Ngjarjet – Events

Više poseta turista u Ulcinju nego prošle godine – Video
Posjeta ulcinjskoj rivijeri nešto je bolja od prošlogodišnje. U lokalnoj Turističkoj organizaciji kažu da imaju bogatu i raznovrsnu ponudu. Turisti koji trentno borave u tom gradu su iz zemalja regiona, Evrope, a u objektima HTP Ulcinjska rivijera, znatan je broj gostiju iz Rusije. Daleko od ulične buke i gradske vreve, ulcinjska Ada Bojana je mjesto u koje se posjetilac obično zaljubi pri prvom dolasku, kažu naši sagovornici. Jedan od najzanimljivijih sadržaja na Adi je kajtovanje, a ulcinjske plaže su bezbjedna mjesta za bavljenje... Vazhdo

June 21, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Više poseta turista u Ulcinju nego prošle godine – Video
Tags:

Abazović u Berlinu: Njemačka da pomogne u rješavanju krize
Lider Građanskog pokreta Ura, Dritan Abazović, zatražio je od poslanika njemačkog Bundestaga pomoć za rješenje političke kritze u Crnoj Gori. Abazović je sinoć u Berlinu razgovarao sa poslanicima Bundestaga, upoznao ih sa dešavanjima u Crnoj Gori i zatražio pomoć oko prevazilaženja političke krize, nastale nakon parlamentarnih izbora. “Njemačka je lokomotiva Evropske unije (EU) i zemlja koja iskreno pomaže Crnoj Gori, na putu njene društvene transformacije. Upoznao sam kolege sa aktuelnim dešavanjima, kao i sa zahtjevima... Vazhdo

June 21, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Abazović u Berlinu: Njemačka da pomogne u rješavanju krize
Tags:

Në Ulqin organizohet manifestimi me rastin e festës së Fitër Bajramit
Me rastin e festës së Fitër Bajramit, për herë të parë dhe me një organizim të përbashkët “Qendra Muzikore Lyrr ” do ngrisë skenën në sheshin e plazhit të vogël të dielen me 25 qershor në ora 20:00 me një program të begatshëm kulturo dhe artistik, duke shtuar se ky aktivitet po hynë në festat tradicionale kulturore të Ulqinit. Në ketë manifestim qytetarët do të kenë mundësi ti ndjekin artistët e qytetit të Ulqinit. Koncerti do vijoi për rreth tre orë me radhë, kurse ne programin e tyre jan... Vazhdo

June 21, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Në Ulqin organizohet manifestimi me rastin e festës së Fitër Bajramit
Tags:

Emiratet e Bashkuara Arabe japin në Ulqin 150 paketa për familjet në nevojë
Me 17 qershor u shperndanë 150 pako ndihma humanitare poër familjet në nevojë në vlerë prej 20 eur, raporton portali Islam-ul.com. Ky ishte donacioni i rradhës i përgatitur nga Ambasada e EBA (Emiratet e Bashkuara Arabe) i realizuar përmes Bereqetit. Në këtë aktivitet ishte i pranishëm edhe vetë ambasadori z. Abdullah Salim. Bereqeti është i formuar nga Mexhlisi i Bashkësisë islame në Ulqin për aktivitete humanitare në komunën tone. Besimi dhe autoriteti i tij është vazhdimisht në rritje.  Vazhdo

June 21, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Emiratet e Bashkuara Arabe japin në Ulqin 150 paketa për familjet në nevojë
Tags:

Patroler Hajrudin Šata: Izvjestan pad nelegalnih aktivnosti na moru!
Pri rutinskom patroliranju priobalnog pojasa, koji se odvija u sklopu projekta “ODRŽIVI RAZVOJ MORSKOG I OBALNOG EKOSISTEMA POSREDSTVOM ZAŠTITE I ODGOJA MORSKE FAUNE”, patroler koji je angažovan u sklopu gore pomenutog projekta, sa ciljem monitoringa i evidentiranja nelegalnih fenomena, te neregularnosti kojih se dešavaju uzduž naše obale, kao i aktivnosti vezanih za nelegalni ribolov – Hajrudin Dino Šata, tvrdi da je primjetan drastičan pad ilegalnih aktivnosti na moru, pogotovo ubijanje ribe upotrebom eksplozivnim sredstvima.... Vazhdo

