Intervista / Intervju

Montenegro: Archbishop is hoping for a just solution in Kosovo
Archbishop Zef Gashi of the diocese of Bar in Montenegro, who is of Albanian origin, spoke to the Catholic charity Aid to the Church in Need regarding the presidential elections in Serbia and said that he is hoping above all for “a just solution” for Kosovo. The situation in Kosovo had reached “such a state that a final line must now be drawn”, he said. Otherwise things might end in an “explosion” that “would benefit no one”. “It would be justice to grant Kosovo its independence”,... Vazhdo

January 25, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Montenegro: Archbishop is hoping for a just solution in Kosovo
Tags: , , , , , , , , ,

Lider DUA za Republiku o najavljenom razgovoru sa predsjedni?kim kandidatom Filipom Vujanovi?em
Dinoša pita o Orlovom letu Demokratska unija Albanaca ?e o podršci za predstoje?e predsjedni?ke izbore razgovarati jedino sa kandidatom Demokratske partije socijalista Filipom Vujanovi?em – dok ostali kandidati za nas nijesu interesantni, izjavio je ju?e lider DUA Ferhat Dinoša. On je kao klju?ne teme o kojima ?e razgovarati sa kandidatom DPS-a Vazhdo  Vazhdo

January 21, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Lider DUA za Republiku o najavljenom razgovoru sa predsjedni?kim kandidatom Filipom Vujanovi?em
Tags:

Intervistë me shefin e misionit të kombeve të bashkuara në kosovë, Joachim Ruecker
Kosova, gati për t`u bërë shtet Nuk do të ketë ndarje të Kosovës dhe UNMIK-u apo KFOR-i janë tërësisht të përkushtuar në këto parime. Zoti Ruecker, Ju prezantuat raportin tuaj për Kosovën para Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara ? Raporti është një dokument publik, një raport teknik mbi përmbushjen e standardeve dhe mbi të natyrisht, Vazhdo  Vazhdo

January 21, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Intervistë me shefin e misionit të kombeve të bashkuara në kosovë, Joachim Ruecker
Tags:

U Ulcinju ?e se graditi samo uz o?uvanje prirodnih ljepota
Rije? ima… predsjednik opštine Ulcinj, gospodin Gëzim Hajdinaga Ulcinj, naš najjužniji grad od prirode je izdašno nagra?en, divno more, duge pješ?ane plaže, zelenilo što buja u njihovom zale?u, te Solana sa mnogobrojni i rijetkim pticama, jezero Šasko, rijeka Bojana Vazhdo  Vazhdo
Intervistë me Ismet Karamanagën,kryetar i shoqatës së miqve të kalas
Kalaja e Ulqinit e ka vendin në UNESCO Koha javore: Z. Karamanaga, çfarë ka bërë deri tani Shoqata “Kalaja” në mbrojtjen, ruajtjen dhe prezantimin e vlerave të Kalasë së Ulqinit? I. Karamanaga: Që në vitin 1995 kur e kemi themeluar këtë shoqatë multietnike, shumëkonfesionale, me një qëndrim kosmopolit, qëllimi ynë kryesor ka qenë ruajtja dhe Vazhdo  Vazhdo

January 6, 2008  :: Intervista / Intervju :: Comments Off on Intervistë me Ismet Karamanagën,kryetar i shoqatës së miqve të kalas
Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Gradona?elnik Ulcinja Gzim Hajdinaga za Republiku o jednogodišnjem mandatu
Gradimo evropski grad Prošlo je nešto više od godine od kada ste na ?elu najjužnije crnogorske opštine. Kako ocijenjujete svoj angažman za to vrijeme? Kada sam stupio na funkciju predsjednika Opštine Ulcinj, našao sam se, slobodno mogu re?i, u nezavidnoj situaciji.Ni jedan planski dokument nije postojao. Ni jedan dokument koji bi omogu?io legalnu gradnju,koji bi doprinio uve?anju budžeta Opštine, niti jedan dokument, kojim bi se mogli Vazhdo  Vazhdo
Intervistë me reisin e bashksisë Islame në Mal të Zi,Efendi Rifat Fejziq
Statusi i Bashkësisë Islame në Mal të Zi – më i mirë se para 15 vitesh Rifat Fejziq u lind në vitin 1974, në Rozhajë . Shkollën fillore e kreu në Rozhajë, ndërsa të mesmen e filloi në Sarajevë dhe e përfundoi në Novi Pazar. Pas përfundimit të shkollës së mesme, Fejziq regjistrohet në fakultetin e shkencave islamike në Izmir të Turqisë, të cilin e kreu me sukses. Është i martuar dhe ka dy djem. Vazhdo  Vazhdo

Page 32 of 32« First...1020...2829303132