

“U sklopu redovnih aktivnosti na održavanju i uređenju zone morskog dobra, a shodno Planu korišćenja sredstava za 2017. godinu, Javno preduzeće je u periodu od od 18.05. do 16.06. 2017. godine izvršilo radove na izradi kapije na stazi prema plaži “Mogren I”, u opštini Budva, prenosi portal Ul.info.

Ugovorom je bilo predviđeno da se izvedu radovi na izradi dva arm-betonska stuba obložena kamenim pločama , a nakon toga postavi gotova – fabrički proizvedena metalna dvokrilna kapija od inox-a, širine 3,40 m i visine 2,00 m sa fiksnim dijelom iznad, visine 40cm na kome je urezan natpis “plaža Mogren”. Na desnom krilu kapije postavljena je info tabla (dimenzija 60cm x 100cm) na kojoj su napisani podaci vezani za bezbjednost prolaza prema plaži.

Ukupna vrijednost radova iznosi 4.771,90 €.

U toku su radovi na sanaciji oštećenih polja metalne ograde uz pješačku stazu, a biće završeni u narednih nekoliko dana”.

Dakle, ne radi se o nekim velikoj svoti. Istina je takođe da je ova investicija bila potrebna i da je lijepo izvedena.

Ali, onda samo pomislite: a što je sa investicijama u ulcinjskoj opštini? Da li se tu realizovalo ono što je prije gotovo godinu dana zvanično najavljeno. Da ne idemo dalje.

A rečeno je: šetalište od hotela “Albatros” do rta Đerane, produbljavanje korita rijeke Bojane, instalacija dizalice za plovila do 5 tona koja će biti u službi građana i njihovih potreba, popločavanje Velike skele…

Da se ne pominju velika obećanja, poput sportskog centra na Velikoj Plaži, povezivanja Port Milene sa rijekom Bojanom, hotela “Jadran”…

Ne znamo da je bilo što drugo urađeno u ovoj godini osim produbljivanja Kaceme. I isplate Opštini 50 odsto prikupljenih sredstava.

Kamo sreće da se bar, ali sa stilom, kao što vidimo iz ove informacije iz Budve, realizuju male investicije. Za to treba malo sredstava i malo više dobre volje. (M.C.)