Anketë / Anketa

Nika: Duke  e pritur kiametin…?!
Shkruan Muhamet   Nika Politikani shqiptar Mehmet Zenka nga Ulqini nderohet me titullin “Misionar Paqeje “ e tash edhe ministër….?! Ja pra që nuk e kanë  thënë kot: dikush kalin me kapistall dikush fatin për ministër-  nuk dihet se ku e fiton njeriu….?! Paj edhe Filipi di diçka…?! Aferim edhe  tjerëve për largpamësi që shihen  në ceremoni …?!! E këta që  u mungon largpamësia   :  le të presin, kanë nge  zgjedhjet vinë prapë ”?!!  LE TË AGJEROJNË…?!! Shtat  mijë vetë nuk kanë... Vazhdo

November 29, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Nika: Duke e pritur kiametin…?!
Tags:

Konferenca e Tivarit dhe Islami i Tony Blair-it në Kosovë
Olsi Jazexhi Në datën 1-2 tetor, Instituti Ndërkombëtar i Mendimit dhe Qytetërimit Islam (IIIT), AIITC nga Tirana dhe disa organizata të tjera nga Mali i Zi dhe Bosnja organizuan në Tivar të Malit të Zi konferencën me titull “Edukimi Islam mes shqiptarësh: Sfidat dhe perspektivat”. Në këtë konferencë unë mora pjesë si dëgjues. Të ftuarit ishin përgjithësisht hoxhallarë, mësues medreseshë dhe pedagogë lëndësh fetare nga Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia. Temat që u trajtuan varionin që... Vazhdo

October 4, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Konferenca e Tivarit dhe Islami i Tony Blair-it në Kosovë
Tags:

Hani Iftar në Ulqin me ushqime HALLALL
Lexues të Lajme nga Ulqini, sot do të keni mundësi të lexoni dhe të njihni një restorant në hyrje të Ulqinit që punon me mish HALLALL dhe me specialitete të ndryshme. Një shoku im më ka njoftuar sapo është hapur ky restorant, i cili më ka pëlqyer shumë. Kur jam në Ulqin vetëm këtu ha ushqim. Është shumë i pastër dhe ka një shërbim të bukur që kur të shkosh një herë nuk ka gjasa të mos shkosh përsëri.  Vazhdo

June 14, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Hani Iftar në Ulqin me ushqime HALLALL
Tags:

FC “Otrant Olimpik” kualifikohet në Ligën e dytë të Malit të Zi
Në terrenin e sportit në Plazhë të madhe u zhvillua ndeshja për kualifikime në Ligën e dytë malazeze. U takuan skuadra vendase “Otrant Olimpik” me “Çelikun” e Nikshiqit. Në fillim të ndeshjes u mbajt një minut heshtje për bashkëqytetarin tonë Gazmir Mustafiq i cili humbi jetën në moshën 27 vjeçare në një aksident komunikacioni, raporton portali TV Teuta. Siç e shihni edhe ne foto, para fillimit te ndeshjes u mbajt 1 minut heshtje per shokun, vllaun tone Gazi Mustafiq. Gjithmon ne zemrat tona Gazi Pjesa e parë... Vazhdo

June 7, 2016  :: Anketë / Anketa, Sporti / Sport :: Comments Off on FC “Otrant Olimpik” kualifikohet në Ligën e dytë të Malit të Zi
Tags:

Pismo evropskih poslanica Dods i Rajntke premijeru Crne Gore povodom Ulcinjske solane
PODGORICA, 06. april 2016. – Ko-predsjedavajuća Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Crne Gore i EU (POSP) i poslanica Evropskog parlamenta (EP), Aneliz Dods, i članica POSP-a i poslanica EP, Teri Rajntke, uputile su pismo predsjedniku Vlade Crne Gore, Milu Đukanoviću, povodom pitanja Ulcinjske solane. Isto pismo upućeno je i ministru održivog razvoja i turizma, Branimiru Gvozdenoviću. Sadržaj pisma objavljujemo u nastavku: * * * Obraćamo Vam se uoči druge Konferencije o zaštiti Ulcinjske solane koja će... Vazhdo

