“Koalicija ne funkcioniše”, Izbore u Ulcinju najavili za novembar

July 27, 2017   | news

Prema informacijama “Vijesti” sjednica na kojoj bi trebalo da bude skraćen mandat lokalnom parlamentu trebalo bi da bude održana krajem avgusta ili početkom septembra, nakon čega bi se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih izbora

Autori: Samir Adrović, Samir Kajošević 

Lokalni izbori u Ulcinju trebalo bi da budu zakazani za 26. novambar, saznaju “Vijesti”.

To je odlučeno nakon sastanka političkog direktora Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzana Miloševića i koordinatora predsjedništva za Ulcinj Halila Dukovića sa čelnicima albanskih stranaka.

Prema informacijama “Vijesti” sjednica na kojoj bi trebalo da bude skraćen mandat lokalnom parlamentu trebalo bi da bude održana krajem avgusta ili početkom septembra, nakon čega bi se stekli uslovi za raspisivanje vanrednih izbora.

Milošević i Duković su, prema saznanjima “Vijesti”, u odvojenim sastancima razgovarali sa predsjednicima Force Nazifom Cunguom i Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmetom Zenkom, a zatim i sa čelnicima Demokratske partije Fatmirom Đekom i Gzimom Hajdinagom.

“Na sastancima je konstatovano da koalicija u Ulcinju ne funkcioniše, i da političku krizu treba riješiti novim izborima”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

U lokalnom parlamentu koji ima 33 odbornika, vladajuću koaliciju čini 27 odbornika, DPS-a, Force, Demokratske partije i DUA. Na lokalnim izborima održanim u februaru 2014. godine, albanske stranke su sa odbornicima Pozitivne formirali većinu, ali se ta koalicija kasnije raspala zbog nesuglasica između Đekine partije i Force. Kriza je tada riješena nakon konsultacija albanskih prvaka sa zamjenikom predsjednika DPS-a Duškom Markovićem, koji je u vlast uključio i tu partiju.

Izvor: Vijesti Online