Opinione

Nika: Në Ulqin si në Qafiristan – flitet nashki dhe burrashki …?!!
Shkruan Muhamet Nika   Nuk e di  , por këta që udhëtojnë shpesh për  tregti  në Kinë , mbase  kanë  dëgjuar  se atje  poshtë  Himalajeve , në një  rrafshnaltë  në mbi 2500 metra lartësi  e cila  quhet  Hunzë, jeton një popullsi  rreth 50 mijë veta  të cilët veten e quajnë  shqip hunëzakë . Por edhe   nga ngjyra shihet  se janë melezë-   euro  aziatikë. Këta për vete kanë një legjendë  në të cilën  besojnë që janë nga soji i ushtrisë  pushtuese të Aleksandrit të Madh  të... Vazhdo

February 24, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Në Ulqin si në Qafiristan – flitet nashki dhe burrashki …?!!
Tags:

Nika: Duhet të paditet pushteti lokal për diskriminim nacional
Muhamet Nika  Qe pse përnjimend duhet të paditet pushteti lokal  për diskriminim nacional Sot në Ulqin , mbase edhe nesër…., materiali për kuvend  i sekretariateve shkon pa të keq vetëm  në një gjuhë- Shih dhe krahaso Statutin në fuqi i shkruar shqip dhe  CD-në  e projektit  për  kanalizim …, si  material për këshilltarë i porositur nga sekretariati komunal dhe  i punuara nga dy kompani tjera që shkon vetëm  në një gjuhë-serbe për  miratim! Jashtë Statutit shohim  që  përdorimi i shqipes... Vazhdo

February 22, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Duhet të paditet pushteti lokal për diskriminim nacional
Tags:

Nika: Pse sulmohet nga serbët deputeti Luigj Shkreli dhe a u detyrohet atyre me votë për karrierë politike..?!!
Muhamet Nika Jeus- kush ia çelë gropën tjetrit – bie vetë brenda Duke  folur për Klan Kosova, deputeti Luifgj Shkreli pohon: “Pa marrë parasysh që kanë qenë sulme të ashpra të rënda për mua nuk është diçka e re kjo punë pasi kam qenë disa herë i sulmuar nga shumë subjekte”.dhe vazhdon më tej :” Kësaj here kam qenë i sulmuar si kryetar i Këshillit Administrativ që i kam propozuar kuvendit në bazë të kërkesës të organeve të jurispodencës të Malit të Zi që dy deputetëve të listës serbe të cilët... Vazhdo

February 21, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Pse sulmohet nga serbët deputeti Luigj Shkreli dhe a u detyrohet atyre me votë për karrierë politike..?!!
Tags:

Nika: Mua s’ma ndien as për Tv-Teutë të Forcës as për Tv Vjesti të Urës dhe as për informim puplik-rrofshin portalet?!
Shkruan Muhamet Nika Shyqyr që zbulimi i internetit na e hoqi terrin informativ dhe shyqyr që nuk kemi qeveri të cilat i bllokojnë faqet sociale- të tjerat kollaj. Në lidhje me komentin për informim , të URËS  në Ulqin që qahet  se : “Si media bëhet buletin njoftimi i një partie”, duke ia hedhur  me këtë  rast fajin TV Teutës ,  dhe  ku  çdo gjë  është e saktë ..,por duhet thënë  për sqarim edhe kjo: A mos është vetë përfaqësuesi i Urës, për Ulqin Dritan Abazi , një prodhim i këtij televizioni... Vazhdo

February 17, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Mua s’ma ndien as për Tv-Teutë të Forcës as për Tv Vjesti të Urës dhe as për informim puplik-rrofshin portalet?!
Tags:

Nika: Fajtorë për gjendjen në këshillin kombëtar janë vetë ministri Zenka dhe kryetari Gjeka
Shkruan Muhamet  Nika Nuk do të isha  fare  dakord   me konstatimin e ministrit Zenka kur  konteston  legjitimitetin e Genc Nimanbegut  si kryetar i këshillit kombëtar dhe  kuptohet as të  Gjekës    që   deklaroi se bojkoton punën e Këshillit kombëtar të Shqiptarëve (KKSH) prej momentit kur në krye të tij ndodhet funksionari i lartë i Forcës së Re Demokratike Genci Nimanbegu….?” Duke shtuar  edhe këtë se veç  ekziston në ligj dhe që do njerëz punojnë atje, por realisht:” KKSH për shqiptarët ... Vazhdo

February 15, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Fajtorë për gjendjen në këshillin kombëtar janë vetë ministri Zenka dhe kryetari Gjeka
Tags:

Nika: Edhe në ciceronin për kulturë të Malit të Zi mungon Uqini
Shkruan Muhamet Nika Kur rri e mendoj pak , për  oraret  kulturore të programit javor  të marrë SOT,  nga gazeta- shtojca e Vjestit ,   i them vetes ; po a jemi  normal si  njerëz ne në Ulqin?! Pse  në komunën tonë mungon çdo gjë …, pra  mungojnë edhe aktivitetet kulturore  të javës  që zhvillohen në tërë qytetet e Malit të Zi…?!  Athua se kush na  e ka fajin…?! Prandaj  unë mendoj që ata  të cilët  emëruan drejtorët dhe drejtorin artistik , duhet t’i ndihmojnë  ose t’i... Vazhdo

February 13, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Edhe në ciceronin për kulturë të Malit të Zi mungon Uqini
Tags:

Nika: Zoti Gjeka mos e harroni edhe ju  rrugën për Rashtishë nalt ?!
Shkruan Muhamet Nika Arsyetohen se :” 3 herë kishin qenë në Rashtishë, por rruga nuk e zinte kamionin “?! HAHAHAHA….?!!!! Në  ankesën publike të Gjekës dërguar Cungut  rreth  pengimit të investimeve në komunë të Ulqinit, pamë që ai të ankohej  përveç tjerash ,me fjalët:”Zyra e Presidentit dhe Sekretariati për veprimtari komunale pengojnë realizimin e disa projekteve të rëndësishme në zonat rurale të tilla si ndërtimi i urës në Millë të  Poshtme dhe rindërtimin e rrugëve lokale në bashkësinë... Vazhdo

February 9, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Zoti Gjeka mos e harroni edhe ju rrugën për Rashtishë nalt ?!
Tags:

Nika: Artklubi deklaron: Të paditet pushteti vendor për diskriminim nacional të shqiptarëve
 Shkruan Muhamet Nika Shoqata e intelektualëve dhe artistëve shqiptarë  në Ulqin në kuvendin e saj të punës për vitin   2017 përkrahu  mendimin e iniciuar nga disa  krijues që të paditet pushteti vendor  për diskriminim gjuhësor të shqipes në komunikim , të cilën  , siç u tha, e ka nxjerrë  nga përditshmëria e  përdorimit në administratë edhe pse me kushtetutë, ligj dhe statut gjuhet janë të barabarta. Shtojmë se ankesat në këtë adresë janë të shumta, por mos pyesni  se  ku janë këtu “... Vazhdo

February 8, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Opinione :: Comments Off on Nika: Artklubi deklaron: Të paditet pushteti vendor për diskriminim nacional të shqiptarëve
Tags:

Nika: Krizë politike nuk paska, por qeverisja nuk funksionon dhe paratë mungojnë
Letra me vlerë pa mbrojtje në koridoret e komunës së Ulqinit Nga Muhamet Nika Se  pak apo aspak ndryshoi puna e funksionimit të pushtetit vendor me heqjen e njërit dhe me ardhjen e tjetrit në pushtetin vendor të Ulqinit, mbase më së miri e dëshmojnë këto fotografi të bëra në prag të ardhjes së koalicionit të gjerë në pushet . Fotografitë nga ne , u bënë para dyerve të sekretariatit për buxhet ekonomi dhe financa , që është edhe  “ zemreku “ i komunës. Andaj po i komentojmë sipas radhës për të parë... Vazhdo

February 7, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Krizë politike nuk paska, por qeverisja nuk funksionon dhe paratë mungojnë
Tags:

Nika: Që një  lajm të jetë i plotë: Bllokada e komunës po duket se ish e bereqetshme?!
Shkruan Muhamet Nika Unë për vete këto punët e bllokimeve të pushtetit lokal tashti  më nuk di  si t’i shpjegoj  dhe të kem shpresë e duroj , përveç se me atë që thotë Zoti në Kuran, se  :” Ka do gjana që ju mendoni se janë keq për ju , e ato janë mirë për ju  dhe  ka do gjana që  ju mendoni se janë mirë për ju  e ata janë keq për ju”?! Sa për lajmin e komentuar  që  “Borxhi i ndërmarrjes “Ujësjellës – Kanalizime”   është rritur në 100 mijë euro, dhe se për këtë bllokohet... Vazhdo

February 5, 2017  :: Opinione :: Comments Off on Nika: Që një lajm të jetë i plotë: Bllokada e komunës po duket se ish e bereqetshme?!
Tags:

Page 5 of 64« First...34567...102030...Last »