Bletaria: Më shumë sesa një profesion – Intervistë me bletarritësin Enver Maxhurin – Video

July 24, 2017   | Intervista / Intervju

Mund të ndiqni emisionin“Portreti” i cili emitohet çdo te hene ne oren 21.00 në Televizionin Teuta.
Moderatorja e emisonit Hatixhe Nelaj na mundson të ndjekim emisionin “Portreti” që transmetohet në TV Teuta.
Ndiqni emisionin ku protagonist i emisionit është  bletarritësi Enver Maxhuri.

Kraja ka kushte të përshtatshme për zhvillimin e bletarisë të tilla si klima, relievi dhe numri i madh i bimëve mjaltëdhënëse që garantojnë një prodhim të mirë të mjaltit dhe produkte të bletarisë. Mjalti dhe produktet e tjera të bletarisë, gjithmonë duke iu referuar potencialeve të prodhimit janë produkte me potencial që krijojnë mundësi për zhvillimin e bizneseve të qëndrueshme.

Ky vlerësim rezulton nga kushtet e vështira ekonomike të popullsisë nga viset e krajës, dhe ende ekziston vetëdija e ulët për vlerat ushqyese të këtij produkti, pasi që ende trajtohet nga disa kategori të shoqërisë sonë si një medikament dhe jo si një lëndë ushqyese e cila duhet të konsumohet gjithmonë.

Për më shum shiko Videon:

YouTube Preview Image