Ekonomia / Ekonomija

Prodhuesit e qumështit në Ulqin kërkojnë mbrojtjen e komuës
Prodhuesit e qumĂ«shtit tĂ« bashkuar – shans pĂ«r suksesin e tyre Kryetari i KomunĂ«s sĂ« Ulqini Nazif Cungu me bashkĂ«punĂ«torĂ« priti prodhuesit e qumĂ«shtit nĂ« teritorin e komunĂ«s sĂ« Ulqinit. NĂ« takim ishin tĂ« pranishĂ«m dhe pĂ«rfaqĂ«suesit tĂ« Biznes Klubit Ana e Malit. Kryetari Cungu konstatoi qĂ« prodhuesit e qumĂ«shtit ballafaqohen me probleme tĂ« shumta gjatĂ« grumbullimit dhe shitjes sĂ« qumĂ«shtit, me ç’gjĂ« shpesh herĂ« rrezikohet edhe vetĂ« biznesi i tyre. Ai shtoi se zgjidhje duhet kĂ«rkuar nĂ« bashkimin e prodhuesve... Vazhdo

December 27, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Prodhuesit e qumĂ«shtit nĂ« Ulqin kĂ«rkojnĂ« mbrojtjen e komuĂ«s
Tags:

MIPA: Promovimi i Investimeve të huaja në Ulqin
Kryetari Cungu priti sot drejtorin e Agjencionit pĂ«r Promovimin e Investimeve tĂ« Huaja tĂ« Malit tĂ« Zi – MIPA, Milosh Jovanoviq. MIPA Ă«shtĂ« agjencioni shtetĂ«ror i themeluar nĂ« vitin 2005 mĂ« qĂ«llim tĂ« promovimit tĂ« Malit tĂ« Zi si destinacion pĂ«r investime nĂ« tregun ndĂ«rkombĂ«tar tĂ« investitorĂ«ve. NĂ« takim Ă«shtĂ« biseduar pĂ«r mundĂ«sitĂ« e veprimit tĂ« pĂ«rbashkĂ«t tĂ« MIPËS dhe KomunĂ«s sĂ« Ulqin nĂ« fushĂ«n e thithjes sĂ« investimeve tĂ« huaja. Drejtori Jovanoviq informoi kryetarin Cungu me aktivitetet promovuese... Vazhdo

December 13, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on MIPA: Promovimi i Investimeve tĂ« huaja nĂ« Ulqin
Tags:

Ulqini së shpejti anëtarë i rrjetit Global të Qyteteve të Forta
Kryetari KomunĂ«s sĂ« Ulqinit, Nazif Cungu, priti sot pĂ«rfaqĂ«sueset e Asociacionit NdĂ«rkombĂ«tar pĂ«r Menaxhimin e Qyteteve dhe Regjioneve – ICMA nga Uashintoni, Vera Orloff dhe Biserka Ivanoviq Sharkanoviq. Mysafiret informuan kryetarin Cungu pĂ«r fillimin e implementimit tĂ« projektit “NdĂ«rtimi i eskpertizĂ«s nĂ« Parandalimin e Ektremizmit tĂ« DhunshĂ«m pĂ«r Autoritet Komunale nĂ« Ballkanin PerĂ«ndimor” i cili implementohet nga Instituti nĂ« fjalĂ« nĂ« bashkĂ«punim me Institutin pĂ«r Dialog Strategjik nga Londra. Ky... Vazhdo

December 12, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija, Politika :: Comments Off on Ulqini sĂ« shpejti anĂ«tarĂ« i rrjetit Global tĂ« Qyteteve tĂ« Forta
Tags:

Komuna Ulqinit: Vazhdon ( mos) realizimi i projektit NP”Vodacom” – Video
NP”Vodacom” i pakenaqur me realizimin e kerkesave ndaj ujesjellesit, kurse nĂ« anĂ«n tjetĂ«r drejtori i kĂ«saj ndĂ«rmarrjeje,  Fehim Avdiu cekĂ«n ka zvarritje dhe vonesĂ« nĂ« implementimin e investimeve nga ana e NP”Vodacom”, raporton Hatixhe Nelaj pĂ«r portalin TV Teuta. Çështja e investimeve nĂ« UjĂ«sjellĂ«s Kanalizime nĂ« komunĂ«n e Ulqinit Ă«shtĂ« zvarritur tash tre vite,dhe Ă«shtĂ« nĂ« vonesĂ« tĂ« madhe . Akoma nuk Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« plani pĂ«r implementim tĂ« projektit ku duhet tĂ« pĂ«rcaktohet konsultanti... Vazhdo

