Reportazh / Reportaža

A është kjo rruga dhe tuneli më e rrezikshme në Ulqin
Vazhdimi i fazës se tretë të rikonstruktimit te rrugës  Krythe – Ulqin, është temë kryesore e cila datën e fillimit po e shtyn nga periudha ne periudhe tjetër, rapoton Portali Tv Teuta.me Fillimi i zgjerimit të këtij aksi rrugor është pritur të fillojë në fillim të shtatorit të vitit 2014,me një gjatësi prej 13,5 kilometër. Kështu kishte paralajmëruar edhe kryeministri malazez Igor Llukshiq me 13 korrik të vitit 2012 mu në hapjen e deponisë regjionale për Ulqin dhe Tivar “vitin e ardhshëm do të filloi... Vazhdo

January 13, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on A është kjo rruga dhe tuneli më e rrezikshme në Ulqin
Tags:

Komuna e Ulqinit, shpalli sportistët më të mirë për vitin 2014 – Video
Komuna e Ulqinit javën e kaluar ka shpallur sportistët më të mirë në vitin 2014. Për punëtorin më të mirë sportiv është shpallur Ruzhdi Rama, trajneri më i mirë Zeqir Tafiq, sportisti më perspektiv Ermir Kurti, sportistja më perspektive Eliza Markiq, sportisti më i mirë Emir Dervishi, ndërsa sportistja më e mirë Angjella Vukçeviq, raoprton Portali Ul.info. Skuadra më e mirë është Klubi i basketbollit Ulqin, skuadra më e mirë e femrave është Klubi i basketbollit për femra Jadran, ndërsa klubi më i mirë... Vazhdo

January 6, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Komuna e Ulqinit, shpalli sportistët më të mirë për vitin 2014 – Video
Tags:

Golf 2’shi bëhet anije në Ulqin
Një banor i Ulqinit është parë sot në bregdetin e Ulqinit me makinën e tij të tipit Golf 2, raporton Portali Almakos. E pazakonta e gjithë kësaj, është se aji ishte futur në ujë me makinë, duke e shndërruar kështu Golf 2’shin në anije.  Vazhdo

January 1, 2015  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Golf 2’shi bëhet anije në Ulqin
Tags:

Esat Mehmeti: Jeta e të rinjve tanë – në maje të hundës !
Shkruan: Esat Mehmeti, gazetar i radio Ulqinit   Gjithmonë është thënë se rinia është e ardhmëria jonë. E ardhmja e një shoqërie, e një kombi, e një shteti dhe në duart e tyre do të bartin përgjegjësistë dhe obligimet për të udhëhequar, edukuar, zhvilluar dhe për të çuar përpara shoqërinë.                Jo vetëm në këtë mjedis, por edhe më gjërë, ku jetojnë shqiptarët, asnjëherë nuk ka qenë aq lehtë të jetohet, madje edhe kur ishin kohët më të mira dhe më të liga. Mirëpo,... Vazhdo

December 25, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Esat Mehmeti: Jeta e të rinjve tanë – në maje të hundës !
Tags:

Draga: Edit Durhami përkrahëse e çështjës shqiptare
(Në 70-vjetorin e vdekjës)   Nga të dhënat e njohura deri më tash del qartë se ngjarjet e zhvilluara gjatë periudhës së lavdishme të Rilindjës Kombëtare Shqiptare kanë zgjuar kureshtjen e personaliteteve të huaja për të vizituar viset shqiptare.Trajtimi i çështjeve përkatëse   për shqiptarët dhe Shqipërinë ishin në qendër të vemendjës së artikujve dhe botimeve të tyre në qendrat e ndryshme evropiane.Falë angazhimit të tyre bota evropiane u senzibilizua dukshëm për çështjen shqiptare jo si çështje... Vazhdo

December 22, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Draga: Edit Durhami përkrahëse e çështjës shqiptare
Tags:

