Intervista / Intervju

Crna Gora u avgustu priznaje Kosovo?
Zapad je odlu?an u namjeri da stvori funkcionalnu državu Kosovo. Pravno posmatrano, stvari su gotovo završene: nakon brižljivo odabranog tajminga proglašenja nezavisnosti, usvajanja simbola i donošenja ustava, od naredne sedmice Kosovari ?e dobijati pasoše države Kosovo. TEŽI POSAO: Brisel želi da osigura razvoj kosovske ekonomije i podigne standard najsiromašnije zemlje u Evropi. Za to se ne štedi: Evropska komisija je na nedavno održanoj donatorskoj konferenciji opredjelila za razvoj Kosova u naredne tri godine ?itavih pola... Vazhdo
Intervistë me kryetarin e Alternativës Shqiptare, Gjergj Camaj
Ti dalim zot Malësisë Gjergj Camaj, u lind në fshatin Vuksanlekaj afër Tuzit. Me profesion është jurist i diplomuar. Është i martuar dhe punon në një firmë private. Në Kuvendin themelues të Alternativës Shqiptare, Camaj u zgjodh për kryetar. Koha javore: Pas dy viteve veprimtarie si OJQ, “Iniciativa Qytetare”, ASH u zyrtarizua si parti politike. Cilat do të jenë prioritetet Tuaja si drejtues i kësaj partie ? Gj. Camaj: Siç është e ditur, Iniciativa Qytetare lindi si lëvizje për të kanalizuar energjinë... Vazhdo

August 4, 2008  :: Intervista / Intervju, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Intervistë me kryetarin e Alternativës Shqiptare, Gjergj Camaj
Tags:

RICHARD LUKAJ – Wizard of Wall Street
Selected as one of the “Top 40 Under 40” by Crain’s New York Business magazine, Richard Lukaj remains one of the youngest senior managing directors in the history of Wall Street investment banking. Born in a refugee camp in Italy during his parents flee from Communism and poverty, Lukaj knows only too well how fortunate he is. The eldest of three children, raised in Manhattan’s Lower East Side and on the tough streets of Brooklyn, this son of Albanian immigrants did not even speak English when he first entered the... Vazhdo
Drejtori i NKP “Ulqini”Kapllan Muçaj premton se do të ofrojë maksimumin në nivelin e shërbimeve gjatë sezonit turistik
Ulqin – Drejtori i kësaj ndërmarrjeje të NKP “Ulqini”,Kapllan Muçaj, ka premtuar në emisionin shqip të Radio Televizionit Malazias në emisionin ” Mozaiku” se Ulqini do të ketë furnizim me ujë t? pijshëm jo vetëm për Ulqin por edhe pa marrë parasyshë numrin e turistave që pushojn në Ulqin kemi ujë bollë edhe për komunën e Tivarit.Mirpo siç shprehet drejtori i kësaj nd?rmarrjeje,Kapllan Muçaj krejt mvaret nga furnizimi i energjis elektrike dhe prishjet në sistemin elektrik të ktij... Vazhdo

June 15, 2008  :: Intervista / Intervju, Shoqëria / Društvo, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Drejtori i NKP “Ulqini”Kapllan Muçaj premton se do të ofrojë maksimumin në nivelin e shërbimeve gjatë sezonit turistik
Tags: , , , , , , , , , ,

Ftes për Shetitje protestuese „Për kthimin e pronës në Valdnaos“
Ju ftojmë të merrni pjasë në SHETITJEN PROTESTUESE „PËR KTHIMIN E PRONËS NË VALDNAOS“ Protesta dhe performansa do të fillojë në ora 13:00 para ndërtesës së Komunës së Ulqinit të hënën me 02.06.2008. Kjo protestë i dedikohet shpalljes ndërkombëtare për interesimin që në Ullishtën e Valdanosti të ndërtohen kapacitete hoteliere, poashtu edhe shpalljes së tenderit që të jepet me qira për një afat të pacaktuar gjiri i Valdanosit dhe Mendra. Protesta do të organizohet nga Këshilli për kthimin e pronave... Vazhdo
Magistar Maksut Hadžibrahimovi?, jedan od vlasnika maslinjaka u Ulcinju, upozorava da država nije ispoštovala sve procedure u slu?aju Valdanosa
Najamnici u sopstvenim maslinadama ULCINJ – Magistar Maksut Hadžibrahimovi?, koji je vlasnik maslinjaka u Valdanosu, upozorava za Republiku da ?e dio Maslinade biti urbanizovan iako se tu nalaze stoljetna stabla. – Vlada u pozivu investitorima naglašava da površina Vojno-turisti?kog kompleksa iznosi 3.142.915 kvadrata, a površina objekata koji se nalaze na ovoj lokaciji je 8.767 kvadrata. Prostornim planom posebne namjene za podru?je Morskog dobra, odnosno Maslinade u uvali Valdanos, zapažaju se pored brda Mendre i Mavrijana... Vazhdo

