Reportazh / Reportaža

Ali Bardhi: Organet e administratës publike lokale në kazanë e Tuzit në fund të periudhës së Shtetit Osman
Në periudhën e fundit të Perandorisë Osmane, Vilajeti i Shkodrës përbëhej nga dy sanxhaqe, nga sanxhaku i Shkodrës dhe ai i Durrësit, nga ku ai i Shkodrës përfshinte kazatë e Shkodrës, Ulqinit, Tivarit, Podgoricës, Lezhës, Krujës, Pukës dhe Mirditës. (Kaza-ja është rreth, distrikt në administratën osmane më një kajmakam në krye; krahinë. Shih. Tahir Dizdari, Fjalor i Orientalizmave në Gjuhën Shqipe, f. 527. Në shtetin Osman me kaza nënkuptohej qyteza, kurse me gjuhën e sotshme administrative ajo nënkupton... Vazhdo

March 24, 2017  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ali Bardhi: Organet e administratës publike lokale në kazanë e Tuzit në fund të periudhës së Shtetit Osman
Tags:

Reagim i ashpër kundër Shoqatës Green Home, nga Bashkësia Lokale e Katerkollës, Qendres për Kulturë Ulqin, Shoqatës Ora dhe Shoqatës BKA
Kliko ne Foto Shoqata Green Home, fyen banorët vendas permes mosrrespektimit të gjuhës shqipe dhe deformimit të historisë se Shasit, raporton portali TV Teuta. Qarqe të cakuara gjithnjë janë përpjekur që të fshehin dhe deformojnë historinë e trevës së Ulqinit dhe të trashëgimisë kulturore të Ulqinit. Rasti i fundit është aktiviteti i shoqates Green Home i organizuar në Restoran Shasi më ç’rast prej shoqatës në fjalë është shpërndarë dhe një broshurë. Shoqata Green Home përmes mbishkrimeve në të cilat... Vazhdo

March 19, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Reagim i ashpër kundër Shoqatës Green Home, nga Bashkësia Lokale e Katerkollës, Qendres për Kulturë Ulqin, Shoqatës Ora dhe Shoqatës BKA
Tags:

Zeneli: Kur servilizmi të kthehet si shuplakë në fytyrë !
Njoftohet se këshilltari Millorad Bashoviq i Partisë Demokratike të Socialistëve  (DPS-it të Millo Gjukanoviq-it ) në Kuvendin komunal të Ulqinit, ditë më parë, ka kundërshtuar iniciativën e shpalljes së presidentit të Shqipërisë -Bujar Nishani, qytetar nderi të Ulqinit, propozuar nga kryetari i Komunës, Nazif Cungu.Këshilltari i DPS-it jo vetëm që kundërshtoj një iniciativë të tillë, por ai e quajti ate një “paftyrësi” (!?).    Gjithashtu, njoftohet se edhe këshilltarë të përkatësisë shqiptare... Vazhdo

March 12, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Zeneli: Kur servilizmi të kthehet si shuplakë në fytyrë !
Tags:

Ismet Mollabeqirin e merr malli për Ulqin
Malli për ULQIN PORTRET: Ismet MOLLABEQIRI Vështirë të shkruash për mërgimtarët, për njerëzit tanë, të cilët tash një kohë të gjatë, posaçërisht nga mjedisi i shekullit të kaluar, më shumicë filluan ta lëshojnë vendlindjen. Vështirë, pasi që shumë mërgimtarët u inkuadrun në shtetet ku shkun për punë, ku edhe gjetën punë, dhe kushte të jetesës më të mirë. Para disa vitesh filluan të vinin në vendlindje në Ulqin, për të kaluar një pjesë e pushimeve tyre. Mirëpo, çka është më tragjike,... Vazhdo

March 9, 2017  :: Ngjarjet - Events, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Ismet Mollabeqirin e merr malli për Ulqin
Tags:

Medalje bronzi për Bilal Krajën në “Manifestimin XIV ndërkombëtar i kultivuesve të ullirit në Split 2017”
Bilal Kraja fitoi medaljen e bronztë në manifestimin tradicional “Manifestimi XIV ndërkombëtar i kultivuesve të ullirit 2017”, që ditë më parë u mbajt në Split, raporton portali TV Teuta. “Unë patjetër që jam i kënaqur me çmimin që kam marrë në Manifestimin e ullishtarëve, dhe prodhuesëve të vajit të ullirit në Split, sepse ka qenë një konurrencë e madhe mbi 500 veta,por unë kam pritur çmim më të lartë meqenëse vjelja dhe përpunimi i ullirit bëhet në mënyrën më bashkohore,si dhe cilësia e frytit... Vazhdo

March 3, 2017  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Medalje bronzi për Bilal Krajën në “Manifestimin XIV ndërkombëtar i kultivuesve të ullirit në Split 2017”
Tags:

Kryetari Cungu premton rrugën Krythë-Ulqin dhe investime kapitale
Sot me 23 shkurt 2017 u bë një takim i Bashkësisë Lokale Katerkollë me Kryetarin e komunes z.Nazif Cungu,ku për bazë ishte biseda rreth tregut të gjelbërt në Katerkollë,qendres së sportit në Anë të Malit,renovimi i qendres për kulturë në Katerkollë si dhe hapja e muzeut tradicional tek shkolla e vjeter në Katerkollë. Nga kryetari i Komunes u ndëgju edhe premtimi i rrugës Krythë-Ulqin! Propozim nga BKA dhe Bashkësija Lokale e Katerkollës ishte që mbas 30 ditëve te jepet raporti i realizimit të premtive të sotëm,... Vazhdo

February 23, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Kryetari Cungu premton rrugën Krythë-Ulqin dhe investime kapitale
Tags:

Në Ulqin kapet peshku” Lofi” nga Milani dhe Reshiti
LOFI, në popull quhet “Grdoba” “Lophius” është një egzemplar i rallë i një peshku i cili jeton edhe në ujërat tona. MILANI dhe RESHITI sot në orët e pasditës kanë pasur fat, dhe nga një kthelltësi afër 50 m. e kanë nxjerrë nga deti. Është e rallë kaqë e madhe, por edhe në përgjithësi rall xehet, pasi që jeton në kthelltësi të madhe. Mua, por edhe shumë të tjerëve nga Rana, Kalaja, por edhe atyre të cilët merren me peshkim, nuk i kujtohet një ekzemplar i tillë. Është peshk i qualitetit... Vazhdo

February 21, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Në Ulqin kapet peshku” Lofi” nga Milani dhe Reshiti
Tags:

Xhemal – Xhemo LANICA personalitet i shquar i Ulqinit, veprimtaria e tij nuk njihte kufij
Ismet Karamanaga Facebook Ka kohë që ka ndrruaj jetë, mirëpo, gjithmonë kam pasur dëshirë ti shkruaj disa rrijeshta, për këtë figur markante të hotelerisë nga koha e artë e turizmit tonë, të themë më mirë çë nga fillimet e turizmit në Ulqin dhe në Mal të Zi. Xhemal LANICA është njëri nga ato të cilët e kanë ngritur turizmin tonë në një nivel jashtëzakonishtë të lartë në botën e turizmmit të asaj kohe. Prandaj, edhe unë shkruaj për te me një nostalgji të madhe, pasi që e kam njohur atë dhe një... Vazhdo

February 17, 2017  :: Lajmet / Vijesti, Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Xhemal – Xhemo LANICA personalitet i shquar i Ulqinit, veprimtaria e tij nuk njihte kufij
Tags:

Gjonaj: Magjia 130 vjeçare e cila ndriçoi  Trieshin
Mendoj se  bashkëvendasit e mi  në Amerikë, të cilët deri më tani kanë investuar në vendlindje  mbi 2 milionë dollarë, do të ishte mirë sikur vitin e ardhshëm të financojnë ngritjen e  bustit apo përmendores së Gjergj Kastriotit- Skënderbeut në oborrin e kësaj shkollë. Kjo për faktin se  me datë 11 mars 2018 do të mbushen 50 vjet që kjo shkollë mban me krenari emrin e  prijësit  tonë legjendar.   Nga Gjekë Gjonaj   Treshianët këtë vit  ndjehen  më shumë se krenarë. Dhe kanë arsye. Sepse... Vazhdo

February 17, 2017  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Gjonaj: Magjia 130 vjeçare e cila ndriçoi Trieshin
Tags:

Dr.Draga: Vështrim për librin e Qani Osmanit, Demokracia dhe partitë politike shqiptare në Mal të Zi
DIMENSIONI SOCIOLOGJIK I PARTIVE  POLITIKE  Dr.Nail  Draga Qani Osmani, Demokracia dhe partitë politike shqiptare në Mal të Zi, Ulqin, 2016 Duke marrë parasysh rrethanat shoqërore që kanë përjetuar shqiptarët  në të kaluarën  në literaturën në gjuhën shqipe kanë munguar studimet me tematikë mbi partitë politike dhe ndikimin e tyre në zhvillimin e demokracisë dhe raporteve shoqërore. Një dukuri e tillë nuk është befasi, sepse shqiptarët kanë jetuar në sisteme moniste, me qasje ekskluzive ideologjike,... Vazhdo

February 16, 2017  :: Reportazh / Reportaža :: Comments Off on Dr.Draga: Vështrim për librin e Qani Osmanit, Demokracia dhe partitë politike shqiptare në Mal të Zi
Tags:

Page 4 of 58« First...23456...102030...Last »