Likuidimi i udhëheqësve fetarë në Ulqin (1944 – 1946)
Shkruan: Dr. Nail Draga Me rastin e 70-vjetorit të krimeve të komunistëve në Ulqin Trajtimi i ngjarjeve dhe personalitetëve që ka të bëj me kohën e Luftës së Dytë Botërore ne lidhje mbi qytetin e Ulqinit dhe të rrethinës së tij paraqet një inspirim të veçantë për çdo individ dhe studiues. E dhëna se nga viti 1941-1944 tokat shqiptare iu bashkangjiten shtetit amë Shqipërisë dhe këtu u vendos administrata dhe pushteti shqiptar me tërë mekanizmin qeverisës paraqiste një sfidë për popullsinë vendore. Por,... Vazhdo

December 17, 2014  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Likuidimi i udhëheqësve fetarë në Ulqin (1944 – 1946)
Tags:

Pse nuk respektohet pronësia e tokës në Ulqin
Nënshkrimi i marrveshjes për akua parkun do të realizohet të marten me 16 dhjetor raporton Portali TvTeuta. Kompania turke Polin e cila ka marrur me qira sipërfaqen prej 25 000 e gjysmë metra katror në prapavin e plazhit të madh, ka kumtuar se ndërtimi i këtij parku do të filloj menjëherë për të qenë gati verën e ardhshme. Pronari i tokës ku do të ndërtohet akua parku Anton Rudoviq të cilit pronesia i është njohur dy herë, do të vazhdojë luftën për të drejtat e tij ligjore dhe kushtetutare. Me nenshkrimin e... Vazhdo

December 15, 2014  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Pse nuk respektohet pronësia e tokës në Ulqin
Tags:

Nisë pastrimi i i bregdetit të Ulqinit – Video
Deponija nëndetare në zonën e Ulqinit është një pamje e cila nuk duhet të lehet anash , theksojn në klubin e zhytësve “Dolcinium” , anëtarët e së cilit kanë nisur pastrimin e fundit të detit në zonën e Limanit dhe të siujdhesës Suka, raporton portali TvTeuta. Kryetari i klubit të zhytësve Ibrahim Milla ka thënë për Tv Teuta se ky aktivitet do të vazhdoj edhe në lokacionet tjera duke apostrofuar se puna më e domosdoshme është ndihma e ndërmarrjes publike të të Mirave Detare, ministrisë respektive dhe... Vazhdo

December 11, 2014  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Nisë pastrimi i i bregdetit të Ulqinit – Video
Tags:

Reagim nga  Muhamet Nika  për diskriminimin drejtshkrimor të shqipes  që bëri kryetari i  KKSH-së në tekstin e  reagimit të tij
Reagim nga Muhamet Nika për diskriminimin drejtshkrimor të shqipes që bëri kryetari i KKSH-së në tekstin e reagimit të tij, me titull-Nimanbegu: Ministria e pakicave me panotë në Tuz ka bërë akt diskrimues…?!! Që të shesësh mend , fillimisht nënkupton se mend duhet  të kesh ! Kjo vlen edhe për dijen. Pra edhe për KKSH-në e aq më tepër kur ky institucion nuk dëshiron të jetë më KNSH, por KKSH?!!! Kurse sipas “meritumit” tim më mirë do të ishte ta pranonte që në strukturë intelektuale nuk e meriton... Vazhdo

December 5, 2014  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Reagim nga Muhamet Nika për diskriminimin drejtshkrimor të shqipes që bëri kryetari i KKSH-së në tekstin e reagimit të tij
Tags:

Indeksi per korrupsionin, Mali Zi i 76-të, Kosova e Shqiperia te fundit ne rajon
Organizata ndërkombëtare Transparency International publikoi të mërkurën “Treguesin e Perceptimit të Korrupsionit për vitin 2014”, në të cilin janë përfshirë 175 vende të botës. Kosova sivjet radhitet në vendin e 110 së bashku me Shqipërinë. Derisa Kosova ka shënuar përmirësim për një vend, meqë në vitin 2013 ishte e 111-ta, Shqipëria është ngritur nga vendi i 116 ku ndodhej një vit më parë. Por, të dyja radhiten të fundit në rajonin e Evropës Juglindore dhe ndodhen në grupin e njëjtë me Ekuadorin... Vazhdo

December 4, 2014  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Indeksi per korrupsionin, Mali Zi i 76-të, Kosova e Shqiperia te fundit ne rajon
Tags:

Page 22 of 58« First...10...2021222324...304050...Last »