Anketë / Anketa

Ljoro Nreki?: Ne može Vrani?eva ovdje da radi šta god ho?e
Direktor Elektrodistribucije optužio glavnog urbanisti?kog inspektora za selektivno rušenje na adi bojani Ulcinj – Direktor ulcnjske Elektrodistribucije Ljoro Nreki? opužio je glavnog urbanisti?kog inspektora Željku Vrani? za selektivno rušenje objekata na Adi Bojani „po vjerskom, nacionalnom i partijskom klju?u. On je naglasio da je uprkos tome „što je ugledan ?ovjek i šef odborni?kog kluba DPS-a u lokalnom parlamentu spreman da snosi moralnu i materijalnu odgovornost zbog platforme i šipova, ali da nije jedini koji... Vazhdo

October 4, 2008  :: Anketë / Anketa, Lajmet / Vijesti, Shoqëria / Društvo :: Comments Off on Ljoro Nreki?: Ne može Vrani?eva ovdje da radi šta god ho?e
Tags: , , ,

Hajro Ulqinaku:Doracak me vlerë për nxënës dhe studentë
Botime të reja Libri është një doracak i mirëfilltë për nxënësit e shkollës fillore si dhe një përmbledhje e qëlluar për studentët e gjuhës të cilëve pa dyshim se do t`u ndihmojë shumë në njohjen e letërsisë shqipe për fëmijë e të rinj, e cila është krijuar nga autorë shqiptarë të cilët jetojnë në trevën e Malit të Zi apo jashtë, por që me punimet e veta lidhjet shpirtërore gjithnjë i mbajnë me vendlindje. Këto ditë Asociacioni “Ulqini” nxori nga shtypi librin me titull “Degë... Vazhdo

October 4, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Hajro Ulqinaku:Doracak me vlerë për nxënës dhe studentë
Tags: , , , ,

Vujanoviq: Mali i Zi do të shprehet për Kosovën gjatë tetorit
Podgoricë, 23 shtator – Mali i Zi para tetorit nuk do të shprehet për nismën e Serbisë që Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë të shqyrtojë legalitetin e shpalljes së pavarësisë së Kosovës ka deklaruar mbrëmë Presidenti malazez Filip Vujamoviq. “Duke ndjekur atë që është qëndrim i përgjegjshëm dhe i vemendshëm të qeverisë malazeze ndaj kësaj çështjeje, kam shprehur bindjen se nuk duhet bërë të ditur më herët qëndrimet shtetërore të Malit të Zi dhe se duhet pritur kohën e duhur”,... Vazhdo

September 23, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Vujanoviq: Mali i Zi do të shprehet për Kosovën gjatë tetorit
Tags: ,

U Ulcinju ve?e plate nego u Budvi
U Crnoj Gori mjese?no najviše zara?uju zaposleni u sektorima finansijsko posredovanje i va?enje rude i kamena 828, odnosno 620 eura, a najmanje u sektorima ribarstvo i trgovina 150 i 250 eura, pokazuju najnoviji podaci Republi?kog zavoda za statistiku Monstata za avgust. Prosje?na plata sa porezima i doprinosima najve?a je tako?e kod bankara i finansijskih posrednika i iznosi 1.222 eura, a najmanja kod ribara 211 eura. Od ukupnog broja zaposlenih u julu 168.916, njih 121.850 su primili zaradu u avgustu. To zna?i da prošlog mjeseca redovno... Vazhdo

September 22, 2008  :: Anketë / Anketa, Shtypi / Mediji :: Comments Off on U Ulcinju ve?e plate nego u Budvi
Tags: ,

Cvjeta trgovina placevima na Adi Bojani
Mans ponudio dokaze da se, uprkos inspekcijama,i dalje prodaje državna imovina na bojani Podgorica – Mreža za afirmaciju nevladinog sektora saopštila je ju?e da je tržište državnim placevima na Bojani, uprkos akcijama policije i gra?evinskih inspekcija, i dalje više nego aktivno. – MANS je imao prilike da se u to i li?no uvjeri, pozivaju?i jedan od brojeva mobilnih telefona koji su vidno postavljeni na obje obale rijeke Bojane. U razgovoru sa jednim od prodavaca državnih placeva, interesuju?i se oko uslova kupovine,... Vazhdo

September 18, 2008  :: Anketë / Anketa, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Cvjeta trgovina placevima na Adi Bojani
Tags: ,

