Opinione

Reagim i Nikës: Ku i humben vitet Shabanit…?!!!
Shkruan – reagon , Muhamet Nika Me këtë reagim nuk dua të mundohem  të blej lumturinë “e viteve të humbura …”, e cila s’më mungon dhe as të mposhtë brengen e tjetrit sepse shihet që s’kanë nevojë për referenca urtësie .Mirëpo kur botohen libra e bëhen përsiatje reagimesh – me rrëfime për të kaluarën , shpërthime dhe ndëshkime që i kalojnë kufijtë .., më imponohet që për vështrimin rreth librit të   Shaban Perajt “Vitet e humbura” nga Dr.Nail Draga, të shtoj diç , për opinion pasi... Vazhdo

February 12, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Reagim i Nikës: Ku i humben vitet Shabanit…?!!!
Tags:

Nika: Vizita te Nishani dhe “kthimi në vitin zero…” ?!!
Muhamet Nika Mësuam se Presidenti i Shqipërisë Bujar Nishani organizoi këtyre ditëve në Durrës drekën e punës për drejtuesit e partive shqiptare dhe të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi, ku ai u interesua për problemet që brengosin komunitetin shqiptar në këtë vend. Ndërsa gjithashtu mësohet se “në takim u fol edhe për nevojën e platformës së përbashkët për pozitën e Shqiptarëve, përpilimi i të cilës është në vijim…” Sipas neve , është e vërtetë e madhe që shteti shqiptar... Vazhdo

February 5, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Vizita te Nishani dhe “kthimi në vitin zero…” ?!!
Tags:

Nika: Bostanxhisë mos i shit bostan – Pse na tradhëtuan deputetët shqiptarë…?!!
Nga Muhamet Nika Kur më qëllon të lexoj në portale , se” partitë shqiptare në Mal të Zi do të vazhdojnë të ngulin këmbë në ndryshimin e ligjit zgjedhor i cili është tejet diskriminues ndaj partive shqiptare…”, them të vërtetën , se kjo më ngjall krupën dhe më bënë të vjellë sepse është një mashtrim perfid i partive nacionale shqiptare . Thjeshtë shihet se edhe këtë punë e kanë bërë sipas zakonit vetëmashtrim. ..?! Shtrohet pyetja pse?! Ligji aktual zgjedhor , me të cilin u bënë zgjedhjet... Vazhdo

February 4, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Bostanxhisë mos i shit bostan – Pse na tradhëtuan deputetët shqiptarë…?!!
Tags:

Nika: Përveç Galebit Rrok Shpedi vendos edhe për transportin urban…?!!
Shkruan Muhamet Nika Disa vite më parë, kur isha më i ri , më qëlloi të më ndalojë hoxha i fshatit e duke më pyetur ; nëse unë e di domethënien e saktë të fjalës “ LLOBI…”?! Ç’ është e vërteta, pasi që as vetë nuk e dija saktë , i thashë që përgjigjen do ta jap , pasi të konsultoj fjalorin e Vujaklisë, ë fjalëve të huaja …., dhe aty pash se kështu quhej, ajo që njihet si, “ Djevojka za mamac”, thjeshtë femrat e paradhomave të kryetarëve , të cilat të kryenin punë , më shpejt... Vazhdo

February 2, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Përveç Galebit Rrok Shpedi vendos edhe për transportin urban…?!!
Tags:

Nika: Pse e fyu Abazoviqi parlamentin, me shprehjen: “….Tako mi bog pomaga..”
Nga Muhamet Nika Në burimet e popëve ortodoks serbë , të cilët shërbenin në ushtrinë serbe në luftërat Ballkanike, konfirmohet të kishin përdorë këtë përshëndetje ushtarake gjatë tërheqjes në Frontin e Sollunit- Kajmak Çallan… ?! Kjo si përshëndetje ishte përsëritur edhe gjatë luftërave me austro-hungarezët, kurse edhe mbreti Nikollë duke vizituar malazezët , të cilët e pushtuan Shkodrën , u pat thënë :” Pomoz bog junaci- zoti ju ndihmoftë trima” : “ Bog ti pomaga kralu- zoti të ndihmoftë... Vazhdo

January 28, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Pse e fyu Abazoviqi parlamentin, me shprehjen: “….Tako mi bog pomaga..”
Tags:

Sindikata e komunës së Ulqinit kërkoi nga ekzekutuesi publik bllokimin e llogarisë së komunës – për 6 rroga?!
Ky lajm u mësua nga sindikata e punëtorëve të komunës, e cila vendosi, që në këtë mënyrë të zgjedh problemin e rroga ve të pushtetit vendor , pasi komuna për arsye të ngërçit politik u detyrohet atyre 6 rroga . Kujtojmë që për këtë arsye – kuvendi nuk pati sukses të votojë vendimin për zhbllokim të 4, 4milionëve kredi, të parapara për rroga e kontribute të pa shlyera- Ekzekutori i shtetit , mësohet të ketë mohuar kërkesën e tyre , me motivacion që dokumenti i llogarisë së rrogave , nuk është... Vazhdo

January 26, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Sindikata e komunës së Ulqinit kërkoi nga ekzekutuesi publik bllokimin e llogarisë së komunës – për 6 rroga?!
Tags:

Nika: Kinobashta u humb, sepse ekspertët e gjyqit dëshmuan rrejshëm…?!!
Shkruan Muhamet Nika Sa për, kinobashten të cilës mediat- personat dhe portalet , po i kthehen shpesh , shtojmë se për hetimet -nuk është problem pse u dha, por si u dha – me ligj apo pa ligj ajo, pasi e drejta e dhënies së saj me qira është e miratuar nga kuvendi i komunës- në aktin themelues dhe e regjistruar në Gjykatën Ekonomike. Deri sa isha vetë drejtor , ajo ishte e dhënë sipas kontratës me ligj edhe brenda destinimit. Por për ta pruar situatën në suaza normale, pasi fitohej me shantazhe “e grushta” –... Vazhdo

January 25, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Kinobashta u humb, sepse ekspertët e gjyqit dëshmuan rrejshëm…?!!
Tags:

Nika: Pse shqiptarët nuk duhet të kyçen në ministri?!  Po them se ndihem i turpëruar dhe fajtor..?!!
Portret nga burgu në Spuzh- i Muhamet Nikës, pikturoi Demë Ulaj, nga Plava – ish i përndjekur politik dhe piktor shqiptar Shkruan: Muhamet Nika Si   pjesëmarrës aktiv i demonstratave të 81 dhe i dënuar politik , pastaj si deputet i Lidhjes Demokratike në Mal të Zi etj, sot pas 20 viteve , mund të them se ndihem i turpëruar nga pozicionimi i shqiptarëve në Mal të Zi, të cilët , veç kanë deklaruar moti se do ta përkrahin pa kushte, qeverinë- vetëm e vetëm se si të hyjnë në këtë qeveri, sa më parë si dekor..... Vazhdo

January 21, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Pse shqiptarët nuk duhet të kyçen në ministri?! Po them se ndihem i turpëruar dhe fajtor..?!!
Tags:

Nika: Kush e ka fajin në KK Ulqin: Gjeka – Cungu apo opozita dhe pse ?!
Kryetari Gjeka ; nënkryetarët : Beci – Mavriqi e Haxhibeti,   te Çeliku (… mos kujtoni te Çeliku në kufi –por Turqi)?!!! Dhe  me gjithë këtë shokët   u prishën…?”   Se kanë thënë kot : Zgjidhe shokun më të mirë se vedin..?! Nga kujtimet e mbetura të tyre veçuam edhe atë që shihet nga fotografitë e radhës..?! Skruan: Muhamet Nika Në pajtim me ligjin për buxhet dhe rekomandimet e ministrisë së financave ; Kuvendi i Ulqinit, kish planifikuar që për të punësuarit në pushtetin lokal ,... Vazhdo

January 20, 2016  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Kush e ka fajin në KK Ulqin: Gjeka – Cungu apo opozita dhe pse ?!
Tags:

Nika: Ishalla edhe zoti është i kënaqur me to?!!
Nga Muhamet Nika Sot në xhamitë e pazarit të Ulqinit u pa se në kohët e vakteve , besimtarëve nuk u prinin hoxhët, por kush mundi nga xhemati?! Thuhet se ata, të gjithë në grup- i ishin bashkangjitur në delegacionin e zgjeruar të Kryesisë së Bashkësisë Islame të qytetit, e cila sot shkoi për Rozhajë duke shprehur ngushëllimet    Reisit të Malit të Zi, të cilit i kish vdekur nëna….?!! Kjo mbase do thotë dikush është krejt normale dhe mund të jetë kështu, por e gjithë kjo , më zgjoi nostalgji, për... Vazhdo

January 17, 2016  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Ishalla edhe zoti është i kënaqur me to?!!
Tags:

Page 20 of 64« First...10...1819202122...304050...Last »