December 7, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Komuna Ulqinit: Vazhdon ( mos) realizimi i projektit NP”Vodacom” – Video
Tags:

Japonezët të interesuar për investime në turizmin shendetesor te Ulqinit
Kryetari Nazif Cungu me bashkĂ«punĂ«torĂ« priti sot pĂ«rfaqĂ«suesit e kompanive japoneze SigmaEngineering, Japan Medical Corporation dhe Martha System co., ltd. KompanitĂ« nĂ« fjalĂ« ishin tĂ« interesuara pĂ«r investim nĂ« turizĂ«m, nĂ« veçanti ate shĂ«ndetĂ«sor. NĂ« takim u bĂ« prezantimi i potenciale investuese ne KomunĂ«n e Ulqinit dhe lehtĂ«siratĂ« qĂ« i ofrohen investitorĂ«ve tĂ« huaj. InvestitorĂ«t konstuan qĂ« Ulqini Ă«shtĂ« vend shumĂ« tĂ«rheqĂ«s dhe se shumĂ« mundĂ«si interesante pĂ«r investime, dhe se mundĂ«si e parashtruara... Vazhdo

December 2, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on JaponezĂ«t tĂ« interesuar pĂ«r investime nĂ« turizmin shendetesor te Ulqinit
Tags:

Shoqatat e bankave mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, Memorandum të përbashkët bashkëpunimi
TĂ« mĂ«rkurĂ«n mĂ« 30 dhjetor 2016, pĂ«rfaqĂ«suesit e ShoqatĂ«s Shqiptare tĂ« Bankave (AAB) dhe tĂ« ShoqatĂ«s sĂ« Bankave tĂ« Malit tĂ« Zi (AMB) zhvilluan njĂ« takim pĂ«r tĂ« nĂ«nshkruar Memorandumin pĂ«r partneritet dhe bashkĂ«punim. Z. Spiro Brumbulli, Sekretari i PĂ«rgjithshĂ«m i AAB dhe Z. Mirko Radonjić, Sekretari i PĂ«rgjithshĂ«m i AMB, u takuan nĂ« mjediset e AAB-sĂ« pĂ«r kĂ«tĂ« moment tĂ« rĂ«ndĂ«sishĂ«m. Ky Memorandum pĂ«rcakton kornizĂ«n pĂ«r bashkĂ«punim nĂ« tĂ« ardhmen nĂ« mes tĂ« dy shoqatave tĂ« vendeve pĂ«rkatĂ«se, nĂ« mĂ«nyrĂ«... Vazhdo

December 1, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on Shoqatat e bankave mes ShqipĂ«risĂ« dhe Malit tĂ« Zi, Memorandum tĂ« pĂ«rbashkĂ«t bashkĂ«punimi
Tags:

Tirana mbledh krerët e 5 qyteteve të shqiptarëve në rajon
Tirana Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« sot pika e takimit pĂ«r kryetarĂ«t e pesĂ« bashkive mĂ« tĂ« mĂ«dha nĂ« rajon ku jetojnĂ« shqiptarĂ«. KĂ«shtu, nĂ« kryeqytetin shqiptar mbahet Konferenca e Unionit tĂ« Bashkive Shqiptare nĂ« rajon, pjesĂ«marrĂ«s tĂ« sĂ« cilĂ«s janĂ« kryebashkiaku i TiranĂ«s, Erjon Veliaj; ai i PrishtinĂ«s, Shpend Ahmeti; i PreshevĂ«s, Shqiprim Arifi; i  Ulqinit, Nazif Cungu dhe ajo e TetovĂ«s, Teuta Arifi. NjĂ« event ky i cili do tĂ« zgjasĂ« dy ditĂ«, ndĂ«rsa nĂ« pĂ«rfundim tĂ« tijj pritet nĂ«nshkrimi i njĂ« marrĂ«veshjeje bashkĂ«punimi... Vazhdo