April 16, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Pismo evropskih poslanica Dods i Rajntke premijeru Crne Gore povodom Ulcinjske solane
Tags:

Drobnic: Ulcinjska Solana je dio evropske prirodne baštine i mora se što prije zaštititi
PODGORICA, 07. april 2016. – Ulcinjska solana još nema status pravne zaštite koji joj pripada i zato je neophodno što prije pronaći konstruktivno rješenje kroz saradnju sa lokalnim i nacionalnim vlastima, kako bi se zaštitio ovaj jedinstveni raj za ptice. To je bila jedna od poruka Druge međunarodne konferencije o zaštiti Ulcinjske solane. Na prvoj konferenciji održanoj prošle godine, jedan od najvažnijih zaključaka koji su usvojeni u prisustvu poslanika Evropskog parlamenta bio je da se Ulcinjska solana proglasi zaštićenim... Vazhdo

April 16, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Drobnic: Ulcinjska Solana je dio evropske prirodne baštine i mora se što prije zaštititi
Tags:

Letter from MEPs Dodds and Reintke to Montenegrin PM on Ulcinj Saline
PODGORICA, 06 April 2016 – Co-Chair of the Montenegro-EU Stabilisation and Association Committee of the European Parliament, Anneliese Dodds, and member of the Montenegro-EU Stabilisation and Association Committee of the European Parliament, Terry Reintke, wrote a letter to the Prime Minister of Montenegro, Milo Djukanovic, regarding the protection of Ulcinj Saline. The same letter was sent to Montenegro’s Minister of Sustainable Development and Tourism, Branimir Gvozdenovic. Content of the letter is presented below: * * * We are... Vazhdo

April 16, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Letter from MEPs Dodds and Reintke to Montenegrin PM on Ulcinj Saline
Tags:

Branimir Govezdenovic already considers Solana as a private land
Land Solana in the draft of the Spatial plan for the coastal area has been declared private property which confirms the suspicion that this is an act of premeditated, unprecedented looting of state property, in which Montenegro will lose close to 15 million square meters of land on the coast, and the state budget for several hundred million euros. Namely, in the planning document which describes the current state of the Solana, it is stated that the purpose of the zone is industrial, and that the “land and buildings are in private ownership”.... Vazhdo

April 16, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Branimir Govezdenovic already considers Solana as a private land
Tags:

OJQ Horizonti ri: Njohurite e adoleshenteve per problemin e narkomanise ne Ulqin
Prezantimi i rezultateve te hulumtimit “Njohurite dhe qendrimet e adoleshenteve per problemin e narkomanise ne Ulqin”, te realizuar gjate periudhes tetor – dhjetor 2015. Organizata e Shoqërisë Civilie Horizonti i Ri mbajti konferencë për media, në të cilën shpalosi rrezultatet e anketimit të të rinjëve shkollorë për problemin e narkomanisë në nivel lokal. Ky anketim u realizua në kuadër të projektit të gjërë “Partnertiteti lokal kundër abuzimit të drogave dhe delikuencës së të miturve”. Këtë... Vazhdo

February 29, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on OJQ Horizonti ri: Njohurite e adoleshenteve per problemin e narkomanise ne Ulqin
Tags:

Frika nga zhdukja e shqiptarëve në Malë të Zi
Ulqinaku Dritan Abazi(oviç) është deputeti më i ri i Kuvendit të Malit të Zi. Ky politologu i ri me përkatësi nacionale shqiptare në bankat paralamentare avokon drejtat e pakicave, por edhe të Iniciativës Akcioni i bashkuar reformator. Në bisedë me banorët e Ulqinit, sikur me njerëzit të cilit merren me politikë apo punët mediale, ashtu edhe me qytetarë në rrugë, fitohet përshtypja se Ulqini shumë përparësi të vetaqë i ka nuk i ka shfrytëzuar. Meqenëse jeni deputet I Kuvendit, por nga Podgorica rregullisht... Vazhdo

February 19, 2016  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Frika nga zhdukja e shqiptarëve në Malë të Zi
Tags:

Page 3 of 3612345...102030...Last »