May 14, 2008  :: Intervista / Intervju, Shtypi / Mediji :: Comments Off on Magistar Maksut Hadžibrahimovi?, jedan od vlasnika maslinjaka u Ulcinju, upozorava da država nije ispoštovala sve procedure u slu?aju Valdanosa
Tags: , , , , , ,

Intervistë me sopranon Maida Resulbegu
Asnjëherë nuk ndjehem keq në skenë Edhe pse është vetëm 17 vjeçare, Maida Resulbegu tashmë ka bërë emër si sopranoja e parë në hapësirat shqiptare në Mal të Zi. Ka mbaruar Shkollën e Ulët të Muzikës në Ulqin dhe atë të Mesme në Kotorr, ndërkohë që vazhdon të mësojë për kanto te sopranoja e njohur Suzana Frashëri si parapërgatitje për Akademinë e Arteve. Ajo thotë se zërin e ka dhunti nga Zoti, por shumëçka që ka arritur deri tani ia dedikon punës dhe sakrificës së madhe. Maida është fituese... Vazhdo
Dr.Maksut Hadžibrahimovi? iz ulcinja ocjenjuje da valorizacija Valdanosa ne može krenuti prije okon?anja sudskih sporova
Baštovani na svojim imanjima Ulcinj – Dr Maksut Hadžibrahimovi? kazao je da bi bivšim vlasnicima maslinjaka u Valdanosu trebalo omogu?iti slobodan pristup imovini bez potpisivanja ugovora o zakupu koje je najavila Vlada. On je ocijenio da je to jedino razumno rješenje do okon?anja sudskih postupaka koje bivši vlasnici vode protiv države pred doma?im i me?unarodnim sudom u Starzburu. -Time bi se zaustavilo dalje propadanje maslinade koja je ve? sada u katastrofalnom stanju. Podrazumijeva se da bi bivši vlasnici bili u obavezi... Vazhdo

April 28, 2008  :: Intervista / Intervju, Turizmi / Turizam :: Comments Off on Dr.Maksut Hadžibrahimovi? iz ulcinja ocjenjuje da valorizacija Valdanosa ne može krenuti prije okon?anja sudskih sporova
Tags: ,

Situata zgjedhore presidenciale 2008 nga Muhamet Nika
Terri nuk hiqet duke përmendur llambën Për situatën e krijuar tani në prag të zgjedhjeve presidenciale më duhet të them që kjo në masë të bukur e arsyeton daljen tonë nga ish koalicioni shqiptar. Pra ne e kemi vlerësuar me kohë se ku do të përfundojnë dhe nëse jo atëherë, tashti koalicioni medoemos do të duhej të prishet. Pikënisja A – situata – A Kandidati për kryetar të Malit të Zi në zgjedhjet presidenciale i Lëvizjes për Ndryshime z. Nebojsha Medojeviq pasi që kishte siguruar koalicion parazgjedhor... Vazhdo
Organizatat joqeveritare “Horizonti i Ri” dhe “Pax” reagojnë ndaj kuvendit të komunës së Ulqinit
Kuvendi shkel parimet e vetëqeverisjes lokale Ulqin – Organizatat joqeveritare “Horizonti i Ri” dhe “Pax” kanë reaguar ndaj Kuvendit të Komunës së Ulqinit dhe kryetarit të tij për shkak të moslejimit të përfaqësuesit të tyre që të marrë pjesë në seancën e fundit të Kuvendit të Komunës së Ulqinit. “Me veprimet e tilla u shkelën parimet e vetëqeverisjes lokale të reformuar, por edhe Statuti i Komunës së Ulqinit – neni 178, i cili thotë: “Kryetari i Kuvendit do t`i... Vazhdo

Page 30 of 32« First...1020...2829303132