Dy vjetori i Zgjedhjve Lokale
Të nderuar qytetarë, Sot u bënë plot dy vite nga zgjedhjetparlamentare dhe lokale të vitit 2006. E zakonshme është që të bëhet një rezyme i aktivitetevedhe arritjeve për këtë periudhë kur të gjithë kanë premtuar dhe janë betuar sedo të punojnë për të mirën e popullit. Kjo sidomos i përket atyre që e kanëfituar mandatin të ushtrojnë pushtet, në rastin konkret PDS-së dhe UDSH-së. Megjithatë, si kryetar i FORCËS,shfrytëzoj rastin që edhe një here t’iu falënderoj të gjithë qytetarëve që nadhënë... Vazhdo

September 12, 2008  :: Anketë / Anketa :: Comments Off on Dy vjetori i Zgjedhjve Lokale
Tags: , ,

Bardhi se plaši skupih kola, Škrelji ro?aci kupili ‘’audi”
Automobil nema gradona?elnik Ulcinja Gzim Hajdinaga. Njega vozi supruga u “fiatu punto” ili li?ni voza? u novom službenom “mercedesu” vrijednom oko 50 hiljada eura Da je automobil nužna potreba, smatra danas ve?ina gra?ana. No, automobil je ujedno i potpuno neisplativa investicija. Prije svega zbog skupog održavanja, visoke cijene goriva, osiguranja i registracije. Ipak, to nije prepreka jednom broju Ulcinjana koji imaju solidne prihode od turizma, pa se u najjužnijoj crnogorskoj opštini mogu vidjeti skupocjeni automobili... Vazhdo

September 5, 2008  :: Anketë / Anketa, Intervista / Intervju, Politika, Shoqëria / Društvo, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Bardhi se plaši skupih kola, Škrelji ro?aci kupili ‘’audi”
Tags: , , , , ,

Sa i ëmbël është pushteti!!!
Këtë vit, numri i “anëtarëve” të PPD-së nuk dihet sa do të jen.Si sqarohet kjo, e pyeta liderin e PPD-së gjatë ditës së përvjetorit të sivjetshëm. “Kjo tregon përkrahjen që i jep anëtarësia veprimit autonom”, m’u përgjigj Amir Holli. Mirë. Unë e kuptoj se ai si lider ka obligim t’i mbrojë njerëzit që i ikin në ditët e vështira dhe njerëzit që i vijnë në ditët e “lumtura”. Ditët e vështira të një partie janë kur ajo mbetet në opozitë, ndërsa ditët e lumtura kur partia hyn në qeveri.... Vazhdo

September 4, 2008  :: Anketë / Anketa, Politika, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Sa i ëmbël është pushteti!!!
Tags: ,

Ndalohet gëzimi “shqip”!?
Në çdo vend që ka demokraci të nevojshme sa të ndihesh i lirë, uniforma policore do të thotë rend dhe siguri dhe ajo gjithsesi është shembulltyra e një shteti. Masa e sigurisë apo përmasat që çdonjëri nga ne ndiejmë kur e shohim atë është matësi më i mirë se cilat janë raportet tona me uniformën policore. Shteti ushtarak identifikohet me ushtri të fortë dhe me mbresa frike ndaj militarëve, shteti mafioz me mafje të fortë dhe gjithëkontrolluese, kurse shteti policor me polici terrorizuese. Shteti demokratik... Vazhdo

September 3, 2008  :: Anketë / Anketa, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Ndalohet gëzimi “shqip”!?
Tags: , ,

Hrana u Crnoj Gori najskuplja u regionu
PODGORICA – Proizvodi na zelenim pijacama u Crnoj Gori skuplji su nego u Hrvatskoj i Srbiji, a ku?ni budžeti i standard crnogorskih gra?ana sve više se tope u odnosu na susjede. Nova anketa Centralne banke Crne Gore (CBCG) kroz tri velika hipermarketa u Podgorici – Maksiju, Voliju i Mexu, i beogradskom Maxiju, Mercatoru (LJSE:MELR) i Tušu, pokazala je, tako?e, da je potroša?ka korpa hrane i pi?a od 25 proizvoda u Crnoj Gori skuplja ?ak 30 odsto, prenose Vijesti. Ta dva pore?enja monetarne vlasti su navele na zaklju?ak da... Vazhdo

September 3, 2008  :: Anketë / Anketa, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Hrana u Crnoj Gori najskuplja u regionu
Tags:

Page 30 of 36« First...1020...2829303132...Last »