Kulturë / Kultura

Takim me poetin Hajredin Kovaçi me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Poezisë
Në Shkollën Fillore “Bedri Elezaga” në Katërkollë të hënën u mbajt takim me poetin Hajredin Kovaçi, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Poezisë (21 Marsit). Takimi është konceptuar si njohje e nxënësve me krijimtarinë e këtij poeti, i cili edhe vetë ka qenë nxënës i shkollës në Katërkollë. Pas prezantimit dhe fjalës përshëndetëse të autorit, nxënësit kanë lexuar pjesë nga krijimtaria e tyre, bazuar në titujt e poezive të poetit, pastaj kanë recituar poezi të Kovaçit etj. Në vazhdim, poeti është... Vazhdo

March 21, 2017  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Takim me poetin Hajredin Kovaçi me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Poezisë
Tags:

Në Mal të Zi ngjitet në skenë shfaqja e parë në gjuhën shqipe – Video
Teatri “Teuta” do të dal këtë javë me shfaqjen e parë në gjuhën shqipe të titulluar “NANA”, shfaqje kjo e cila do të jetë në skenën e teatri për dy net me radhë. Rreth një muaj më parë, në galerinë e Qendrës për Kulturë është themeluar teatri “Teuta”, i cili fillimisht mbajti konferencën e parë për media ku për opinionin shpalosi qëllimet e veta. Teatri “Teuta” do të dal këtë javë me shfaqjen e parë në gjuhën shqipe të titulluar “NANA”, shfaqje kjo e cila do të jetë në skenën... Vazhdo

March 15, 2017  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Në Mal të Zi ngjitet në skenë shfaqja e parë në gjuhën shqipe – Video
Tags:

Libri i Hajrullah Hajdarit, Shqiptarët në Mal të Zi nga Kongresi i Berlinit deri më 1941
BOTIM ME  VLERA SHUMËDIMENSIONALE Hajrullah Hajdari, Shqiptarët në Mal të Zi nga Kongresi i Berlinit deri më 1941, Botoi:Art Club, Ulqin, 2016 Trajtimi i temave  qe ka të bëjë ne lidhje me pozitën dhe statusin e shqiptarëve në Mal të Zi, vazhdimisht ka qenë intriguese për hulumtues fushave të ndryshme shkencore.Gamës së studimeve të tilla të publikuara vitëve të fundit ditë më parë i shtohet edhe libri Shqiptarët në Mal të Zi nga Kongresi i Berlinit deri më 1941, nga autori H.Hajdari, botuar ditë më parë... Vazhdo

March 9, 2017  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Libri i Hajrullah Hajdarit, Shqiptarët në Mal të Zi nga Kongresi i Berlinit deri më 1941
Tags:

Shkreli: Pak histori nga kohët e zjarrta të Malësisë së madhe
Frank Shkreli Kohët e fundit më ra në dorë libri me titull, “Pak Histori Nga Kohët e Zjarrta”, e autorit Pjetër N. Ivezaj.  Si pjesë e rubrikës, ndër libra të lexuar, po i sjellë lexuesit sado pak njohuri për daljen në botim edhe të kësaj vepre, si dhe disa shënime mbi këtë vëllim prej nja 200 faqesh i paisur gjithashtu edhe me fotografi historike të protagonistëve kryesorë.  Përmbajtja e librit të Z. Ivezaj, e botuar nga Shoqata e Artistëve dhe Intelektualëve, Art Club në Ulqin, fund vitin që kaloi, është... Vazhdo

March 8, 2017  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Shkreli: Pak histori nga kohët e zjarrta të Malësisë së madhe
Tags:

KKSH: Urime 7 marsin – Ditën e Mësuesit
Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve në Malin e Zi ju shpreh mirënjohjen dhe respektin me të thellë të gjithë mësimdhënësve dhe ish-mësimdhënësve për kontributin në ruajtjen e gjuhës shqipe dhe identitetit kombëtar të shqiptarëve në Malin e Zi dhe u uron atyre Gëzuar 7 Marsin.  Vazhdo

March 7, 2017  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on KKSH: Urime 7 marsin – Ditën e Mësuesit
Tags:

Premiera e filmit “Perla e Bunës” u mbajt dje në Ulqin + Foto – Video
Në praninë e shumë shiquesve ulqinak, mbrëm u shfaq premiera e filmit “Perla e Bunës”- “Biser Bojane” Premiera e filmit “Perla e Bunës”- “Biser Bojane” e cila u mbajt mbrëm në ora 20.00, në Qendrën për kulturë në Ulqin, film ky i cili pjesën më të madhe është realizuar në qytetin tonë. Xhirimet e mrekullueshme të cilat jan bërë në Adë, në brigjet e lumit Buna, Plazhë të madhë dhe në Kriporen e Ulqinit do të mbesin për turizmin e Ulqinit nji kart vizitë për ringjalljen... Vazhdo

March 5, 2017  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Premiera e filmit “Perla e Bunës” u mbajt dje në Ulqin + Foto – Video
Tags:

Osmani: Mësuesit e harruar
-Atyre, dhe vetëm atyre, që po mbajnë lartë etikën dhe emrin e mësuesit ! Për ne shqiptarët, një ndër datat me rëndësi kombëtare është 7 Marsi-Dita e Mësuesit, e cila shënohet si një ngjarje me shumë rendësi kulturore dhe kombëtare në të gjitha trojet e banuara me shqiptarë. Kjo datë ka zanafillën e hershme, që të kujton themelet e para të shkollës shqipe, në fakt ka filluar të kujtohet, që nga viti 1960-të, ku shteti Shqiptar vendosi që kjo ditë të jetë festë në shenjë përkujtimi të themelimit... Vazhdo

March 3, 2017  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Osmani: Mësuesit e harruar
Tags:

Gjergj Gjokaj, figurë e pakontestueshme e arsimit shqip
Gjekë Gjonaj Plejadës së  mësuesve  pishtarë e veteranë trieshianë  të gjysmës së shekullit të kaluar, të cilët mbi dyzet vite  punuan pa u lodhur dhe me entuziazëm e dashuri në arsimin e gjeneratave të tëra shkollarësh, i përket edhe   mësuesi Gjergj Gjokaj,  siç e thirrnim ne të gjithë pa përjashtim, ish-nxënësit, intelektualët dhe miqtë e tij.  Epitetin “Mësues”  e fitoi  në shtator të vitit 1957 , kur u diplomua në Shkollën Normale të Prishtinës dhe  e mbajti me nder deri më 22 prill  ... Vazhdo

February 26, 2017  :: Kulturë / Kultura :: Comments Off on Gjergj Gjokaj, figurë e pakontestueshme e arsimit shqip
Tags:

Në Ulqin u mbajt manifestimi fetar e kulturor “Muhammedi a.s. – Simbol i paqës” – Video
Manifestimi fetar e kulturor “Muhammedi a.s. – Simbol i paqës” që u mbajt të shtunën  në  Qendren per kulture ne Ulqin është një ndër ngjarjet më të rëndësishme që organizohen në komunën e Ulqinit Të shtunën me 18 shkurt, në Qendrën për kulturë në Ulqin u mbajt program madhështor. Në sallën, e cila ishte e vogël për të pranuar të gjithë të interesuarit, u organizua nga Bahskësia islame një program i begatë ku moren pjesë dy teologë të shquar të trevave shqiptare: Imam Muhamed Sytari myfti... Vazhdo

February 19, 2017  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Në Ulqin u mbajt manifestimi fetar e kulturor “Muhammedi a.s. – Simbol i paqës” – Video
Tags:

Vevey: Mësues Pali nga Ulqini, Migjeni ditëve të sotme në Zvicër – Video
Në kantonin francëz të Zvicrës, që nga viti 1993 funksionon shkolla e gjuhës shqipe për qytetin Vevey,Montre dhe Villnef ,por e keqa e funksionimit të kësaj shkolle është se aktualisht ka humbur interesimi nga pridërit shqiptarë për tju mësuar gjuhën shqipe fëmijëve të tyre, kështu që numëri i nxënësve nga rreth 500 sa ka qenë në fillim sot janë vetëm 12 nxënës që ndjekin mësimin në gjuhën shqipe edhe pse numëri shqipatarëve emigrant sot është disa fish më i madhë se në kohën kur u hap shkolla... Vazhdo

February 15, 2017  :: Kulturë / Kultura, Lajmet / Vijesti :: Comments Off on Vevey: Mësues Pali nga Ulqini, Migjeni ditëve të sotme në Zvicër – Video
Tags:

Page 4 of 90« First...23456...102030...Last »