November 26, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Tirana mbledh krerĂ«t e 5 qyteteve tĂ« shqiptarĂ«ve nĂ« rajon
Tags:

Abazoviq: Nuk dihet ku përfundojnë milionat e marra borxh nga komuna Ulqinit
Nuk dihet ku shkojnĂ« paratĂ« nga huamarrja e pushtetit, pasoja pĂ«r popullin KĂ«shilltari i LĂ«vizjes qytetare URA Dritan Abazoviq ka thĂ«nĂ« nĂ« mbledhjen e Kuvendit komunal tĂ« Ulqinit se pushteti lokal nĂ« Ulqin kĂ«tĂ« vit ka marrĂ« kredi prej 4,25 milion euro, e tani kĂ«rkon tjetrin me vlerĂ« 500 mijĂ« euro, raporton portali Ul.info. Ai theksoi se kjo Ă«shtĂ« gati pesĂ« milion euro, gjegjĂ«sisht kaq janĂ« tĂ« ardhurat qĂ« komuna i vjel gjatĂ« njĂ« viti. „Keni detyrim ligjor qĂ« çdo tre muaj tĂ« dorĂ«zoni raportet se si shpenzohen... Vazhdo

November 14, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Abazoviq: Nuk dihet ku pĂ«rfundojnĂ« milionat e marra borxh nga komuna Ulqinit
Tags:

Zyrtarë të komunave të Kosovës vizitojnë Ulqinin
ZyrtarĂ«t e komunave tĂ« PrishtinĂ«s, Lipjanit dhe FushĂ« KosovĂ«s vizitojnĂ« Ulqinin Kryetari i KomunĂ«s sĂ« Ulqinit Nazif Cungu dhe bashkĂ«punetorĂ«t e tij priten nĂ« njĂ« takim pune pĂ«rfaqĂ«suesit e drejtorive tĂ« administrates pĂ«r disa qytete tĂ« KosovĂ«s – PrishtinĂ«, FushĂ« KosovĂ«s dhe Lipjanit. NĂ« fakt kjo Ă«shtĂ« njĂ« vizitĂ« studimore ku u trajtuan njĂ« sĂ«rĂ« çështjesh siç Ă«shtĂ« digjitalizimi, barazia gjinore, bashkepunimi me OJQ -tĂ«, bashkĂ«sit lokale si dhe funksionimi i administratĂ«s. Ata prezantuan arritjet... Vazhdo

November 11, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on ZyrtarĂ« tĂ« komunave tĂ« KosovĂ«s vizitojnĂ« Ulqinin
Tags:

MĂ« 10 nĂ«ntor nis manifestimi “ Dita ShegĂ«s 2016 “
F T E S Ë Biznis Klub Ana e Malit nĂ« bashkĂ«punim me KomunĂ«n e Ulqinit  dhe OrganizatĂ«n Turistike – Ulqin organizojnĂ« manifestimin “DITA E SHEGËS”2016 E enjte, 10 nĂ«ntor  2016 – KatĂ«rkollĂ« PROGRAMI NĂ« ora 10:00 hapja e manifestimit,  vizitĂ« stendave nga pĂ«rfaqĂ«suesit e pushtetit lokal , bashkĂ«bisedim dhe takime mĂ« pĂ«rfaqĂ«suesit e stendave pĂ«r mundĂ«sitĂ« e thellimit tĂ« bashkĂ«punimit .   NĂ« kuadĂ«r tĂ« manifestimit Dita e  ShegĂ«s , nĂ« mbrĂ«mje nĂ« Resturant Lamiga nĂ« KrythĂ« , mĂ« fillim nĂ« ora... Vazhdo

November 4, 2016  :: Ekonomia / Ekonomija :: Comments Off on MĂ« 10 nĂ«ntor nis manifestimi “ Dita ShegĂ«s 2016 “
Tags:

Page 5 of 70« First...34567...102030...Last »