Opinione

Nika: Inspektorët e prokurorisë speciale sot sikur prishën atmosferën festive në komunë?!!
Shkruan  Muhamet  Nika Atmosferën festive  në komunën  e cila mbretëron këtyre ditëve  për Ditë të Ulqinit, ku për  654 ulëset e shtëpisë së kulturës  janë ndarë   mbi 700 ftesa, si duket  e prishën  mysafirët e pa ftuar  nga Podgorica. E themi këtë  nga se  sot sipas burimeve  mirë të informuara  merret vesh se po vazhdojnë  të hulumtojnë  inspektorët , ndërsa  objekt kontrolli   janë financat  e  vitit  2014 – 2015 . Inshalla  DO ZOTI  që  këto të  “koalicionit të gjerë... Vazhdo

March 28, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Inspektorët e prokurorisë speciale sot sikur prishën atmosferën festive në komunë?!!
Tags:

Amulli, emri del të jetë me rrënjë të pa diskutueshme ilire
Fotoalbum: Ulqini dhe Shasi një histori ndryshe Fshat afër Shasit emri duket se është hidronim i dalë nga fjala shqipe i ambël,ujë i ambël ose ujë i pijshëm i ndenjur- Kujto edhe ubël(vend – pus uji në Krajë), por del edhe si mikro toponim  Ballkanik .  Dhe kështu p.sh. Ombla është lumë i cili kalon afër Dubrovnikut. Kurse hidronimet e tipit ubla si mikro toponime  gjenden në disa hapësira të gjeografisë ilire në Ballkan , si ato në Bosnje ; vendbanimi Ubla – Trebinjë ,Ublat në Zhupaninë e Dubrovnikut ... Vazhdo

March 24, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Amulli, emri del të jetë me rrënjë të pa diskutueshme ilire
Tags:

Nika: Fotoalbum: Ulqini dhe Shasi një histori ndryshe
Shasi antik njihej edhe si  Rrizana  Shkruan Muhamet Nika Ana  Malit Panoramë e shenjtë   Ne nuk njohim   hapësirë kaq të vogël  e kaq të ngjeshur me elemente kulturore,  duke qenë e  rrumbullakuar  kaq mirë në aspektin etno- kulturorë dhe shpirtëror  dhe  të ketë kaq shumë emra mitik e kishtar si Ana e Malit. Kjo  fillimisht dëshmon së  nuk ishim  barbarë e as të ardhur dhe se kishim një besim tonin ilir –botë shpirtërore me  shtrat  të besimit pellazgo ilir e  në të cilin  u përhap... Vazhdo

March 23, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Fotoalbum: Ulqini dhe Shasi një histori ndryshe
Tags:

Nika: Shasi dhe Ulqini një histori ndryshe
 Shkruan Muhamet Nika Zanafilla para ilire  e qyteteve Shas dhe Ulqin Këta si qytetet   duhet të jenë  formuar   mbase fillimisht  nga qendrat tregtare Tulat e dikurshme  të kulturës para ilire – e  të cilat hasen kudo në Evropë,  pastaj në pjesë të ndryshme të Afrikës dhe Azisë. Mendojmë në kohën e  fuqizimit të bujqësisë pemëtarisë si dhe  të shpikjes  së  tregtisë , si :të mëndafshit kinez,  erëzave(parfumeve) arabike , kripës verës etj. Dëshmohet  se  rrugë  të këtilla tregtare... Vazhdo

March 20, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Shasi dhe Ulqini një histori ndryshe
Tags:

Nika: Pse thua afera Vikiliks nuk e “Drmati “ Ulqinin?!
Shkruan Muhamet Nika Kam hetuar  që  gjithë herë, kur bëra përpjekje  për të rinovuar  LD – në  pastaj punën e kuvendit komunal   në aspektin e respektimit të statutit si gjithë bota  e duke  korrigjuar do praktika të këqija të sjelljes  së pushtetit   te  të gjitha formacioneve  në Ulqin, nga gojët e liga ekzistonin do shpifje nga “miqtë”  dhe  armiqtë  e mijë , pra edhe andej ka  nuk e prisje?!!Pati  edhe kërcënime…?!! Mbaj mend që ka pasur  edhe përpjekje tjera për të  bërë... Vazhdo

March 13, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Pse thua afera Vikiliks nuk e “Drmati “ Ulqinin?!
Tags:

Nika: Bravo Luigj – edhe  pse mori Nishan, Shkreli nuk  ia bëri bam..?!!
Shkruan Muhamet Nika Pasi  kuvendi i Ulqinit  kërkoi  të tërhiqet  propozimi për dekorim të presidentit Bujar Nishani- nga Nazif Cungu, si qytetarë nderi i Ulqinit,  për  arsye procedure , përsëri sot  deri sa po votohej miratimi i vendimit për dekorata pati huti dhe shqetësime të ndryshme në mesin e këshilltarëve të Forcës . “…Mirë që nxirret ky vendim  për nderim të personaliteteve të  dalluara – dihet  për ke  e nga kush dhe pse përgatitet  për  Ditë të  Ulqinit- mirë që bëhet kjo... Vazhdo

March 9, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Bravo Luigj – edhe pse mori Nishan, Shkreli nuk ia bëri bam..?!!
Tags:

Nika: Një lajm që futë hutinë për kuvend, ose: kah dhëndri hanë e pinë – kah vajza gjë nuk dinë…?!!
  Shkruan Muhamet Nika Këto që po them i di si dëshmitar – përkthyes simultan i këtyre tonëve në kuvend që nuk marrin vesht – naški – bashki  dhe flasin   vetëm “burrashki” …”?!! Një lajmë  që të futë hutinë  është  edhe ky i Samir Adrovićit- gazetar i Vjestit, në të cilin  thuhet  se” Odbornici ulcinjskog parlamenta rekli “da” zaduženju od 650.000 € za parking servisa…”?! Që shqip ka kuptimin : Këshiltarët e  Parlamentit  të Ulqinit thanë “po” për borxhin... Vazhdo

March 8, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Një lajm që futë hutinë për kuvend, ose: kah dhëndri hanë e pinë – kah vajza gjë nuk dinë…?!!
Tags:

Nika: Për anketën anti korrupcion që po bëhet në Ulqin
Deri sa ne themi  qe ujku, tjetri thotë   “KQYRI GJURMËT…”?!! Shkruan Muhamet Nika Tash më  është e ditur  se me  shembjen  e komunizmit  u formuan shumë subjekte politike që erdhën në qeverisje , por e keqja e tyre shihej se ishte  mungesa  e  kontrollit të pushtetit nga sektori civil që mungonte. Kështu  i binte  që  në këtë mes, kishim vetëm përpjekjet deklarative  të opozitës për të kontrolluar sa më mirë punën e tij. Por edhe  opozitës  kur i buzëqeshte  fati e   vinte në pushtet,... Vazhdo

March 6, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Për anketën anti korrupcion që po bëhet në Ulqin
Tags:

Nika: Edhe propozuesi – këshilltari Millan Roloviq ishte kundër që presidenti amerikan – Trump ,të shpallej  qytetarë nderi i ulqinit?!
EDHE  VETË  PROPOZUESI – KËSHILLTARI , MILLAN  ROLOVIQ  ISHTE  KUNDËR  QË  PRESIDENTI AMERIKAN -TRUMP ,TË SHPALLEJ  QYTETARË NDERI I ULQINIT?! Shkruan Muhamet Nika U pa se  edhe sot në ditën e dytë të punës ,  Kuvendi i  Ulqinit  punoi me tensione duke   ndërprerë   punimet  e veta me pauza të shpeshta . Kjo si rezultat  i  këshilltarit Millan Rolloviq  ,  propozuesit të    nisiativës  që kuvendi   të shpallë  Presidentin Trump  qytetarë nderi . Ai xhindosej kur     i habitur  ... Vazhdo

March 3, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Edhe propozuesi – këshilltari Millan Roloviq ishte kundër që presidenti amerikan – Trump ,të shpallej qytetarë nderi i ulqinit?!
Tags:

Nika: Partitë shqiptare në Mal të Zi : Të ndjekin ata të Maqedonisë para se të shkojnë në …?!!
Shkruan Muhamet Nika Vazhdim II ( koha është shpatë nëse ti nuk e pret, të pret ajo ty- profeti Muhamed. A.s.) Duhet  ta pranojmë  që  pas  zgjedhjeve  parlamentare në këto dy shtete ,  i  ra që shqiptarët  të jenë  faktor  stabilizimi (Maqedoni) dhe destabilizimi –  Mal të Zi….?! Themi këtë se marrëdhëniet  e popullsisë maqedonase  e  shqiptare   nuk kanë qenë kurrë më në nivel  të mirë,  për dallim të atyre  malazezo shqiptare   që  janë sot – në aspektin politikë..?!! Ka... Vazhdo

February 27, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Partitë shqiptare në Mal të Zi : Të ndjekin ata të Maqedonisë para se të shkojnë në …?!!
Tags:

Page 4 of 64« First...23456...102030...Last »