Opinione

H. Zeneli: Ku shkojne ulqinaket pse n’Ulqin nuk rrinĂ«?
Nga:Haxhi Zeneli      “KU SHKOJNE ULQINAKET PSE N’ULQIN NUK RRINË”?   -“Punuat shumĂ«,mĂ«suat dhe na flakĂ«t”!. -KĂ«to ishin fjalĂ«t e njĂ« italiano/amerikani,qĂ« viteve tĂ« ’90-ta kishte influencĂ« tĂ« madhe nĂ« bisnesin e qytetit tĂ« Nju Jorkut,ku rastĂ«sisht njĂ«herĂ« u takuem nĂ«pĂ«r mes tĂ« njĂ« mikut italian.Po sa u njohem,mĂ« pyety:” -A jeni italian”? -Ju pĂ«rgjigja jo!-jamĂ« Shqiptar,i thashĂ«. Pas kĂ«tyre pyetjeve,ai fillojĂ« tĂ« fliste pĂ«r shqiptarĂ«t dhe italianĂ«t,si... Vazhdo

May 6, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on H. Zeneli: Ku shkojne ulqinaket pse n’Ulqin nuk rrinĂ«?
Tags:

Gjonaj: Fryma antishqiptare në tempullin e demokracisë në Shkup
Gjekë  Gjonaj        Ajo çfarĂ« ndodhi nĂ« Parlamentin e MaqedonisĂ« tĂ« enjten e kaluar ishte vĂ«rtetĂ« dramatike, shumĂ« rrĂ«ngjethĂ«se, frikĂ«se, shqetĂ«suese, e trishtĂ«,   e papranueshme dhe aspak e denjĂ« pĂ«r njĂ« demokraci  parlamentare. PĂ«rshkallĂ«zimi kulmoi   me zgjedhjen  pĂ«r herĂ« tĂ« parë  tĂ« njĂ« shqiptari , Talat Xhaferit ( ish komandant i UshtrisĂ« KombĂ«tare), nĂ« krye tĂ« Parlamentit tĂ« MaqedonisĂ«. Ky lajm historik pĂ«r shqiptarĂ«t e Maqedonisë  prodhoi dhunĂ« brutale tĂ« paparë   ndaj   deputetĂ«ve... Vazhdo

May 5, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Gjonaj: Fryma antishqiptare nĂ« tempullin e demokracisĂ« nĂ« Shkup
Tags:

Nika: Bardhi largohet nga zyra pas 27 vitesh, e perzen Cungu
Shkruan  Muhamet Nika Cungu perze Bardhin nga zyra nĂ« komunĂ«?! Me  njĂ« rregullore “ tĂ« pa shkruar “ Kuvendi i Ulqinit  klubeve tĂ« partive parlamentare  qĂ« kanë   më  sĂ« paku 2 kĂ«shilltarë  u siguron zyre pune.  KĂ«shtu  edhe LD nĂ« MZ nĂ« Ulqin, nga koha kur kjo parti  kish  jo  2,  por 22 kĂ«shilltarĂ« e deri  më  sot  mbanĂ« njĂ« zyre nĂ« komunĂ«. Kjo  asaj “ i takoi “ edhe atĂ«herĂ«  kur   nuk kish fare kĂ«shilltarĂ« nĂ« komunĂ«. Po edhe tashti  qĂ« ka njĂ« kĂ«shilltar  nĂ« kuadĂ«r tĂ« koalicionit... Vazhdo

April 26, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Bardhi largohet nga zyra pas 27 vitesh, e perzen Cungu
Tags:

Nika: Kur s’ke punĂ« luaj derĂ«n?!!
Shkruan Muhamet Nika KĂ«shtu me kĂ«to fjalë  na u drejtoheshin gjyshet  nĂ« shtĂ«pi  kur  si fĂ«mijĂ« ia fusnim kot , demek se diç po bĂ«jmë  duke bĂ«rĂ«  zhurmë  sa pĂ«r tĂ« tĂ«rhequr  vĂ«rejtjen. Prandaj kĂ«shtu   e kuptoj   dhe  e vlerĂ«soj  atĂ« qĂ« ndodhi si aktivitet  kulturor   e fetar nĂ« Ulqin, pĂ«r sa i pĂ«rket  bashkĂ« organizimit  duke mos e kuptuar rolin  e  stemĂ«s( logut)tĂ« komunĂ«s diku     nĂ« bisht  tĂ« simboleve  tjera që  shihni   nĂ« afishen  si mĂ« poshtĂ« tĂ« bashkĂ« organizatorĂ«ve. Po ... Vazhdo

April 21, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Kur s’ke punĂ« luaj derĂ«n?!!
Tags:

Nika: Një reagim për 15 vjetorin e Kohës Javore dhe pyes: Pse nuk u botua ky shkrim imi?!
 SHKRUAN  MUHAMET NIKA Dashtë  zoti tĂ« mos jetĂ« punĂ« smire?! Nuk po merrem fortë   kĂ«tu me atë  çfarĂ« deklaroi  politika me kĂ«tĂ« rast – Kryetari i KĂ«shillit Nacional , Genc  Niman Begu  dhe as kryeredaktori  Ali Salaj , sepse  ishte rasti  qĂ« tĂ« flisnin  ashtu si folĂ«n    edhe pse  kuptohet  nuk u tha  e vĂ«rteta qĂ« kush e inicoi  ri daljen  e revistĂ«s sĂ« dikurshme e tĂ« vetme  shqipe   Koha , si Koha Javore dhe nĂ« cilat rrethana…?! Por dua tĂ« veçoj që  mĂ« habiti fakti pĂ«rse ... Vazhdo

April 20, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: NjĂ« reagim pĂ«r 15 vjetorin e KohĂ«s Javore dhe pyes: Pse nuk u botua ky shkrim imi?!
Tags:

Nika: ShĂ«rimi i pallmave nĂ« Ulqin po bĂ«het me metodĂ«n e doktorr Adhamudhit…?!!
Shkruan  Muhamet  Nika Sot  duke pirĂ« kafenë  e mĂ«ngjesit  dhe pashë  pallmat e thara  nĂ«  zemĂ«r tĂ« qytet mĂ« dhĂ«mbi zemra  dhe thash  çfarĂ« informacioni  mĂ« siguron makina kontrolluese   gogĂ«l pĂ«r kĂ«tĂ« gjendje alarmante. ..?! Shpejt  e shpejt shĂ«nova nĂ« te   adresĂ«n , Ulqini- komuna  – palma,  dhe  mu afruan  disa gjetje e tĂ« cilat zbulojnĂ«  doemos edhe pĂ«rgjegjĂ«sitë  pĂ«r zhdukjen e tyre  tĂ« nga daltĂ« por tĂ« sigurt, nga ku veçuam  si mĂ« poshtĂ«: Situata me pallmat , mĂ« 19.01.2015... Vazhdo

April 19, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: ShĂ«rimi i pallmave nĂ« Ulqin po bĂ«het me metodĂ«n e doktorr Adhamudhit…?!!
Tags:

Nika: Pushteti aktual i shqiptarëve është i pa pjekur për planifikim hapsinorë ?!
Shkruan Muhamet Nika Siç  merret   vesh nĂ« media  ligji i ri pĂ«r planifikim hapĂ«sinor   nĂ«  republikë  Ă«shtĂ«  kah  na e merr   edhe vetĂ« tĂ« drejtĂ«n e  planifikimit nĂ« Ulqin . Por  sipas neve  nĂ« kĂ«tĂ« punĂ« ashtu si edhe nĂ« çdo punĂ« tjetĂ«r  vlen parimi  i cili thotĂ« qĂ«  , nĂ«se kĂ«rkon  të  respektohesh,    fillimisht  duhet tĂ«  mĂ«sosh  tĂ«  respektosh( bĂ«sh  mall ) vetĂ«n tĂ«nde ! MĂ« duket se   pĂ«r momentin nuk jemi  kah e bĂ«jmĂ« njĂ« gjĂ« tĂ« tillĂ« . Ose nuk dijmĂ« ta bĂ«jmĂ«... Vazhdo

