Reportazh / Reportaža

Draga: Gjokë  Dabaj, e kaluara e vërtetë e arqipeshkvisë së Tivarit
BOTIM KRITIK ME VLERA SHUMËDIMENSIONALE GJOKË DABAJ, E KALUARA E VËRTETË E ARQIPESHKVISË SË TIVARIT, Botoi: ART CLUB, Ulqin 2014 Nga viti 2004 kur botoi studimin dy vëllimësh SHESTANI-studim filologjik gjithëpërfshirës, Gjokë Dabaj deri më tash ka botuar një numër të konsidruar librash, kryesisht nga fusha e letërsisë por edhe të zhanrëve tjera. Kohë më parë opinionit iu prezantua më një botim i cili mban titullin E kaluara e vërtetë e Arqipeshkvisë së Tivarit, botuar nga Art Clubi në vitin 2014. Është ky... Vazhdo

June 1, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Draga: Gjokë Dabaj, e kaluara e vërtetë e arqipeshkvisë së Tivarit
Tags:

Shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi – Video
Shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi paraqet një problem shqetësues. Regjistrimi i fundit tregon se më shumë se gjysma e popullatës shqiptare jeton jashtë vendlindjes. Kjo dukuri është më e theksuar në Tivar dhe Rozhaje, ku disa fshatra janë boshatisur plotësisht. Rënia e vazhdueshme e numrit të banorëve, sipas analistëve, do të ndikojë dukshëm në të ardhmen e këtij komuniteti. Për më shumë ndiqeni kronikën e përgaditur nga korrespondenti i Zërit të Amerikës, Ali Salaj. VAO  Vazhdo

May 30, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Shpërngulja e shqiptarëve nga Mali i Zi – Video
Tags:

Në Mal të Zi Shqiptarët përballen me procesin e asimilimit etnik dhe gjuhësor
Sipas të dhënave që sjell Enti Statistikor i Malit të zi, e i cili mbështetet në regjistrimin e popullsisë me 2011, në Mal të zi jetojnë 30.439 shqiptarë, respektivisht 4.91% të strukturës së përgjithshme të popullsisë. Ndarja territoriale administrative e Malit të zi, në asnjë rast nuk ka pasur në konsideratë rajonet e banuara me shqiptarë, kurse përpjekjet aktuale për një vetëqeverisje në Komunën Urbane të Tuzit e cila është në kuadër të Podgoricës, tregojnë se sa i ndjeshëm është pushteti malazias... Vazhdo

May 21, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Në Mal të Zi Shqiptarët përballen me procesin e asimilimit etnik dhe gjuhësor
Tags:

Hasan Salaj një çerek shekulli para mikrofonit
Gjekë Gjonaj Protagonisti i këtij shkrimi është emër që njihet në të gjithë Kosovën, dhe jo vetëm. Atë e bëri të njohur gjuha e folur me theks të përkryer shqip në Radio dhe Televizionin e Prishtinës. Profesionin e folësit ( spikerit) në këtë institucion mediatik   e ushtroi me dashuri të madhe plot 25 vjet, për ta vijuar edhe pesë të tjera në Televizionin “ Viktoria” në Nju-Jork.. Mikrofoni për  të është një partner i rëndësishëm i jetës së tij. Dëgjuesi te teleshikuesit ishin vlerësuesit... Vazhdo

May 14, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Hasan Salaj një çerek shekulli para mikrofonit
Tags:

Nelaj: Senzibilizim më i madh i legjislacionit dhe institucionet për dhunën në familje
Pojekti „ Përmirësimi i mbrojtjes sociale dhe sigurisë së viktimave të dhunës në familje“,është realizuar në kuadër të Programit të grantëve të vogla „Koalicionet lokale për zhvillimin e komunitetit“ Përvojat klinike dhe hulumtimet empirike kanë treguar se familja si njësi themelore e shoqërisë nuk është vetëm ambient që ofron përkrahje emocionale, sociale dhe materiale anëtarëve të saj, por mund të jetë edhe ambient dhunues, ku në mënyrë brutale thehen të drejtat themelore të njeriut u shpreh... Vazhdo

May 6, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Nelaj: Senzibilizim më i madh i legjislacionit dhe institucionet për dhunën në familje
Tags:

Kujtimet nga e kaluara e Ismail Bushatit: Si deshën të na largonin nga Kalaja!
Kujtime nga e kaluara: Ismajl Bushati – rrëfime autentike mbi tërmetin në Ulqin Ismajl Bushati ndjehet sot krenarë për veprimin e ndërmarrë pas tërmetit të vitit 1979 për të mos e lëshuar me asnjë kusht Kalanë e Ulqinit, i vetëdijshëm se historia dhe realiteti mbase do të kishte qenë ndryshe sikur banorët e saj të kishin pranuar të largohen nga ajo. Ismajl Bushati, i cili për disa ditë do të mbushë 80 vjeç, rri ulur në tarracën e restorantit të tij “Kalaja” dhe sodit Ulqinin dhe detin. Në kokën e tij... Vazhdo
Karamanaga: Shënohet 160 vjetori i lindjes së Ali Ulqinakut + Foto
Në Sallën e konferencave në hotelin “Mediteran” është organizuar Simpoziumi i dedikuar 160 vjetorit e lindjes e Hafiz Ali Riza ULQINAKUT figurës më markante dhe më të madhe në historikun 2500 vjeçare të kulturës tonë. Simpoziumi i sotëm ka qenë një frut i bashkëpunimit ndërmjet Bashkësisë islame të Ulqinit dhe Bashkimit të krijusëve shqiptare në Mal të Zi. Në ditën e sotme u prezentuan ligjeratat nga autorët prej disa vendeve shqiptare, nga Lezha, Shkodra, Podgorica, Prishtina dhe Ulqini. Në këtë... Vazhdo

April 26, 2015  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Karamanaga: Shënohet 160 vjetori i lindjes së Ali Ulqinakut + Foto
Tags:

Rruga e posa asfaltuar që lidh Bulevardin “Teuta” me  zonën industriale prishet
Rruga posa doli nga ndërtimi, por qysh tash ka nisur të prishet. Shkak mund të jetë cilësia tejet e dobët e asfaltimit, shtresa e të cilit është tejet e hollë, raporton portali Tv.Teuta. Asfaltimi i një aksi rrugor që lidh Bulevardin “Teuta” me  zonën industriale  është kryer nga firma “Tehno Put” nga Podgorica , ndërsa investimet i ka mbuluar Drejtoria për punë publike. Banorët e kësaj zone  padyshim që u gëzuan për investimin e bërë sepse rruga tash më është diçka elementare, por si duket nga situata... Vazhdo

April 22, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Rruga e posa asfaltuar që lidh Bulevardin “Teuta” me zonën industriale prishet
Tags:

Një kujtesë e shkurtër për tërmetin e  vitit 1979 në Ulqin – Video
Gjekë Gjonaj 36 vjet më parë, më 15 prill të vitit 1979, një tërmet i fuqishëm goditi rajonin e Ulqinit. Referuar të dhënave sezmiologjike të kohës lëkundjet e para u dëgjuan në orën 07:19, e për të vazhduar edhe për disa çaste të tjera. Epiqendra e tërmetit ishte në  Detin Adriatik në mes Ulqinit dhe Tivarit, ku fuqinë e pati nëntë ballë . Aktiviteti i tërmetit, sipas sezmiologëve,ka zgjatur 1 minutë e 30 sekonda në epiqendrën e tij, ndërsa në këtë qytet lëkundjet janë ndier për afro  30 sekonda. ... Vazhdo

April 15, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Një kujtesë e shkurtër për tërmetin e vitit 1979 në Ulqin – Video
Tags:

Ilir Lleshi: 10* (Dhjetëshe me yll)
Mbas pjesës oficiele, në pushim, tek sa po pinin nga një lëng, një pjesmarrës i Konferences së VII shkencore nderkombëtare e cila u mbajt në sallën e madhe të Komunës së Ulqinit, me 03.4.2015, iu drejtua profesor Elezit: -“Profesor, dhjetëshe me yll”. I preokupuar me vazhdimsinë e Konferencës, profesor Elezi iu përgjegj me një buzëqeshje dhe vazhdoi hapin. Në ato momente, mua në retrospektivë m’u kujtua biseda që në fëmijëri më kishte folur babai. Në kohët e arta të arsimimit respektivisht studimit,... Vazhdo

April 8, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ilir Lleshi: 10* (Dhjetëshe me yll)
Tags:

Page 18 of 58« First...10...1617181920...304050...Last »