June 18, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Patroler Hajrudin Šata: Izvjestan pad nelegalnih aktivnosti na moru!
Tags:

Peshkimi i paligjshëm dëmton ekosistemin ujor në Ulqin – Video
Gjuetia e paligjshme dhe përdorimi i dinamitit ka larguar peshkun nga bregdeti i Ulqinit dhe e ka dëmtuar ndjeshëm ekosistemin nënujor të kësaj pjese të bregdedit të Adriatikut. Peshkatarët sportivë japin alarmin për rrezikun dhe pasojat e gjuetisë së peshkut me lëndë plasëse, duke kërkuar ndërhyrjen e policisë, dhe institucioneve të tjera. VAO  Vazhdo

June 18, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Peshkimi i paligjshëm dëmton ekosistemin ujor në Ulqin – Video
Tags:

Shoqata ISKED nga Turqia dhe BI-Ulqinit, shtrojnë iftar madhështor
Mbramë në hotel Mediteran në Ulqin u organizua iftar madheshtor me besimtarët e komunës së Ulqinit nga Mexhlisi i Bashkësisë islame në Ulqin në bashkëpunim me shqatën ISKED nga Turqia, raporton portali Islam-ul.com. Shoqata ISKED është financuese e medresesë së vajzave në Ulqin dhe tradicionalisht shtron iftar në Ulqin. Në iftar ishin të pranishem personalitete nga jeta kulturore, politike e fetare në Ulqin duke vertëtuar se sofra e iftarit mbledh njerëzit e profileve të ndryshme shoqërore së bashku. Në iftar... Vazhdo

June 18, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Shoqata ISKED nga Turqia dhe BI-Ulqinit, shtrojnë iftar madhështor
Tags:

Banorët e Kruçit në hall me mbeturinat, hidhërohen me komunën
Problemi i mbeturinave inerte në qytetin e Ulqinit është një problem shqetësues . Aktualisht lloj-lloj mbeturinat e inerte vazhdojnë të hidhen në deponinë e qytetit në Kruçë “HIJE”, por edhe në shumë lokacione në periferi të tij. Ekologët me të drejtë thonë se për çdo ditë bëhet një ndotje e ambientit jetësor me pasoja të rënda, shkruan portali Ul.info. Në deponinë e qytetit edhe me dije të kompetentëve bëhet hedhja e mbeturinave të rezikëshme të disa kompanive, gjë që dukshëm irriton... Vazhdo

June 17, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Ngjarjet - Events :: Comments Off on Banorët e Kruçit në hall me mbeturinat, hidhërohen me komunën
Tags:

Banorët e Gaçit kundërshtojnë deponinë mbi fshat
Ndërtimi i deponisë për materiale inerte , e cila me Plan Hapsinor të Komunës së Ulqinit është e paraparë të ndërtohet në Gaç, ka hasur në rezistencën e banorëve vendas. Ato me këtë rast kanë vendosur të mbajnë një tubim protestues për të cilin kanë njoftuar edhe zyrtarët e Komunës së Ulqinit. Ato për televizionin Teuta shprehën shqetësimin se me hedhjen e mbeturinave do të bëhet ndotja e ambientit pasi nuk ishin të informuar për ndërtimin e deponisë, por as për llojin e saj, duke menduar se bëhej... Vazhdo

June 16, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Banorët e Gaçit kundërshtojnë deponinë mbi fshat
Tags:

Naser Resulbegović predsjednik OO SDP Ulcinj
Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Ulcinja na jučerašnjoj sjednici izabrao je Nasera Resulebovića za novog predsjednika Opštinskog odbora te partije u narednom četvorogodišnjem periodu. Sjednici su prisustvovali predsjednik SDP Ranko Krivokapić i potpredsjednici Raško Konjević i Almir Rebronja. Kako je saopšteno iz te partije tokom sjednice je naglašeno da ulcinjski odbor od početka devedesetih predstavlja jedan od najstabilnijih i najboljih u Crnoj Gori sa jasnom lokalnom profilacijom koja je zbog toga i dobila podršku... Vazhdo

June 12, 2017  :: Ngjarjet - Events :: Comments Off on Naser Resulbegović predsjednik OO SDP Ulcinj
Tags:

Page 4 of 224« First...23456...102030...Last »