April 17, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Pushteti aktual i shqiptarĂ«ve Ă«shtĂ« i pa pjekur pĂ«r planifikim hapsinorĂ« ?!
Tags:

Sofër e shtruar e shprehjes së lirë  të shqiptarëve
KĂ«shilli Programor: Ju kĂ«shillojmĂ« tĂ« lexoni KohĂ«n  Javore GjekĂ« Gjonaj Me emĂ«rimin e KĂ«shillit Programor tĂ« KohĂ«s Javore, nga KĂ«shilli KombĂ«tar i ShqiptarĂ«ve  para njĂ« viti,  gjendja nĂ« gazetĂ«n “ Koha Javore” ndryshoi pĂ«r  mirĂ«. Ajo tashmĂ«, siç  jeni nĂ« dijeni, Ă«shtĂ« shndĂ«rruar nĂ« njĂ« revistĂ« moderne, e cila pĂ«r nga  cilĂ«sia  Ă«shtĂ« konkuruese  e denjĂ« e  revistave me emĂ«r tĂ« mirë  jo vetĂ«m  nĂ« Mal tĂ« Zi , por edhe  nĂ« rajon dhe nĂ« hapĂ«sirĂ«n mbarĂ«shqiptare. PĂ«rveç botimit  ... Vazhdo

April 15, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on SofĂ«r e shtruar e shprehjes sĂ« lirĂ« tĂ« shqiptarĂ«ve
Tags:

SI E PA TE KATANDISUN KATRAHUR KALAN MIJAVJEÇARE TE ULQINIT ARKOLOGJA E NJOHUR NGA SHQIPERIA – Etleva Nallbani
Nga Naim Flamuri Deshperim i thelle, kur shoh situaten me te cilen perballemi me trashegimine, sidomos ne trojet ku jetojne shqiptare. Me duket vetja, se bashku me ata pak qe mendojme njesoj, si UFO! Sikur copa te medha te historise, te materializuara ne fragmente te tera qyteti, duan te na i zhvasin, te na privojne, te mos jete me pjese e jona. Po ato jane arritjet tona gjate epokave historike more njerez! Me c’te drejte privohemi prej tyre? Apo me c’te drejte, tjetersohet memoria historike ne funksion te nje taverrne apo... Vazhdo

April 11, 2017  :: Opinione :: Comments Off on SI E PA TE KATANDISUN KATRAHUR KALAN MIJAVJEÇARE TE ULQINIT ARKOLOGJA E NJOHUR NGA SHQIPERIA – Etleva Nallbani
Tags:

Nika: Mos shitni përralla në media se Shqipja bëhet gjuhë zyrtare në Mal të Zi
Shkruan Muhamet Nika KUJT  I DUHEN  PËRRALLAT  DHE  MASHTRIMET  SHQIP – PËR ZYRTARIZIM TË SHQIPES NË MAL TË ZI   Po thuhet   se “ndryshimi i ligjit mbi tĂ« drejtat dhe liritĂ« e pakicave nĂ« Mal tĂ« Zi, parashikon zyrtarizimin e gjuhĂ«s sĂ« pakicave nĂ« tĂ« gjitha komunat ku ato pĂ«rbĂ«jnĂ« 5% tĂ« popullsisĂ«-  raporton Fakte… e kjo vlen  edhe nĂ« shkallĂ« republike., kuptohet qĂ« kjo Ă«shtĂ« diçka e mire, por  harrohet   tĂ« shpjegohet  dhe  tĂ« thuhet qĂ« pĂ«rse  u fsheh numri i banorĂ«ve   shqiptarĂ«... Vazhdo

March 30, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Mos shitni pĂ«rralla nĂ« media se Shqipja bĂ«het gjuhĂ« zyrtare nĂ« Mal tĂ« Zi
Tags:

Page 3 of 6412345...102030...Last »