Opinione

Nika: CONTRA  POPULUS  CRONIKUS – Përvjetori i PROSPERITETIT dhe kush ia lagu letrat
Shkruan Muhamet Nika   CONTRA POPULUS CRONIKUS 4. Përvjetori i PROSPERITETIT dhe kush ia lagu letrat Ja disa fotografi nga dokumentacioni që nuk u përmbyt- i PPD-së, për të cilin do të flasim në pjesën e dytë në vazhdim …?!!!   Pasi që krerët e kombit të partisë   së parë , pas 9 viteve(historike..), u pa se u zhyten kolektivisht dhe në mënyrë të organizuar në botën e krimit financiar , atëherë, më 20 shkurt 2001, në Ulqin u formua partia e Prosperiteti Demokratik. Krimi që nxiti formimin e saj,... Vazhdo

February 19, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: CONTRA POPULUS CRONIKUS – Përvjetori i PROSPERITETIT dhe kush ia lagu letrat
Tags:

Nika: CONTRA POPULUS – Falsifikimi i dëshmive
Shkruan: Muhamet Nika CONTRA POPULUS Falsifikimi i dëshmive Falsifikimi i dëshmive është njëra prej simptomave të njohura me të cilat sprovohen të gjithë elementët korruptues të një grupimi shoqëror. Manifestimi i tillë zakonisht bëhet për të mundur kundërshtarët e   llojit që në fazën e hershme të krijimit të grupit të interesit . Kjo zakonisht bëhet kur prijësi e dikton që ngjitja në një pozitë të lartë të grupit të caktuar është më tepër punë fati që i buzëqeshi dikujt se sa merite e një... Vazhdo

February 17, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: CONTRA POPULUS – Falsifikimi i dëshmive
Tags:

Nika: Contra Popullus  Cronikus….(cikël shkrimesh anti korrupsion)
Shkruan Muhamet Nika 2. Çka është korrupsioni…?!! Lind pyetja, ç’është korrupsioni në qeverisje…?!! Përgjegja do të ishte : me letra je në rregull ,por krimi ka ndodhur…?!! E ku fillon korrupsioni- fillimisht në part dhe bartet si metodë më vonë edhe në pushtet. Kujtoi, se deri sa një herë në një mbledhje të kryesisë së Ld-së , njëri nga anëtarët e saj e akuzoi Bardhin që nuk po dorëzote raport të shkruar të mjeteve të partisë , veç se me gojë , ai u përgjegj shkurt :“ Po pse more , vërtetë... Vazhdo

February 11, 2015  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Contra Popullus Cronikus….(cikël shkrimesh anti korrupsion)
Tags:

Nika: Diagnosis Contra Populus – Cronikus
Shkruan Muhamet Nika Praktika ka dëshmuar se kur është   në pyetje individi   apo grupi shoqëror   në një realitet të dhënë, si te ne  e gjetkë, nuk ka pasur sukses asnjëherë ta fitojë kaosin shoqëror. Kaosi pavarësisht nga njerëzit dhe përpjekjet e pa organizuara të tyre mbretëronte dhe mbretëron në një shoqërori me ligjet e veta të pakuptueshme për natyrën tonë. Shembujt që dëshmojnë këtë janë të bollshëm ndërsa ata të cilët “kushtimisht “ e fituan kaosin numërohen me gishtat e një... Vazhdo

February 5, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Diagnosis Contra Populus – Cronikus
Tags:

Nika: A thua se kush e shpëtoi kohën javore – Genci , apo Salaj..?!!!
Shkruan Muhamet Nika Për ata të cilët nuk janë në rrjedhë të ngjarjes, ose janë të pjekur për lexim në kohën e përdorimit masovik të rrjeteve sociale mësojnë se diku në Mal të Zi – Podgoricë , shteti kish vendosur të mbyll të vetmen gazetë shqiptare Kohën Javore , por diskriminimi i tyre si kolektiv që do bëhej , kësaj radhe u ndalua falë Genc Nimanbegut ?!!! Ai na shpëtoi REVISTËN nga mbyllja e pa evitueshme e saj….?!! Pasi kjo puna e Gencit si deklaratë na kujton më tepër gënjeshtrën e Platonit... Vazhdo

February 4, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: A thua se kush e shpëtoi kohën javore – Genci , apo Salaj..?!!!
Tags:

Nika: “Ç’janë këto çadra të  shejtanit”…?! – Zanafilla e korrupsionit në Ulqin
Shkruan Muhamet Nika ( një cikël shkrimesh anti -korrupsion në vazhdime…) Pasi deri më tash folëm mjaftueshëm për korrupsion, duke e faktuar atë në kohën e tashme- po themi të këtyre 3-4 viteve të fundit, mendoj se tashti, për mos tu dukur të një anshëm është momenti të hidhemi një çikë në të shkuarën duke kuptuar të tanishmen . Mbase duket e pa besueshme, por nga do që ta nisësh historinë e problemit , ai të çon te   pushtetet e Lidhjes dhe të kohës së Unionit. Se është kështu, për të argumentuar... Vazhdo

February 2, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Opinione, Politika :: Comments Off on Nika: “Ç’janë këto çadra të shejtanit”…?! – Zanafilla e korrupsionit në Ulqin
Tags:

Nika: Komuna e Ulqinit përsëri e bllokuar
Shkruan Muhamet Nika: (cikël shkrimesh anti korrupsion në vazhdime…) Në regjistrin e lëndëve të humbura në gjyq, për të cilat pritet të ekzekutohen në vazhdim, aktualisht ka filluar ekzekutimi i njërës nga ato ku paditës është Dejan Stojanoviq, i cili paditë komunën për shumën prej 2qind e 94 mijë e diçka euro. Dëshmohet se ai paditë komunën, duke kërkuar cenimin e të drejtës në pronësi, dhe kërkon kompensim të dëmit të shkaktuar ndaj tij nga Komuna e Ulqinit për borxhin që u shkaktua , gjatë... Vazhdo

January 28, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Komuna e Ulqinit përsëri e bllokuar
Tags:

Nika: Gjendja e trashëguar në qendrën e kulturës dhe si e laç pas 4 viteve e gjysmë
Shkruan Muhamet Nika Kur u emërova drejtor i institucionit të kulturës gjëja e parë që bëra , ishte analiza në detaje e aktit të themelimit dhe e veprimtarive të regjistruara në gjyqin ekonomik që pritja të ushtroja duke siguruar daljen nga situata e vështirë financiare e kësaj ndërmarrjeje. Aty pash që përveç teatrit, filmit , koncerteve etj… , ishin të regjistruara edhe një numër i veprimtarive ekonomike deri të hapja e veprimtarive hotelerike për të cilat sot disa mund të paragjykojnë duke më akuzuar. Kur... Vazhdo

January 23, 2015  :: Kulturë / Kultura, Opinione :: Comments Off on Nika: Gjendja e trashëguar në qendrën e kulturës dhe si e laç pas 4 viteve e gjysmë
Tags:

Nika: Kontrata për  Kinobahçe – jo  6,  por  9mijë euro?!!! – Video
Shkruan Muhamet Nika Pasi edhe portali Ul Info, po duket në emër të “objektivitetit”, që ai di “si bëhet….”, duke mos qenë maskara i fjalës së shkruar?!!!, po merret me çështjen e restitucionit të kinemasë verore dhe solli për opinion një pjesë të kontratës, por jo edhe aneksin e saj , me siguri jo pa qëllim , dhe ne jo pa qëllim, po e lëmë të bëjë punën e vet?!!! Shtojmë se tash për shkrimin e paralajmëruar na mbetët të hyjmë direkt në ngjarje. Për ato që nuk janë sipërfaqësor, po them... Vazhdo

January 21, 2015  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Kontrata për Kinobahçe – jo 6, por 9mijë euro?!!! – Video
Tags:

Nika: Simulimi dhe fshehja e vërtetës në rastin “Kino Bashta” + Fakte
Shkruan Muhamet Nika PËRPJEKJET E ZBEHTA PËR MBROJTJEN E PASURISË SË KOMUNËS DHE FSHEHJES SË RRETHAMNAVE NË FAVOR TË PALËVE Në se nuk flasim me gjuhën e përditshmërisë ulqinake e cila rreth problemeve shtetërore nis me konstatimin “ hiqu këtyre punëve… , çka të duhen…, rri e mos bëj zë , se ka kush i kryen…”, do kishim thënë se përflitet që prokuroria speciale këtyre ditëve, pritet të marrë në pyetje , po thuaj se të gjithë mbrojtësit e komunës që nga vitet 90 e këtej, dyshohet... Vazhdo

January 19, 2015  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Simulimi dhe fshehja e vërtetës në rastin “Kino Bashta” + Fakte
Tags:

Page 30 of 64« First...1020...2829303132...405060...Last »